• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve Çocuk

kurbi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
146
7
116
41
Tekirdağ
6 yıldır evliyim 17 aylık bir kızım var eskiden herşey güzelken çocuk olduktan sonra herşey değişti sanki herşey rutin ve sıkıcı geliyor her gün aynı işler ev işleri vs artık bir noktada tıkandım kendime bile hayrım yok gibi sadece çocuk ve ev işleri arasında boğuşuyorum gün içinde çok sinirliyim hatta eşim işten gelince elimde olmadan çok şeyi ona yansıtıyorum hani şöyle 1 saat çıkıp hava almak istesem bile çok lük benim için çocuğu bakıcak kimse yok eşim desen ev iş arasında bunalmış drumda çok yoğun ve stresli bir işi var üstüne bazı maddi ufak sıkıntılar ben artık bunaldım artık hayatımızda biraz renk değişiklik olsun istiyorum ama nerden başlıycam bilmiyorum adamla resmen kardeş olcaz artık ye iç yat çocukla oyna çık gez gel dolaş bu rutin hayattan sıkıldım bakıyorumda diğer arkadaşlar çocuk sahibi olmasına rağmen hayatlarına güzle devam ediyorlar acaba bizmi bu kadar eve tıkılı kaldık :1no2:

bence üçünüzün de birlikte yapabileceğiniz ortak şeyler bulmalısınız...

akşam yemeğinden sonra yarım saat için bile olsa üçünüz birlikte parka gitmek belki size basit gelebilir , ama eminim 2-3 akşamından sonra kendinizdeki değişikliği geöreceksiniz...

küçük çocukla ev işi yapmak çoğu zaman sadece yapılan işin süresini uzatıyor...

ev işlerini o kadar ön planda tutmazsanız , biraz daha planlı ve programlı hareket ederseniz kendiniz için de zaman kalacağına inanıyorum...

evet ben seni anlıyorum.. parka gitmekle, alışverişe çıkmakla falan düzelmez bu. tek yapacağın çocuğunun 3 yaşına gelmesini beklemek.. ha 3 yaşında sorunu olmuyor mu desen çook, ama artık sana bağımlı olmuyor.. oyun grupları, haftanın birkaç günü gidebileceği kreşler çıkıyor karşına alternatif olarak.. bu süre için de çok bunalacaksın ama inan ileride çok rahatlamış olacaksın... tecrübeyle sabit yerimseniben

bence üçünüzün de birlikte yapabileceğiniz ortak şeyler bulmalısınız...

akşam yemeğinden sonra yarım saat için bile olsa üçünüz birlikte parka gitmek belki size basit gelebilir , ama eminim 2-3 akşamından sonra kendinizdeki değişikliği geöreceksiniz...

küçük çocukla ev işi yapmak çoğu zaman sadece yapılan işin süresini uzatıyor...

ev işlerini o kadar ön planda tutmazsanız , biraz daha planlı ve programlı hareket ederseniz kendiniz için de zaman kalacağına inanıyorum...

çok teşekkür ederim evet bir düzene oturtabilsem çok güzel olucak temizlik düzen hastasıyım sanırım hiç tahammülüm yok bi yerde bişi göreyim anında süpürge vileda kovası elimde ahh keşke şöyle rahat olsam aman ne var dökülürse dökülsün diyebilsem çocuk olunca zaten ne dağınıklık bitiyor ne çamaşır ama en azından kızım sağlıklı deyip kendimi avutuyorum.bugünden itibaren park gezilerini sıklaştırıcam

evet ben seni anlıyorum.. parka gitmekle, alışverişe çıkmakla falan düzelmez bu. tek yapacağın çocuğunun 3 yaşına gelmesini beklemek.. ha 3 yaşında sorunu olmuyor mu desen çook, ama artık sana bağımlı olmuyor.. oyun grupları, haftanın birkaç günü gidebileceği kreşler çıkıyor karşına alternatif olarak.. bu süre için de çok bunalacaksın ama inan ileride çok rahatlamış olacaksın... tecrübeyle sabit yerimseniben

ohh içim rahatlattın teşekkürler arkadaşım 3 yaşına daha çokk var ama olsun birde çevremden hadi 2 inci baskısı beynimi kemiriyor tam zamanı işte kızına arkadaş olur aras ıra tırlatıp acep doğrumudur demiyor değilim fazla evde durmak yaramıyor bana sanırım delikafadulden

ohh içim rahatlattın teşekkürler arkadaşım 3 yaşına daha çokk var ama olsun birde çevremden hadi 2 inci baskısı beynimi kemiriyor tam zamanı işte kızına arkadaş olur aras ıra tırlatıp acep doğrumudur demiyor değilim fazla evde durmak yaramıyor bana sanırım delikafadulden

aslında kendini hem fiziken hem de ruhen toparlamadan kesinlikle düşünme derim. ever ikisi bir arada büyüyor ama çok zor oluyor.. benim ilk oğlum 3 yaşındayken 2. oğlum dünyaya geldi, çok zorlanıyorum ama en azından 3 yaşına kadar biraz toparlandım diyebilirim.. şimdi inşallah bu oğlumu da o yaşa getirirsem yarım kalan eğitim hayatıma geri dönebileceğim inşallah..

aktif olan insanların birden eve bağlı kalması çok ama çok zor.. :delphin:

canım doğum sonrası depresyona girmissin,, ama kolayca gececegine eminim,, içini ferah tutmaya calış

Arkadaslar ben 30 yasindayim ve 1 senelik evliyim ben suan icin cocuk dusunmememe ragmen cevrem yasin geciyor sonr acocuk sahibi olamiyacaksin falan diyip aklimi kurcaliyorlar 6 aylik dogum kontrol hapi kullandim baskada bise kullanmadim geri kalanda ise esim korundu gercekten ben hamile kalmak istedigim zaman yasim itibariyla zorlanirmiyim yoksa boyle bi durum soz konusumu 1 sene daha cocuk istemiyorum bana kalsa.esim icin farketmiyor o bana birakmis ne zaman kendini hazir hissedersen diyor ona kalsa o hep hazir . ama bu duydugum laflar hep kafamda acabami diye dusunmeden kendimi alamiyorum sizler bana yardimci olurmusunuz tesekkurler simdiden

canım genellikle 35 yaşından sonra hamile kalmanın zorlaştığını doktorlar da söylüyor
sen çevrende denilenlere bakma
sonuçta o çocuğu karnında taşıyacaki doğuracak, büyütecek olan sensin
1 sene daha beklemek istiyorum demişsin
o kadar da geç olacağını düşünmüyorum
doktora gidip kontrollerini yaptırdın mı en doğru kararı sen verirsin
hakkında hayırlısı olur inşaallah

konu sahibesi arkadaşıma gelince,
canım bunlar çok normal şeyler
her çocuk sahibi olan bu dönemleri yaşıyor zaman zaman
işe ilk önce kendini ev işlerine o kadar kaptırmaktan al koyarak başlamalısın
sonuçta bir bebeğin var ve en hareketli zamanlarının başındasınız
yürüyorsa zaten bazı şeylerin yerli yerinde durması çok çok zor