Evlilik

Al kenarda dursun bir süre sonra eşi fiştikleyip kullanmadığım şeyler var ve kullanmaya kıyamıyorum annenin emekleri sen bunları geri götür diyip eline tutuştur geri gönder içine bir iki kendin aldığın şeylerden ekle. Ya da bir iki kullan kır (aaa kırılıverdi, aa yanıverdi, yurtılıverdi vs) çöpe Tık yavaş yavaş.
herkesim herşeyi bilmesine gerek yok. Yanda başkalarına hediye et gitsin evden. kocayla iyi diyalog kurup doldurulmasını engellersen sıkıntı olmaz.

Bugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorum 😭nısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık😭

Hepsi bi kenara, zor bi aile yaşantın olduğunu bilen nişanlın sana neden anasına babasına anne baba diyemediğin için kızıyor? Hassaslığını anlamalı. Bırak danteli geceliği buraya yoğunlaş
Bişeyler almaya Tenezzül biye etmeyenler var.😊 Geri vermek olmaz kullanmazsın istemiyorsan 😊

Ben acikcasi almak istemedigim hiçbir seyi almıyorum. Tesekkur ediyordum başta ama ben daha farkli tarzda beğeniyorum diyordum. Benim kaynanamda israrcidir. Mesela hali almis 4 5 tane. Hiçbiri tarzim degil alsam kullandığımı gormek isteyecek, bence o zamanda kirilacak. O yüzden dürüst olup daha farkli tarzda halilari beğendigimi söyledim ben. 4 5 tane caydanlik, en az iki uç yemek takimi , yine bir o kadar catal kaşık takimi almis. Icinden beğendiklerimden elbet alacağım bende sadeliği seviyorum, evimi dolduramam ancak aynı şeyi kendi anneme de yapiyorum. Beğenmediğim hicbir seyi almayacağımı o da bilir. Nisan bohcasina koyduğu yazmalar, patikler vs eski bende de. Onlar icin birsey demedim kendisine. Kalsin kosede ileride ihtiyac sahiplerine dağıtırım diyorum.

Eski dantelleri şimdi çok güzel oda takımlarına, masa örtülerine çeviriyorlar. Masa örtüsü kullanırsınız muhakkak.

Çok Şık kumaşların içine dekor olarak yerleştiriyorlar. Bir misafirde rahatlıkla kullanırsınız. Kayınvalideniz filan da geldiğinde çok hoşuna gider bence.

ayrıca yine masa üstünde runner ya da oda takımı da yapıyorlar, keten ya da kadife kumaşlara geçirip. Gelinimizin evinde var. Tek dantel olarak kullansa, biraz alaturka dururdu ama şimdi gayet modern duruyorlar.

İnstagram dan bulabilirsiniz böyle pikocuları.

Tek sorun buysa bence hiç sıkıntı çıkarma. Al kullanmasanda bir köşede dursun ihtiyacı olan birine verirsin. Bunun için sıkıntı çıkarmaya değmez yani.

Teşekkür ederim gerek yok deyin, ama illa da vermek istiyorsa kabul edin dursun bir kenarda illa ki kullanmak zorunda değilsiniz. Eviniz küçükse ve yer kaplar diyorsanız eşinize söyleyin, iade edilecekse o etsin.

Back
X