evlilik yıl dönümü ve bayram

elaburak

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2017
378
178
23
40
Daha önce konumda yazmıştım eşimin yakın zamanda babasını kaybettiğini ve önce annem sonra sen dediğini velhasılı kelam bir önceki bayram eşimin ailesinin yanına gittik biraz durumumuz sıkışık olduğundan annesine bu bayramda gidemeyeceğimizi söylemiş fakat elimize bir miktar para geçti bende dedim ki bu parayla evlilik yıl dönümümüz de tatile gidelim, kız kardeşim iş sebebiyle bizimle olduğu için yalnız kalamıyoruz, malum evlilik yıl dönümümüz de bayram öncesine denk geldiği için beni tersledi ve kavga ettik annesine gelmeyeceğiz demiş o zaman dedi hem oraya hem oraya gidelim bunu da maddi olarak karşılayamayız sonuçta benim ailemde başka şehirde kv gidersek onlarada gitmemiz lazım çok şey istemekle, düşüncesiz olmakla, kv ile yarışa girmekle,plan yapıp bilerek böyle yapmakla suçlandım sizce gerçekten düşüncesizce mi davrandım yada çok şey mi istedim bir akıl verin ???

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla, cenaze evi ilk bayramında mümkün mertebe ziyaret edilir. Kaldı ki kaybedilen kişi eşinizin babası. Ben olsaydım, eşim evlilik yıldönümü için tatil ayarlamış dahi olsa onu annesinim yanına götürmeyi tercih ederdim. Yıldönümü ve tatil telafisi olabilen şeyler. Ancak ölüm acısının telafisi olmaz.

Bildiğim kadarıyla, cenaze evi ilk bayramında mümkün mertebe ziyaret edilir. Kaldı ki kaybedilen kişi eşinizin babası. Ben olsaydım, eşim evlilik yıldönümü için tatil ayarlamış dahi olsa onu annesinim yanına götürmeyi tercih ederdim. Yıldönümü ve tatil telafisi olabilen şeyler. Ancak ölüm acısının telafisi olmaz.
geçen bayram öncesi vefat etti babası geçen bayram gittik zaten

Gecen bayram gittiyseniz eger birlikte karar vermelisiniz.Yanliz esinin kafa yapisi cok degisik diger konunda yazmistim seni annenin yerine gecme çaban mi var zannediyior.
Guzellikle konus kendisiyle babasi ölmüs Allah rahmet eylesin ama sizede bu sekilde davranmasi makul degil.

1 senelik evlisiniz kız kardeşiniz sizinle mi kalıyor? Ne zamandır sizde?
Bayramlarda aileler uzaktaysa onlar ziyaret edilmeli bence ama sizin başka tatil zamanınız da yok anladığım kadarıyla? Çalışıyor musunuz? Eğer başka zamana izin alma durumunuz varsa para biriktirip tatilinizi o zaman yapabilirsiniz.

Gecen bayram gittiyseniz eger birlikte karar vermelisiniz.Yanliz esinin kafa yapisi cok degisik diger konunda yazmistim seni annenin yerine gecme çaban mi var zannediyior.
Guzellikle konus kendisiyle babasi ölmüs Allah rahmet eylesin ama sizede bu sekilde davranmasi makul degil.
evet aynen öyle zannediyor neden tepkili olduğumu soruyor neden annesiyle rekabete giriyormuşum bla bla bla...

1 senelik evlisiniz kız kardeşiniz sizinle mi kalıyor? Ne zamandır sizde?
Bayramlarda aileler uzaktaysa onlar ziyaret edilmeli bence ama sizin başka tatil zamanınız da yok anladığım kadarıyla? Çalışıyor musunuz? Eğer başka zamana izin alma durumunuz varsa para biriktirip tatilinizi o zaman yapabilirsiniz.
aileler uzakta ikimizin aileside farklı şehirlerde kız kardeşim 3 aydır bizimle oda eşimin yüzünden ben hiç istemedim ayrı eve çıkacak dört gözle bekliyorum

Düşüncesiz davranmışsınız.
Eşinizin babası vefat edeli daha ne kadar geçmiş ki.. Annesini bayramda tek bırakmak istememesi çok normal.

Tatile başka zaman çıkarsınız.
düğün istemedi balayı istemedim herşeyi üstün körü yaptılar bir bohça gelmedi herşeyi kendim yaptım takıları vermediler daha benden adet görenek mi beklemeliler???

Babası yeni öldüğü için annesi geriye kalan tek kişi tek hatıra gibi şimdi. Siz tatil için ısrar ettikçe sizi anlayışsız düşüncesiz vicdansız olmakla suçlayacak. Hadi bi şekilde gittiniz diyelim tatili bırnunuDan getirecek. Ne gerek var huzursuzluğa.evliliğin ilk yılları daha. Allah ömür verirse daha çok tatillere gidersiniz. Önümüzde ki yaz oturur eşinizle konuşursunuz hayatım bak o zaman seni kırmak istemedim ama artık bizimde bir tatile ihtiyacımız var biraz baş başa kalalım dersiniz. Çünkü kardeşiniz orda baş başa kalamama sebebiniz o. Eşiniz kardeşi sorun etmiyorsa sizde kv idare edin kendi huzurunuz için

Daha önce konumda yazmıştım eşimin yakın zamanda babasını kaybettiğini ve önce annem sonra sen dediğini velhasılı kelam bir önceki bayram biraz durumumuz sıkışık olduğundan annesine bu bayramda gidemeyeceğimizi söylemiş fakat elimize bir miktar para geçti bende dedim ki bu parayla evlilik yıl dönümümüz de tatile gidelim, kız kardeşim iş sebebiyle bizimle olduğu için yalnız kalamıyoruz, malum evlilik yıl dönümümüz de bayram öncesine denk geldiği için beni tersledi ve kavga ettik annesine gelmeyeceğiz demiş o zaman dedi hem oraya hem oraya gidelim bunu da maddi olarak karşılayamayız sonuçta benim ailemde başka şehirde kv gidersek onlarada gitmemiz lazım çok şey istemekle, düşüncesiz olmakla, kv ile yarışa girmekle,plan yapıp bilerek böyle yapmakla suçlandım sizce gerçekten düşüncesizce mi davrandım yada çok şey mi istedim bir akıl verin ???
eşiniz yakın zamanda babasını kaybettiyse annesine yakın olmak istemesi normal. anlayış göstermesi gereken siz ve aileniz. özellikle babasız ilk bayramı ise annesinin yanında olmak istemesi çok çok normal.hem düşüncesizlik etmişsiniz hemde bencillik etmişsiniz..

eşiniz yakın zamanda babasını kaybettiyse annesine yakın olmak istemesi normal. anlayış göstermesi gereken siz ve aileniz. özellikle babasız ilk bayramı ise annesinin yanında olmak istemesi çok çok normal.hem düşüncesizlik etmişsiniz hemde bencillik etmişsiniz..

ilk bayramı değil geçen bayram ilk bayramıydı ondada gittik zaten

düğün istemedi balayı istemedim herşeyi üstün körü yaptılar bir bohça gelmedi herşeyi kendim yaptım takıları vermediler daha benden adet görenek mi beklemeliler???

Adet, gelenek , görenek değil, eşiniz annesini tek bırakmak istemiyor sadece bu.
Siz tatile gitmekte ısrar ettikçe fesat, arabozucu, fitneci vs vs konumuna düşeceksiniz.

Önce annem sonra sen meselesini bilmiyorum.
Ama burada eşiniz haklı bence, babasını yeni kaybetmişken, ilk bayramlarda annesini yalnız bırakıp tatlie gitmek istememekte haklı. Ben de istemezdim.

Önce annem sonra sen meselesini bilmiyorum.
Ama burada eşiniz haklı bence, babasını yeni kaybetmişken, ilk bayramlarda annesini yalnız bırakıp tatlie gitmek istememekte haklı. Ben de istemezdim.
ilkinde gittik zaten bu ikinci bayram

Evliliğimde 7 sene bitti sadece 2 bayram ailemle geçirdim denk gelmedi bir türlü. Düğünümde de ufak tefek canımı sıkan şeyler oldu ama 7 senelik evliliğimi gözden geçirirsem evlilikteki en büyük 100 derdini yaz desen herhalde bunlar 99. Ve 100. Sırada gelir. Canınızı bu tür şeyler için sıkmayın. Allah daha büyük dert vermesin bunlar konuşulur aşılır. 1 sene önceki düğün meseleleri için de üzmeyin kendinizi olan olmuş artık

Back
X