Evlilik ve KPSS AGS

oylesinebir

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
41
20
8
Merhabalar. 1 yıllık bir birlikteliğim var aynı zamanda özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum. Son kpss'de 1600'lü sıralamalardaydım fakat daha sonra özel bir okula geçince açıkçası para tatlı geldi ve KPSS çalışmadım ama şu an o özel okul deneyiminden sonra ve evlilik istediğim için bu zorlu tempoya ayak uyduramayacağımı fark ettim. (O kadar güçlü değilim maalesef)
Sıralamam da çok kötü değildi ve tekrar kpss'ye yani agsye hazırlanayım diyorum. Ama iş ve KPSS birlikte yürür mü bilmiyorum. İlk 200-300'e girmem gerekiyor. Önümde evlilik olduğu için de para gerekiyor ama bir yılımı sadece sınava ayırıp ondan sonra bir adım atmak daha mantıklı geliyor. Hem iş hem sınavı birlikte götüren var mı? Tecrübeli insanlardan duymak isterim bir şeyleri...

Merhabalar. 1 yıllık bir birlikteliğim var aynı zamanda özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum. Son kpss'de 1600'lü sıralamalardaydım fakat daha sonra özel bir okula geçince açıkçası para tatlı geldi ve KPSS çalışmadım ama şu an o özel okul deneyiminden sonra ve evlilik istediğim için bu zorlu tempoya ayak uyduramayacağımı fark ettim. (O kadar güçlü değilim maalesef)
Sıralamam da çok kötü değildi ve tekrar kpss'ye yani agsye hazırlanayım diyorum. Ama iş ve KPSS birlikte yürür mü bilmiyorum. İlk 200-300'e girmem gerekiyor. Önümde evlilik olduğu için de para gerekiyor ama bir yılımı sadece sınava ayırıp ondan sonra bir adım atmak daha mantıklı geliyor. Hem iş hem sınavı birlikte götüren var mı? Tecrübeli insanlardan duymak isterim bir şeyleri...
İlk 300 e girmen şartsa bence işle sınav hazırlığı bir arada olmaz. Çalışmayı bırakıp 1 sene sadece sınava odaklanmalısın. Evliliği ise ertele. İlk amacın atanmak olsun. Çünkü burada milyon tane konu açılıyor; kadınlar, kocalarıyla anlaşamıyor. Çoluk çocuk varken kadınları bir sınav telaşı (!) sarıyor.

13-14 yıl öncesinde atandım. Atanmadan önce 1-1,5 yıl özel okul tecrübem olmuştu. Ben şöyle yaptım. KPSS den 5 ay önce evlendim ve okuldan istifa ettim. O 5 ay oturup sıkı KPSS çalıştım. Evlilik tazminatımı da almış oldum. Ben çok uzun süre oturup KPSS çalışamazdım sıkılırdım, temelim de vardı böyle bir çözüm bulmuştum.. umarım tez vakitte atanırsınız siz de

İlk 300 e girmen şartsa bence işle sınav hazırlığı bir arada olmaz. Çalışmayı bırakıp 1 sene sadece sınava odaklanmalısın. Evliliği ise ertele. İlk amacın atanmak olsun. Çünkü burada milyon tane konu açılıyor; kadınlar, kocalarıyla anlaşamıyor. Çoluk çocuk varken kadınları bir sınav telaşı (!) sarıyor.
Ay evet evlendikten sonra hatta çocuktan sonra gelen atanmalıyım perileri🙈

Şöyle söyleyim ben de öğretmenim uzun bir ilişkim olduğu ve evlenmek istediğim için okul bitince sınava hazırlanmak yerine evlendim evlenince çalışırım diye düşündüm. Ve tabi ki aile evindeki kadar kolay olmadı. Ne olursa olsun artık o evin tüm sorumluluğu sana ait oluyor. Eşinin de bir nevi sorumluluğu sana ait oluyor. E yeni evlisin misafir gelmek istiyor herkese hayır diyemiyorsun. Ev görmeye gelen oluyor, eşinin ailesi gelmek istiyor veya seni davet eden çok oluyor. Kısaca bekarken olduğu kadar rahat ders çalışmak evlenince zor oluyor. Ancak ailelerden uzak bir şehirde yaşıyorsan veya aileler ile aralar kötüyse görüşme durumu yoksa rahat olur onun dışında cidden zor. Baktım olmayacak evde olduğum sürece rahat ders çalışamayacağım ücretli öğretmenlik yapmaya başladım kalan zamanlarımda da bi dershanede çalıştım. İnanın bırakın ders çalışmayı yemek yapacak halim kalmıyordu. Özetle ne evlenince ne de işe girince ders çalışıp atanacak derecede bir sıralamaya girmek mümkün değil. Belli ki dersleriniz güzel, size tavsiyem önce sınavı halledin, arkasından hepsi olur zaten.

Atanmadan asla evlenme.diyelim ki atanman zor o zaman olabilir ama imkan varken önce bı dene.evlilik işleri sınavı etkiliyor

Back
X