ayrıca hediyeler bizim sevdigimiz seyler ile memnuniyetimizi arttırmasının yanı sıra, hediye veren kisinin karakterini de yansıtır bence,
dolayısıyla o cok sevdigin bayıldıgın seylerin gelmedigne kızmak yerine, onun gonlunden kopan seyin kotu birsey olmadıgını gormeyi dene derim...
nitekim -asla suclama olarak algılanmasını istemem- benzer durumlar evlilikte de olabilir...
Bir zamanlar iş yerine çiçek göndermem takıntısı vardı bunu düşününce yol bile katetmiş sanırım :))
hepimiz zaman zaman kızıp kotuyu goruyoruz ama bir o kadar da bardagın dolu tarafı var, "asla" larımızı yıktıgımızı kanıtlayan adımlar var...
Suçlama olarak anlama derken ne anlamak istediğini anlamadım ve merak ettim aslında
nasıl ki begendigim tur ve sunum ile degil de kendi kafasında hos buldugubu bicimde cicek gondermesine kızıyorsan,
belki ev icindeki davranıslarında da bazen boyle gorup, tesekkur edip gununuzu guzel gecirmek yerine benzer cıkıslar yapıyor olabilirsin demeye calıstım,
yanlıs anlasılmasın, su anki sıkıntılarının kaynagı senin kuruntun demiyorum, somut nedenler var zaten,
ancak ona kızgın oldugun icin cabasını da gormuyor olabilir ve hic canınızı sıkmaya degmeyecek seyleri buyutup ofkenize tuz biber yapıyor olabilirsiniz demeye calısıyorum...
polyannacılık oynayın, hep dolu tarafı gorun degil de,
"is yerine asla cicek yollamam" gibi onun kendince yıktıgı dusuncelerini de gormek gerek diyorum,
cunku bu cabaladıgına isarettir,
yine ben sorun cıkarmayayım diye mi yaptı seklinde dusunmeye baslarsan, en guzel yaptıgı seye bile kuskuyla yaklasmaya baslarsın ki o vakit herhangi birsey yapsa da yapmasa da bir fark olmayacagı icin o da pes etmeyi, tumuyle umursamaz davranmayı secebilir...
aranızdaki arkadaslık bagı bile bu kadar kopma noktasına gelmisken tam istediginiz gibi cicek olup olmamasına degil,
onun yeniden bir baslangıc yapma cabasına odaklansanız belki iliskiniz icin cok daha iyi olur...
her sey rayına otursun, o zaman sizin daha basit seylerden de mutlu oldugunuzu, sadece sohbetlerinizdeki ipuclarına biraz daha ozen gostermesiyle sizin dusuncelerinizin de tumuyle degisebilecegini vs anlatırsınız...
yani anlattıgınız kadarıyla uzun suredir ikili diyalogunuz bile zayıf... yukardaki gibi cumle kursanız adam sırf konuyu kapatmak ve sıyrılmak icin "sohbet ettigimiz mi var" diye yersiz bir savunma yapsa ve tekrar sizi suclu cıkarmaya calıssa haklı olmasa da oyle gibi gorunur...