valla bilmiyorum esimle 4 yil tanisikligimiz 2 yil sevgililigimiz var. Bir gun bile gıcık olmadim. Bir hareketi bile beni rahatsiz etmedi.
daha evleneli birkac hafta oldu adama çok fena kuruldum (ama cicim ayindayim, çabuk gecti)
Konuna gelince de yani bilemiyorum. Bir sürü faktör var.
sevgiliyken mesela ailesini bilemezsin, ailesinjn muhtemelen senden de ayni evde yasadigindan da haberi yoktur. isin icine girince ailesiyle iliskisini bilemezsin. kaynanacilik oynar mi annesi, dedigini yaptirmaya calisir mi, esin turk erkeklerinin büyük cogunlugu gibi bekarken kactigi anasinin evlenince agzina bakar mi bunlar hep muallak.
ayrica sevgiliyken muhtemelen eve hersey idarelik alinir. yani buzdolabiniz camasir makinaniz elbet vardir ama beyaz esyalara 300bin vermemissinizdir mesela. normal hayatinizda harcadiginiz gibi yasamissinizdir hatta ayni eve cikmak ekonomik bile olmus olabilir iki kira yerine tek kira odeyince. ama evlilik bir gelince masrafiyla geliyor. daha guzel bir eve cikmak nakliye masraflari, ayni evde kalacaksaniz yatak odasini koltugu masayı degistirmek, az hevesiniz varsa nisan kina dugun mekanlari, davetiyeler, hediyeler, gelinlikler, nisanliklar, damatliklar, muzisyenler, bitmek bilmeyen bahsisler, kuaforler, yüzükler bilezikler derken eksilere düşünce ekonomik gerginlikle kavgalar baslayabilir.
sevgiliyken adam at ciftligine goturse at binip serpme kahvalti etsen "ne bonkor adam" dersin. ama evlilik surecinde adam o ayda 1 harcadjgi ozel gun parasinin 10ar katini minimum ihtiyaclara verir kimseni gozune bile görünmez. senin heves ettigin birkac seyde pespese "cok pahali istemiyorum" vs dese al sana soguma garantisi - cimri adamdan:))
gibi gibi gibi...