Evlilikte ailemden çok bunaldım

gecce92

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2025
1
-1
1
33
Herkese merhaba ben 2 senelik evliyim 8 aylıkta hamileyim. Evlenirken hep sorunlar yaşadım. Ailem çok iyidir aslında anlayışlı görmüş geçirmiş modern bi ailedir eşimide çok seviyorlar ama maddi olarak hiç destekleri olmadı herşeyinmi kız başıma tek başıma hallettim eşime takılacak saat olsun damatlığı çeyizim vs o dönem o kadar zorlandımki her allahın günü ağladığımı bilirim istemeye gelicekleri zaman bile babam paramız yok ben yapamam gelmesinler şuan demişti. Zordamıydık hayır emekliler evet ama kiramız yok borcumuz yok borç harç yapılamazmıydı insan evladı için çabalayamazmıydı diye düşünüyorum hep. Evlendim para konuları bitmedi. Kendi aralarında olan her soruna benide şahit ettiler. Çocuğum olucak 2 tane eşyasını aldılar daha tık yok ben düşünüyorum benim torunum olsa dünyaları sererdim önüne heyecandan hadi diyorum kurulmıyım altınını takarlar eşyasıda olmasın ama hep bi para mevzusu annem bana daha yeni kredi çektirdi eşimin haberi yok çekmek istemeye istemeye öektim yani diyorum kız çocuk doğurucak sıkıştırmayalım diyende yok babamla aralarında yine para mevzusu oluyor arayıp bana anlatıp babamı kötülüyor her gün hep bi sıkışmış hissediyorum sanki onların mutsuzluğu bile benim sorumluluğumdaymış gibi. Bi kısmına eşimde şahit oluyo o da artık bunaldı. Dün en son doğurana kadar beni kimse aramasın diyip kavga ettim ve hiçbiriyle konuşmak istemiyorum sizce doğru kararmı verdim

Kimse yardım etmek zorunda değil, beklentin olmazsa canın da sıkılmaz, ayrıca sana yapılmayan yardıma takmissin madem sen niye gizlice kredi çekiyorsun ki. Zararı oluyorsa, yoruyorlarsa da sınır koymak iyidir.

Ayrıca kendi aileni eşine şikayet etmek büyük hata, sen affedersin ama elin oğlu affetmez, unutmaz.

Neden kredi çektiniz bu şekilde davrandıklarını bile bile.
Sizin yeni bir aileniz var artık. bunun farkında olup davranmanız lazım bence.
Yani herkes çocuğuna yardım etmeli bence ama bunun beklentisine girmemeniz lazım.
tek çocuk musunuz. sizden başka kardeşiniz var mı? onlara da mı aynı şekilde davrandılar yoksa size mi böyle davranıyorlar?

Ailenizle ilgili durumlar sizin artık değiştiremeyeceğiniz durumlar. Kendinizi geri çekmek en doğru adım olur ama siz bunun tam tersini yapıp kredi çekmişsiniz. Üstelik eşinizden gizli. Eşiniz ailesi için sizden gizli kredi çekse gözünüzden düşerdi. Hem ailenizden şikayet ediyorsunuz hem de eşinize tutunup aileyi dışarıda bırakmak yerine yine ailenize tutunup eşinizi dışarıda bırakıyorsunuz. Ailenizde bir değişim zaten sağlayamazsınız kendiniz değiştirmekle başlayın bu yüzden işe.

Back
X