• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

youonlyliveonce

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
5.100
200
363
iyi pazarlar herkese. Bu aralar uykularımı bölen canımı epeyce sıkan bir konu hakkında konuşmak istedim. Mayısta 29 yaşına giriyorum. Üniversite eğitimini tamamlamış işi gücü yerinde çevresi tarafından beğenilen alımlı biriyim. Ama evlilik konusunda bir türlü gelişme kaydedemiyorum. Zamanında taliplerim çok oldu ama ya benden kaynaklı ya karşı taraftan olmayınca olmadı. Erkek arkadaşlarımda oldu zamanında. Arkadaşlarımın çoğu aile düzenini kurdu çocukları oldu ben ise kiminle konuşsam olmuyor ister istemez sıkıntı yaratıyor içimde artık neden olmadığını bilmiyorum zamanında kıskançlık yüzünden kuyumu kazanların olduğunu biliyorum. İçimi dökmek istedim artık çaresiz hissediyorum kendimi neden böyle olduğunu ise anlayamıyorum benim durumumda olup sonradan mutluluğu yakalayan var mu acaba aranızda? Bekar kalmaktan korkuyorum

iyi pazarlar herkese. Bu aralar uykularımı bölen canımı epeyce sıkan bir konu hakkında konuşmak istedim. Mayısta 29 yaşına giriyorum. Üniversite eğitimini tamamlamış işi gücü yerinde çevresi tarafından beğenilen alımlı biriyim. Ama evlilik konusunda bir türlü gelişme kaydedemiyorum. Zamanında taliplerim çok oldu ama ya benden kaynaklı ya karşı taraftan olmayınca olmadı. Erkek arkadaşlarımda oldu zamanında. Arkadaşlarımın çoğu aile düzenini kurdu çocukları oldu ben ise kiminle konuşsam olmuyor ister istemez sıkıntı yaratıyor içimde artık neden olmadığını bilmiyorum zamanında kıskançlık yüzünden kuyumu kazanların olduğunu biliyorum. İçimi dökmek istedim artık çaresiz hissediyorum kendimi neden böyle olduğunu ise anlayamıyorum benim durumumda olup sonradan mutluluğu yakalayan var mu acaba aranızda? Bekar kalmaktan korkuyorum

*bekar kalmaktan korkuyorum*

Sizi tebrik ederim .ilk defa bi uye böyle bi konu açıp evde kaldım demedi. Bu bile çok iyi birsey.

E söyle düşün canim. Diyelim ki 24 yaşında iken evlendin. 29 yaşına kadar

Şiddet küfür hor görme sevgisiz lik aldatma maddi olarak gecinememe, manevi olarak gecinememe ve
Mutsuz bir kadin da olabilirdin bunları yazarken.

Herseyin en hayirlisini ve en doğrusunu Allah bilir. Demekki doğru insan çıkmamış karşına. Hep böyle düşün. İlişkilerin evliliğe kadar ilerlemiyorsa demekki kafanda oturmayan şeyler olmuş.

Omayan iliskilerinin bile bi gorevi vardi senin hayatinda, herkes birsey katmak icin girdi ve cikti hayatindan. Hem 29 yaş gec bi yaş degil, artik daha olgun ve ne istedigini bilen bir kadın oldun.

Üzülme ve her ilişkine umut bağlama ki hayal kırıklığı yaşama. Emin ol doğru zamanda doğru insan çıkacak karşına..

Evlilikten önce düzgün bir ilişkiye odaklanın bence. Çevreniz yeni insanlarla tanışmaya pek müsait değil anladığım kadarıyla.
İş çevremde hep aynı kişiler var sosyal hayatım biraz durağan durumda şu aralar. Bir iki defa denedim yeni bir ilişki fakat insanlar gerçekten tuhaf geri duruyorlar

*bekar kalmaktan korkuyorum*

Sizi tebrik ederim .ilk defa bi uye böyle bi konu açıp evde kaldım demedi. Bu bile çok iyi birsey.

E söyle düşün canim. Diyelim ki 24 yaşında iken evlendin. 29 yaşına kadar

Şiddet küfür hor görme sevgisiz lik aldatma maddi olarak gecinememe, manevi olarak gecinememe ve
Mutsuz bir kadin da olabilirdin bunları yazarken.

Herseyin en hayirlisini ve en doğrusunu Allah bilir. Demekki doğru insan çıkmamış karşına. Hep böyle düşün. İlişkilerin evliliğe kadar ilerlemiyorsa demekki kafanda oturmayan şeyler olmuş.
Çok teşekkür ederim öncelikle. Aynen dediğiniz gibi düşünüyorum aslında erken evlenip sorunlu bir hayat yaşasaydım diyorum ama artık bir düzenim olsun istiyorum sanırım çevremdeki tüm arkadaşlarım evli ve şöyle bir sorunumda var kimse 29 olduğuna inanmıyor yaşımdan epeyce küçük gösterdiğimi söylüyorlar bu avantajmıdır dezavantaj mı bilemedim aslında

Omayan iliskilerinin bile bi gorevi vardi senin hayatinda, herkes birsey katmak icin girdi ve cikti hayatindan. Hem 29 yaş gec bi yaş degil, artik daha olgun ve ne istedigini bilen bir kadın oldun.

Üzülme ve her ilişkine umut bağlama ki hayal kırıklığı yaşama. Emin ol doğru zamanda doğru insan çıkacak karşına..
Yazdıklarınız ne iyi geldi çok teşekkür ederim öncelikle. Haklısınız bu yaşıma kadar çok tecrübeler edindim ve olgunlaştım ama çevremdeki herkesin bir düzen kurduğunu görünce ister istemez kafama takılıyor neden olmuyor sorun ne diyorum

Yazdıklarınız ne iyi geldi çok teşekkür ederim öncelikle. Haklısınız bu yaşıma kadar çok tecrübeler edindim ve olgunlaştım ama çevremdeki herkesin bir düzen kurduğunu görünce ister istemez kafama takılıyor neden olmuyor sorun ne diyorum
Hiç dert etmeyin, ben 31 yaşındayım. Bir kez evlilikten döndüm, hiç de pişman değilim. Ben hala çok umutluyum ama asla acele de etmiyorum. Siz de etmeyin lütfen, yoksa sağlıklı karar veremezsiniz ;)

Hiç dert etmeyin, ben 31 yaşındayım. Bir kez evlilikten döndüm, hiç de pişman değilim. Ben hala çok umutluyum ama asla acele de etmiyorum. Siz de etmeyin lütfen, yoksa sağlıklı karar veremezsiniz :KK66:
Acele etmek değil aslında ama neden bilmem sorun olmaya başladı içimde son bir Aydır uykuya dalarken ve uykularımı bu konu bölüyor

Dert ettiğin seye bak biz erken evlendik de ne oldu 30 unda evlenen arkadaslarim da var herkes için dogru zaman başka..bence tadini cıkar evlilik hep exstra sorumluluk..

Yazdıklarında kendimi gördüm. Şurda 2 ay öncesinde aynı duyguları paylaşıyodum seninle.
Konuştuklarım oluyodu ama hiç biriyle devam etmıyodu. Nerden tutsam elimde kalıyodu. Yanlız kalmamak için öylesıne konuştuklarım bile vardı.
Düzgün bi ilişki istemek sevmek sevilmek herkes ister.
İlişkilerim hep en dipte gitti. Çok sevdim terkedildim, ağladım üzüldüm kendimi heder ettim. Baktım elimede bişe geçmedi. Bi İşim vardı düzgün değildi. Sırf evde kalıp kötü düşünceler kendimi yiyip bitirmesin diye gidip gelıyodum.
Bence hayatta herkesın ruhsal olarak en dibe battıgı kendini yalnız hissettiği bir dönem oluyor. Evliliği çok istiyodum. Karşıma çıkan her erkekte acaba o mu hayatımı değiştirecek adam diye tutuldum kaldım. Hiç biride öyle olmadı.
Ben en büyük iç huzurunu dua etmekle buldum. Kaderime teslim oldum ve ne zaman nasipse o zamn olacaktır elbet diye dusundum.
Bir şeyi çok istersen çok düşünürsen olmuyor. Evlilik düşüncesını kafamdan atıp hayatıma devam etmeye çalıştım. Kötü bi evlılıktense böyle bekar kalırım diye kendıme teselli buldum. En çok dediğimse Allahım sen beni biliyorsun evliliği mutlu bir yuva kurmayı istiyorum sen en hayırlısını bilensin hakkımda hayırlısını nasip et dedım.
Şu an bir haftalık nişanlıyım. Ve dönüp bakınca iyiki hiç biri olmamış dıyorum. Allah öyle güzel zamanda öyle guzel tesadüfler yaratıyorki.
Nişanlımın ailesi 20 yıllık aıle dostumuz. Aılelerımız sık sık görüşür ama bizim birbirmzden haberımız yoktu. Okul iş güç askerlık fılan hiç birbirmizi görmedık.
Ama Allah nasip ettımı zamanı gelince öyle güzel oluyorki.
Geçmişte gidenlerin hepsi iyki gitmiş iyki şu an nişanlım yanımda.
Allaha sığınıp dua ettıklerınızın karşılığını mutlaka alırsınız :)
Biz aıleler istediği için tanıştık ve daha ilk görüşmede anlaştık :)
Aslında birbirimze çok yakın bı okadarda çok uzakmışız. Zamanı gelmeden olmuyor. Umarım hakkında hayırlı olan nasibini Allah en kısa zamanda nasip etsin. İyki geldin hayatıma diyeceğin eşin olsun inşallah <3

Çok yakın bir tanıdığım senle aynı durumdaydı. 29 yaşındayken eşiyle tanıştı şimdi 4 aylık hamile :anneadayı:

Yalnızlık gerçekten zor kızlar... Ben de henüz evlenmedim ama çok güvenemesek de internet sayesinde benim hayatıma biri girdi ve şimdiye kadar aile referansıyla bile bu kadar iyi niyetli birine rastlamadım. İnternet dediysem islami evlilik sitesine üye olmuştum ben. diye. Benim karşıma iyi biri çıktı Allah sizlerin de karşısına çıkarsın. Herkes aradığı mutluluğu bulsun inşallah..

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnızlık gerçekten zor kızlar... Ben de henüz evlenmedim ama çok güvenemesek de internet sayesinde benim hayatıma biri girdi ve şimdiye kadar aile referansıyla bile bu kadar iyi niyetli birine rastlamadım. İnternet dediysem islami evlilik sitesine üye olmuştum ben. diye. Benim karşıma iyi biri çıktı Allah sizlerin de karşısına çıkarsın. Herkes aradığı mutluluğu bulsun inşallah..

Ne kadar zamandır gorusuyorsunuz?

Öncelikle her şeyi doğal akışına bırakın ve kendinize hobiler bulun. Fotoğrafçılık, doğa yürüyüşü vb. kurslara , derneklere üye olun. Bunlara harcayacak bütçe ayıramıyorsanız, vakıf ve derneklerde gönüllü çalışın çevrenizi genişletin ve aşık olmayı bekleyin. Zamanı geldiğinde o mutlaka karşınıza çıkacak merak etmeyin.

Evlenememek çağımızın hastalığı kesin artık kimseye güven yok devir kötü insanlar birilerini tanımaktan da korkar oldu .

Çok yakın bir aile dostumuz,33 yaşında evlendi.Evlenene kadar gezdi,dolaştı,yeni şeyler öğrendi,yeni insanlar tanıdı.
Zamanı gelince kendine uygun insanı da buldu ve şu an bebek bekliyor :)
Her şey vaktine esirdir yani kafanıza takmayın :)

Bu konuda samimi değilsiniz ve reklam yapmak için foruma üye olmuşsunuz.

Back
X