• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik***

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
meraba arkdaşlar bişeyi öğrenmek istiyorum burda bizden yaşça büyük ablalar tecrübe sahibi olan insanlar var şimdi benim sevdigim askerde olduğu için insan daha bi ciddi düşüno geldikten sora evlilik aklımıza gelicek tabiki ama insan evlilige hazır oldğunu nerden anlar yani evlenmeden önce o kararı almadan önce kendimize sormamız gerekn sorular neler??gerçkten sorumluluk istio evliilik benim kuzenim 21 yaşında evli şuanda insan bekar olunca bi istek oluo çeyiz vs kendi evin ama evlenince sakın evlenmeyin diolar bunu anlamıorum yaaaaa...:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

valla bizimki öyle çabuk geliştiki hazır olup olmadığımı bende kendime soramadım desem yeridir... ama eğer gerçekten seviyorsan her hayalinde düşünde o varsa ona sonsuz güven duyuyorsan o doğru kişi ve eğer hep yanında olmasını istiyorsan gelecek tüm sorumlulukları kaldırabileceğine inanıyorsanda doğru zaman demektir...o kadar panik olma ya sorumlulukların altında kalmazsın nasıl sana yeni sorumluluklar yükleniyorsa onada yüklenecektir...birbirinize olan saygınız sevginiz güveninizle hepsi size vız gelecektir...noldu bana yahu hiç böyle romantik olmazdım kanımca kocamı özledim...baaak bende bu yüzden evlenmişim demekki daha çok görebilmek için...

bide şöyle düşün senin ve sevdiğine ait bi yuva...nasıl sıcak geliyo kulağa dimi...beraberce nelerin altından kalkarsınız değilmiki sorumluluk görürsün bak...

evet zeko çok güzel anlatmışsın zaten bi yuva düşününce ve içinde ikiniz soradan bide bebiş eklenince buna insan herşeyin üstesinden gelir diye düşünüorum ama yinede dogru insanı bulmak zor

acaba mı sorusu olmaz o zaman kafanda şimdiki gibi.
kimisi 21 yaşında o sorumluluğa hazır olduğunu hisseder kimi 31 yaşında hala hazır değilim der.
yani bu içten gelen birşey.
öyle kafanın üzerinde ampul yanıp sönmeye başlamaz.
evlilikte ne kadar mutlu olursa ol; bazen omuzlarındaki yükten, geçim sıkıntısından vb.. yorulabilir insan. o zaman da ah bekarlık diyebilir bazen.

eğer onu çok seviyorsan ve onsuz olamıycağını anladıysan
ve birbirinize saygınızı hiç kaybetmeycekseniz evlenebilirsin
tabiki evlenince sorumlulukların artıyo ama bunu sevdiğin kişiyle
halledebilirsin yeterki sevginiz ve saygınızı birbirinize karşı kaybetmeyin
o zaman mutlu olursunuz iştekaydirigubbakcemile5

Sevmekler her şey bitmiyor.Öncelikle onun aile yapısı ,kültürü ile seninki uyuyor mu bunu anla iyice.
Sonra senin yapamayacağın şeylerde diretiyor sonra evlenince azalır diyorsa buna sakın inanma.Ona göre tavrını koy.
Her yaşta evlenilir,askerden geldi vs.diye düşünme.Önce onu iyice tanı.Ailesiyle vakit geçir.Bakalım nasıl insanlar,sana ters gelen,kaldıramayacağın yönleri var mı ,onları bir tart.
Yoksa çeyiz almak,ev düzmek kolay merak etme.

Şimdi deli gibi özlediğn kişinin ömrün boyunca senınle olacagını düşünmek bıle içini titretiyorsa,o duyguyu tarıf edemıyorsan evlen..:utangac:

sevdiğin insan için işte bu aşık olduğum,hayatımı geçirebileceğim adam,ruh eşim,onunla herşeye varım diyebiliyorsan
saygısından sevgisinden süphe etmiyorsan,güveniyorsan
evliliğin sorumluluklarını kaldırabileceğine inanıyorsan evliliğe hazırsın demektir

ben evli deilim şuanda daha söz aşamasındayım hazırım diorum şuanda fakat gerçekten çok sevdiğin biriyse yani her gün birlikte uyanmak birlikte kahvaltı etmek akşam onu evinde beklemek bunların hayali bile güzel ki evlilik böleyse tabi onun getirdiği sorumluluğu evli ablalarımz daha iyi bilirler tabiki ama ben sevdiğim insanla evliliğin hem güzelliklerini hem sorunlarını yaşarım diebiliosan hazırsındır sanırım ama söylediğim gibi evli olanlar daha ii bilir.:utangac: cnm.

bana göre evlilik kumardır. Kazanıp kazanamayacağını oynamadan (evlenmeden) bilemezsin.

ne olursa olsun bekarlık sultanlık baba evinde ne fatura ne kira ne yemek ne kaynana gibi şeyler düşünmüyosun rahatlık acısından bekarlık ii bunları göze alabiliyosan ki daha alırsın göz görmez yasamadan önce hazırsın demektir.

Valla benim de her heyecanımı kursagıma dizmek isteyenler var etrafımda. uyuz oluyorum.
çeyiz meyiz bişilere bakıorumm. aaaahhh ahhh geceerr gecerr diolar.
askıma su yemegi hep özenerek yapcam o cok sevior diorum meselaa ahh ahh gecerr gecerrr
kayınvaldem cok tatlı bi insan.her insan arasında olabildiği gibi bizimde aramızda anlaşmazlıklar,zıtlaşmalar oldu. ama ben yinede cok seviyorum onu. kimseyede laf söyletmiorum.
ahh ahhh kaynana değilmi hepsi kaynarr kızımm gecerr gecerr diyenler var.
gercekten bazen insanın içine kurt düşürüyolar.
ama ben astım artık. hele en son böyle sevincimi kursagımda bırakan komsumuza. sen bi ... yiyememişsin.becerememişsin evliliği diye herkes senin gibimi olacak yaaa diye tersledim. oghh iyiki yaptım.:oklava:

ahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaayyy annem diyorki kızlar aman aman ne güzel oldu böyle herşey. birsürü insan oturup anlatıor evliliğini felan.Kör kızların gözüde acılır he belki.....

eskiden ananem dermiş oturunca kızın ayagı yere değdimi evliliğe hazırdır :roflol:

Arkadaşların hepsi öyle güzel ve doğru önerilerde bulunmuşlar ki!
bu konuda söylenecek başka söz kalmamış.
Ben de acizane sana ve bu yolda olanlara - her durumda pozitif
düşünmeye ve tüm sorunların en iyi şekilde çözüleceğine inanmanızı
tavsiye edebilirim. Aileye giren negatif enerji maalesef biz farketmesek te
kara bulutların oluşmasına sebep oluyor.
Herşeyi iyi düşünerek iyi - güzel düşünerek güzel yapabileceğimizi unutmamalıyız.
Evlilik yolunda olanlara ve evlilere-ömür boyu saadetler dilerim

acaba hazır mıyım diye düşünüyorsa bir insan, bana göre hazır değildir
ben evlenirken acaba hazır mıyım, evlensem mi vs gibi düşüncelerim hiç olmadı, ilişkimiz ilerlerdi, gelişti ve biz evlendik, doğal bir şekilde gelişti herşey
hiç sorgulamadık, demek ki hazırmışız

acaba hazır mıyım diye düşünüyorsa bir insan, bana göre hazır değildir
ben evlenirken acaba hazır mıyım, evlensem mi vs gibi düşüncelerim hiç olmadı, ilişkimiz ilerlerdi, gelişti ve biz evlendik, doğal bir şekilde gelişti herşey
hiç sorgulamadık, demek ki hazırmışız

aynen ben de böyle oldum
hiç soru sormadım
hiç iş yapmayan çok da sorumluluk sahibi olmayan bir insandım
ama yine de yapabilir miyim acaba diye sormadım
herşey kendiliğinden oldu çok da güzel oldu :teytey:

Back
X