Evlilik ve çocuk baskısı (EVLENMEYİN)

salalala

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
65
49
3
46
Buluştuğum arkadaşlarım sürekli baskı yapıyor yok mu biri diye ? Sanki kapımda kuyruk var, yok ben ne yapayım .

Şu an yaşım 40 . Lucy Liu 47 yaşında doğurdu

lucyliu_324.jpg

Demem o ki 47 yaşında bile doğum olayı gerçekleşiyor .

40 yaşından önce evlenmeyin hayatınızı yaşayın . Ben hayatımı yaşadım gezdim . Bir sürü ülke gördüm. Devir artık değişti. Hayata bir kere geliyoruz. Evlilik baskılarına karşıda direnin . Yaşım çok genç , şu an tur şirketlerine bakıyorum . Bu yaz yine turla yurtdışını gezeceğim .

Bireysel olun Özgür olun Güçlü olun . Bu sizlere 40 yaşınızdaki ablanızdan öğüttür , özellikle genç hanımlara

24 yaşında evlendim.
Pişman değilim.
Gezmekse dolu dolu gezmekteyim.

Ha bir de o kadar özgür yaşadıktan sonra 47 yaşında anne olmayı planlamak da, neyse ......

Siz evlenmediğiniz için mi dertlisiniz? Bir derdim var bölümü de burası.

artiriyorum 32 yaşındayım 8 senelik evliyim 2 evladim var cokkkk mutluyum merhametine sefkatine sevgisine hala hayran oldugum b8r adamla beraberim istedigim gibi geziyorum hatta su an unv sinavi icin hazirlaniyorum tasindigim zaman yurt ici yurt disi geziler icin bakiyoruz kisacasi olay su bekar olup mutlu olabilirsin ama evli olup ta cokkk mutlu olan insanlar var goreceli bir kavram madem bekar ve asiri mutlusunuz neden bu konuyu actiniz neyin ispatı onu cozemedim

Ayrıca ben de 25 yaşındayım, 3 ülkede yaşadım, 3 dil biliyorum, bir sürü de ülke gezdim :confused:

Yok mu arttıran ?

Çocuk da yaparım, kariyer de diyorsunuz. Ben 24te evlendim, 26da anne oldum, 28de ayrıldım. Hic ülke gezmedim ama Türkiye'yi gezdim, o olur mu?

Bence de herkes üniversite biter bitmez evlensin, çocuk yapsın, kocayi postalayip otuzdan sonra dünyayı gezsin. :)

Benimki de, "ben boşanıyorum, herkes de boşansin." oldu.

Evlenmeyeceksen evlenmede milletin evlenmesi ne ilgilendiriyor ki?

40 yasina kadar yalniz gezip 40tan sonra niye evleneyim? :D
Evlenmek hayat arkadasligidir, yalniz yaptiklarini birlikte yapmaktir. Evli olunca gezilmiyor kafasina nereden giriyorsunuz?
Evlenince sonsuza dek evin mutfaginda hapis kalmiyorsun. :D

40 yaşında ya da daha ileriki yaşlarda evlenmek tercihtir. Evet herşey evlenmek değildir ama herşey gezmek de değil :) Belli bir yaşa kadar ekonomik olarak kendini iyi bir yere getirip meslek sahibi olmak ve gezmek güzel tabi ki. Belli yaşların gelişim görevleri var (tabi biraz esnedi bunlar) o gelişim evrelerini yaşamamak sorun olabiliyor.

Hiç evlenmeyeceğim demenizi anlarım ama 40lı yaşlarında evlenip çocuk sahibi olmuş birini örnek göstermeniz aslında evlenmek istediğinizi gösteriyor. Kafa dengi bir eşle de gezilemez mi? Hem de ne güzel gezilir...

Cinselliği yaşayabiliyorsanız; Çocuk sahibi olmasam da olur diyorsanız sorun yok. Çocuk sahibi olamazsınız diye birşey yok ama eğer istiyorsanız her geçen gün risk... Aday yoksa yapacak birşey yok.

Bu ne biçim konu allah aşkına.
Doğru adamı bulunca ya sen dur ben bir 40 olayım, bir yurt dışını gezip geleyim mi diyeyim....
İsteyen kalbinin ve mantığının izin verdiği ölçüde yaşar.
Evlendim ayrıldım kalbimin ritmini değiştiren biri ile yine evlenirim.
Bence siz de bazı şeyleri kabul edip ters mantığa bürünme yapmayın. Hayat her yaşta güzeldir evlilikle alakası yoktur sevmek, sevilmek, beğenilmek de ihtiyaçtır bana göre.

Yok mu arttıran ?

Çocuk da yaparım, kariyer de diyorsunuz. Ben 24te evlendim, 26da anne oldum, 28de ayrıldım. Hic ülke gezmedim ama Türkiye'yi gezdim, o olur mu?

Bence de herkes üniversite biter bitmez evlensin, çocuk yapsın, kocayi postalayip otuzdan sonra dünyayı gezsin. :)

Benimki de, "ben boşanıyorum, herkes de boşansin." oldu.

Olmaz ben ille de evlenicem hatta çocuk da yapıcam, koydum kafaya :)

Erken evlenmeye ben de karşıyım. 39 yaşımda evlendim. Arka arkaya 2 çocuğum oldu. Evlenene kadar çılgınca gezdim, eğlendim, hesap vermeden çook güzel yaşadım. Eşim de gezmeyi seven, hayat dolu biridir. Erken yaşta aile problemleri, k.valide, görümce, elti, aldatma problemleri vs yaşamaya meraklı olmayın da, hayatınızı yaşayın mutlaka. Öyle olunca evlilik de çok daha lezzetli oluyor kesinlikle..

Back
X