Evlilik yaklastikca, artan korkular endiseler..

Kedicikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
282
-1
96
Selam arkadaslar,

Bu aralar uzgunum ve bunalimda gibi biseyim..

Cok gergin ve garip hissediyorum, belkide yuvadan ucacagim icin. Dugunum olucak 3 ay sonra..

Ailemden hic ayri kalmadim ve bir anda 200 kmlik mesafeli olan yabanci biyere tasinacagim..
Isimi birakacagim,ailemi,arkadaslarimi ve cevremi..

Stressten, skntidan suratimda olmayan sivilceler yaralar cikti, cok kafaya takiyorum geceleri uykum kaciyor.

Bide geceleri yalniz kalacagim, esim gece vardiyali calisiyor..
Dusunsenizde kayinvalideye bile muhtacim o bari yakinda olsaydi onada uzagim oda bana 1 saatlik mesafede.. Kendi annem ise 2/3 saatlik mesafede, kisaca cevremde hic akraba arkadas yok.
Esimden baska kimse olmiyacak cevremde, herkes diyor alisirsin cevre yaparsin, ama kolaymi bu ??

siz nasil alistiniz??

Keske ayni sehirde olsaydim annemle dedigim cok oluyor, annemle cok anlasamasakta varligi yetiyor. Cok didisir ve kavga ederiz ama yinede ayni evde oldugumu bilmek bile huzur veriyordu.

Kabuslar fln goruyorum, kafayi yiyecegim galiba..

Sizlerle paylasmak istedim sadece belki rahatlatacak biseyler dersiniz :18: ..

eninde sonunda evleneceksin zaten
mecbur alışacaksın...
herkes ilk başlarda böyle zorluklar yaşadı
eşini seviyorsan mutlu olmak istiyorsan dişini sıkacaksın

sakin ol canım bu normaldir yuvadan ayrılacağın için iyi yanlarını düşün sevdiğin adamla evleniyosun kendi evin kendi

düzenin boşver kayınvalde uzak olsun daha iyi işte zamanla geçer alışırsın benim eşimde vardiyalı çalışıyordu ilk

evlendiğimiz sene tv izledim kitap okudum uykum gelincede bi güzel uyudum napçaksın mecbur ama bi süre sonra o

düzenede alışıyosun ailenlede bol bol tlf görüş msn kamera falan aç alışana kadar ... mutluluklar diiyorum bu arada

Son düzenleme:
bende evlendıkten sonra keşke anneme yakın otursaydım diye üzülüyordum çok..
ama kayınvalıdene yakın oturmaman sevindirici.
zaten faklı bı yere gıdıyorsun bırde kayınvalıdeyle uğraşmak zorunda kalsaydın annende yok bu sana daha cok koyardı.
eşine bak sen. mutluluğunu düşün 3-5 gün değil bi ömür bu.
yuvanı kur... alışırısın..

hiiiiiç üzülme bence ne güzel bak kaynana drdn yok forumda açılan konuları görürsen kendini şanslı bile hissedersn:32:anneciğinide özledikçe görmeye gidersn cnm 2 3 saatlk mesafeden nolck ki... kendi evin kendi düzenin sevdiğin adamla beraber daha ne.... mutluluklar dilerim...

eşinle kesinlikle anlaşabileceğinden, pişman olmayacağından eminsen sorun yok. ama, işini de bırakıyorsun. yeniden çalışacak mısın? hayatında her şey değişiyor. ev, iş, şehir, medeni durum tabi. yani, bunları yazmamın sebebi içine kurt düşürmek değil de, burada o kadar değişik konular okuyoruz ki, evlilik üzerinde çok düşünülmesi gereken bir şey onu kesin olarak anladık.

Eğer eşinle mutlu huzurlu olursan,

evinede alışırsın,yaşadığın şehrede,geceleri yalnız kalmayada

Mutluysan eğer bunlar sana sıkıntı vermez herşeyi göğüsleyebilirsin ve çabuk uyum sağlarsın.

Ama ki mutsuzsan annen baban arkadaşların dibinde olsada herşey okadar çekilmez ve manasız gelıyor ki...

Yani diyeceğim o ki,sen sadece mutlu olmaya bak!

Mutluluk çok önemli,bu duygu senin tüm hayatını kolaylaştıracaktır zaten.

Selam arkadaslar,

Cok gergin ve garip hissediyorum, belkide yuvadan ucacagim icin. Dugunum olucak 3 ay sonra..

Ailemden hic ayri kalmadim ve bir anda 200 kmlik mesafeli olan yabanci biyere tasinacagim..

Stressten, skntidan suratimda olmayan sivilceler yaralar cikti, cok kafaya takiyorum geceleri uykum kaciyor.

Dusunsenizde kayinvalideye bile muhtacim o bari yakinda olsaydi onada uzagim oda bana 1 saatlik mesafede.. Kendi annem ise 2/3 saatlik mesafede, kisaca cevremde hic akraba arkadas yok.
Esimden baska kimse olmiyacak cevremde, herkes diyor alisirsin cevre yaparsin, ama kolaymi bu ??

siz nasil alistiniz??

Keske ayni sehirde olsaydim annemle dedigim cok oluyor, annemle cok anlasamasakta varligi yetiyor. Cok didisir ve kavga ederiz ama yinede ayni evde oldugumu bilmek bile huzur veriyordu.

Şuan sizin yerinizde olmak isteyen o kadar insan varken bu konuda üzülüyorsun öylemi... Annen cok uzagındada degıl atlayıp gıdebılırsın hafta sonları ve emın ol her ıkı tarafta uzak olması cok ıyı zamanla alıscaksın ve emın ol babanın evıne gıdınce evını ozleyeceksın... Eşinin gece calısması kotu olmus ama korkun yoksa onada alısırsın esıne sarıl yanında ol keyfıne bak sonra cocugun olur onla ılgılenırsın... Bunlar guzel stresler takma kafana :34:

Daha öncekı konularınızda da endıselerınızı dıle getırmıstınız...
İçinizi ferah tutmaya calısın...
Yalnız olmadıgınızı bılın...

60 gun sonra evlenıyorum annemden de kayınvaldemden de tam 650 km uzaga gıdıyorum... Ustelık benım nısanlım da gececı olacak cogu aksam...
Benım de sızın gıbı o sehırde hıc kımsem olmayacak, sızın gıbı ıstedıgım an atlayıp gelemıycem de aılemın yanına...
Zaman zaman benı de huzun kaplasa da cabuk toparlıyorum kendımı, sevdıgımız adama kavusacagız bundan guzelı var mı? Bız de artık bır aıle olacagız...

Kendınıze yapacak ıs bulursanız belkı vaktınız daha ıyı gecebılır...
Bu arada ben de cuma gunu ısımden ayrılıyorum...

Biliyormusun cok da heyecanlanıyorum...
Bır suru plan yaptım kendıme, ehlıyet kursuna gıdecegım, son sınıfı bıtırecegım, onu yapacagım bunu yapacagım....

Yalnız degılsın...
Umarım bıraz olsun rahatlatabılmısımdır...

benim annem yarım saatlik mesafede buna rağmen gidip göremiyorum her istediğimde. çünkü 1 sene daha kaynanayla oturmak zorundayım. 1 senedir arkadaşlarımı görmüyorum. akrabalarımın yüzünü bile unuttum. aslında kaynanam iyi bir kadın ama evde sorumluluklarım var. inan evliliğimden hiç bişey anlamadım. ama eşimi çok seviyorum. napalım 1 sene daha katlanıcaz. o yüzden seni anlıyorum canım. aman sinirlerini bozma sakın benim gibi olur olmaz şeylere ağlar durursun yoksa. bazen yeri geliyor eşin yetmiyor anneni arkadaşlarını istiyorsun yanında. Rabbim yardımcın olsun.

benim anladığım kadarıyla iki tarafada uzaklık değil yalnız kalamamak sizin sorununuz aslında kimseye ihtiyacınız yok sadece geceleri yalnız kalacağınız için yakınınızda birileri olsun istiyorsunuz zamanla alışırsınız bence o kadarda sıkıntı yapmayın kendinize evliliğinizin tadını çıkartmaya bakın

Selam arkadaslar,

siz nasil alistiniz??

canm benm sen yine yakına gitmişsin ben evlendim 1200 km uzaga gittim ohhh sefam olsun çokta iyi oldu vallaha ne karışan ne görüşen hiç kimsem olmadı eşimedn başka ... mesafeler bazen iyidir şimdi farkına varmazsın ama evliliğin ilk yılından sonra yakına gitmez istemezsn cnm... insanın doğduğu yer deil doyduğu yerdir memleketi .. benmde eşim vardiyalı çalışırdı gecesi gündüzü yoktu tek onda sıkıntı yaşadım hem teknoloji ilerledi artık pcden aç interneti gör anneni babanı tlf al eline istediğin zaman ara kiii bunlar bebiş olana kadar beişde geldikten sonra bakmışsın ki dünya senin küçücük evin istersen bağdatta ol hiç farketmez eşin çocukların yanında oldumu orası senn memleketin takma kafana bunları şimdiden sen gelinlik modellerine bak saç seklini kusförünü ayarla gerisi hikaye bu arada mutluluklar dilerim tabi şimdiden inş ömrün boyunca tek problemin bu olur

Back
X