Evlilik

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
Kizlar sanirim akıla ihtiyacim var.henuz 1 ay olmadi evleneli.esim atama bekliyo (issiz nasil evlendiniz diyenler oldu,ozel sektorden devlete geciyor esim issizken evlenmedik :) ) ben de mayis sonu ise baslicm suan ikimizde evdeyiz ama bazi seylerden rahatsizlik duyuyorum.esimde ben de universite okumus insanlariz.esim uzun yillar yalniz da yasadi.ayni evin icinde yasamak cok baska.cok mutluyuz ama rahatsiz eden seyler ;

sabah kahvaltiyi ben hazirliyorum(pizza bile yaptim bir sabah ) ,lezzetli yemekler yapiyorum bayiliyor tesekkurler ediyor ama pasam yiyor sigarasini iciyor salona gecip teli eline aliyor,eksi sozluk gundem falan okuyor ben masayi kaldir topla ugrasiyorum.evlendigimizden beri sanki kulkedisi gibi calisiyorum.ben is verirsem yapiyor.gecen balkonlari yika dedim de mizmizlana mizmizlana yapti.anlamadigim ben olmasam bu isleri zaten yapiyordu.simdiden destek olmayisina uzuluyorum.ben oyle gormedim cunku.babam annem yorulur diye evi supuren insandi.

Diger konu en ufak bosluk zamanda telefon eline alip 101 oynuyo fazla mudahale etmek istemiyorum ama bagimli gibi davraniyosun dedim.ben evimde nete bagimli bir es istemiyorum dedim. Bu iki durum icin nasil davranmaliyim evlilikte uzun yillar gecirmis arkadsslar bana destek olursa cok sevinirim.

Suan masayi topladim yatak odasina uzandim.yarim saat gecti hala nerdesin yok.eminim telefon elinde :) sinirden oluyorum:) bir de bana kizar kitap okumuyorum diye.normalde deli gibi kitap okurmus kutuphane bile yaptik ama anca gece yatarken okuyabiliyor artik :)))))

Duzenleme : aksam yemeginde sana ne yapayimla baslayarak, bu sabah kahvaltiyi hazirliyor.birlikte toplayacagiz :))) anlamasi cok guzel.soylediginiz gibi bu aksam ne yiyelimle basladim ve birazda konustum.bu ev ikimizin ortak yasiyoruz bana yardim et dedim sagolsun 1gunde anlamis oldu insallah devam eder :)

Son düzenleme:
Hayirli olsun evliliginiz cok normal bu yasadiklariniz.Ayni eve girmeden anlamazsin dedikleri bu.

Oncelikle kendi anne baba evimde ben boyle gormedimi unut o ev baska ben boyle gordum derse ne yapicaksin.Kendi eviniz kendi kurallariniz olsun.

Is verin ve soylenmesini duymayin masayi toplamak yatagi toplamak onun olsun mesela yavas yavas buyur gorevleri.

Birde beni farketmiyor triplerine girme erkekler evlenince her saniye karisinin pesinde kosmasin biraz ozel zamanlari olsun.

yardım etme konusnun tek çözümü var nazla niyazla yapsa bile takılmayacaksın yapması gereken şeyleri söyleyeceksin yaparmısın diyerek.. bende öle yapıyorum eşim herşeyimize yardım ediyor.. yapılacak birşey oldumu hayatım ben oglanı uyutana kadar sende camasırları serebilirmisin diyorum' bazen mızmızlana yapıyor bazen demeden.. böyle böyle alıştı..
eşinizin bütün yükü sizin üzerine atmasına izin vermeyin..
ben sofrayı toplayıp kaldırıyorsam eşimde hazırlar mesela.. ben bir iş yaparken eşimde başka birşey yapar.. görev veriyorum zamanla alıştı biliyor artık yapması gerekenleri..
ben oglanı uyuturken örnegin oda evi toplar oyuncaklarını toplar mutfagı felan toparlar vs vs tuvalet banyo yıkama ,işini o yapar genelde. o evde 2 kişi yaşıyorsa sorumluluk ev yükü sadece kadında olmamalıdır
telefon ve oyun cok sıkıntılı mevzular bununda çözümü umursamamak bir süre kendini geri cekmek neden tv ugraşıyorsun neden oyun oynuyorsun vs demek yerine suskun kal durgunlaş sende başka şeyler yap gitme yanına sende ac tv izle telefonu al eline arkadaşlarınla sohbet muhabbet et bakalım ne yapacak

ben evimde nete bagimli bir es istemiyorum dedim
Bir kere su cumleyi hicbir evlilik kaldirmaz onu soyleyeyim de.
Daha kibar daha ilimli olmalisiniz. Hadi gel beraber sunu yapalim bunu yapalim derseniz gelir yapar. Balkonu yika hödö hödö derseniz tabii mizmizlanir.
Evlenince cok sey belkiyoruz sanirim. El ele diz dize oturmuyor kimse. Herkes kendince birseyler yapiyor kimi kitap okur kimi muzik dinler kimi oyun oynar

İyi de eşin ne kadar atama bekleyecek

Mayıs sonu dediğin çok uzun bir zaman, senin işin o Zaman garanti mi

Bu arada paranız vs varsa dışarıda kurs murs ayarlayın evde aylarca oturunca tabii nete sarar Adam

Ev işi vs böyle ikinizi de bozar

Yapmasını istediğin şeyleri söyleyeceksin.Bırak mızmızlansın ama yapsın.
Telefon konusu sıkıntı.Sert sözler kullanmamaya özen göster.İş inada binmesin.Birlikte yapacağınız bişeyler ayarla.Film izlemek gibi.Malesef kadın erkek çoğu insanda var bu telefon bağımlılığı.

İyi de eşin ne kadar atama bekleyecek

Mayıs sonu dediğin çok uzun bir zaman, senin işin o Zaman garanti mi

Bu arada paranız vs varsa dışarıda kurs murs ayarlayın evde aylarca oturunca tabii nete sarar Adam

Ev işi vs böyle ikinizi de bozar
Aynen benim de aklıma ilk gelen iş meselesi oldu.
Nasıl bir garantisi oluyor bu atama işlerin,hiç bilemedim.
Ev işi konusunda güzellikle,yumuşaklıkla konuşacaksın,adamın da içinde varsa alışır zaten.

Arkadaslar guzelce soyluyorum tabii ki.soyledigimde yapiyor ama ben masayi topluyorum gidip icerde yatiyor.tum evi tek basima yerlestirdim temizledim.soylemeden iceri gecip yayilmasi sinir bozuyor haliyle :(

Aynen benim de aklıma ilk gelen iş meselesi oldu.
Nasıl bir garantisi oluyor bu atama işlerin,hiç bilemedim.
Ev işi konusunda güzellikle,yumuşaklıkla konuşacaksın,adamın da içinde varsa alışır zaten.
Ben ogretmenim 2.donem baslayacagim.suan her yer doldu.ozeller mayista aliyor.o da sorusturma surecini bekliyor.

Nasil alistirirsan oyle gider. Burada bir arkadas soylemisti nickini unuttum. Gayet mantikli bir cozum. Nasil da guzel salata yapiyorsun, en iyi balkonu sen yikarsin gibi cumleleri bilincaltina isleyin. Zamani gelince otomatik olarak yapacaktir. :KK53:

Edit: Telefonuna karismayin.

yardım etme konusnun tek çözümü var nazla niyazla yapsa bile takılmayacaksın yapması gereken şeyleri söyleyeceksin yaparmısın diyerek.. bende öle yapıyorum eşim herşeyimize yardım ediyor.. yapılacak birşey oldumu hayatım ben oglanı uyutana kadar sende camasırları serebilirmisin diyorum' bazen mızmızlana yapıyor bazen demeden.. böyle böyle alıştı..
eşinizin bütün yükü sizin üzerine atmasına izin vermeyin..
ben sofrayı toplayıp kaldırıyorsam eşimde hazırlar mesela.. ben bir iş yaparken eşimde başka birşey yapar.. görev veriyorum zamanla alıştı biliyor artık yapması gerekenleri..
ben oglanı uyuturken örnegin oda evi toplar oyuncaklarını toplar mutfagı felan toparlar vs vs tuvalet banyo yıkama ,işini o yapar genelde. o evde 2 kişi yaşıyorsa sorumluluk ev yükü sadece kadında olmamalıdır
telefon ve oyun cok sıkıntılı mevzular bununda çözümü umursamamak bir süre kendini geri cekmek neden tv ugraşıyorsun neden oyun oynuyorsun vs demek yerine suskun kal durgunlaş sende başka şeyler yap gitme yanına sende ac tv izle telefonu al eline arkadaşlarınla sohbet muhabbet et bakalım ne yapacak
Suan onu yaptim yanima geldi isim var dur dedim kalktim.aklina yarim saat sonra grldim karim nerde diyor.sinirden oldum artik :( hayir zaten kendisi yasarken bunlari yapiyordu evlenince noluyor ne kadr guveniyorlar kadinlara

Arkadaslar guzelce soyluyorum tabii ki.soyledigimde yapiyor ama ben masayi topluyorum gidip icerde yatiyor.tum evi tek basima yerlestirdim temizledim.soylemeden iceri gecip yayilmasi sinir bozuyor haliyle :KK43:

masayı toplamama yardım edermisin?
bu kadar.
kendi düşünsün diye bekleme.

Nasil alistirirsan oyle gider. Burada bir arkadas soylemisti nickini unuttum. Gayet mantikli bir cozum. Nasil da guzel salata yapiyorsun, en iyi balkonu sen yikarsin gibi cumleleri bilincaltina isleyin. Zamani gelince otomatik olarak yapacaktir. :KK53:

Edit: Telefonuna karismayin.
Yemek yapti gecen aksam seviyor ama ben yemek yaparken toplarken yatislarda dediginiz gibi davranmak lazm sanirim.her boslugunu telefonu alarak gecirmesi rahatsiz edici ne kadr karismayacagim? O boslugu sohbet ederekte geciirebiliriz ama bagimli gibi telefonda

Yemek yapti gecen aksam seviyor ama ben yemek yaparken toplarken yatislarda dediginiz gibi davranmak lazm sanirim.her boslugunu telefonu alarak gecirmesi rahatsiz edici ne kadr karismayacagim? O boslugu sohbet ederekte geciirebiliriz ama bagimli gibi telefonda

O boslugu sen daha iyi dolduramiyorsan telefonu sececektir. Bosuna kavga ne gerek var.

Suan onu yaptim yanima geldi isim var dur dedim kalktim.aklina yarim saat sonra grldim karim nerde diyor.sinirden oldum artik :KK43: hayir zaten kendisi yasarken bunlari yapiyordu evlenince noluyor ne kadr guveniyorlar kadinlara

Ya işte klasik erkek düşüncesi, kadın yapar, kadın yapmalı, kadın yapmak zorunda.

4.5 yıllık evliyim (doğum yaptıktan sonra biraz değişti tabii) benim eşim de böyle. Her iş gelir elinden, yemeği yapar ama arkasını toplamaz mesela. Bırakır öylece. Ben toplardım önceden, artık ben de saldım. Duruyor öylece. Bakalım nereye kadar gidecek.

Ev işlerine erkeği de katmazsan eğer zamanla iyice görevin biliyorlar. Sen bir iş yaparken ona da söyle o da yapsın. Ama o başlamadan sen de başlama. Yoksa sen bitirdiğinde o halaa oturuyor olur, bu sefer sinirlenip sen yaparsın ve söylediğinle kalırsın...

Back
X