• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bazı sorular

İki konunuzu da okudum ve şöyle düşündüm: Siz zengin ailenizin imkanlarını hiç bırakmayın ve nişanlınızın başını yakmayın.

Mrb
Kafama takılmakta olan bazı konular var
Çalışan bir kadınım
Evlilik arifesindeyim
Kirada oturcaz
Kendi babamın evinde kira derdimiz hiç olmadı
Şimdi ben evlendiğimde biz mecburen kirada oturcaz
Kirada oturduğumuzda ben kazancımın bi kısmını hep kiraya mı yatırıcam onu düşünüyorum
Buna alıiık değilim
Bi kadın evlenince çalışmalı ama büyük miktardaki harcamaları kadın kendi cebinden mi yapmalı
Bu soruları soruyorum çünkü hayatta bu soruma hayır diyende var evet diyende var
Bu benim gerçekten merak ettiğim bişi çünkü napcağımızı bilmiyorum bir yola giricez ama ben rahatlıktan sıkıntıya mı düşcem bilmiyorum
Sizinle eşinizin anlaşmasina bağli, yeri gelir siz çok harcarsiniz,yeri gelir eşiniz çok harcar, bu duruma alişik olun,bi sorun çikmaz

Mrb
Çalışan bir kadınım
Evlilik arifesindeyim
Kirada oturcaz
Kirada oturduğumuzda ben kazancımın bi kısmını hep kiraya mı yatırıcam onu düşünüyorum
Buna alıiık değilim
Bi kadın evlenince çalışmalı ama büyük miktardaki harcamaları kadın kendi cebinden mi yapmalı
Bu soruları soruyorum çünkü hayatta bu soruma hayır diyende var evet diyende var
Bu benim gerçekten merak ettiğim bişi çünkü napcağımızı bilmiyorum bir yola giricez ama ben rahatlıktan sıkıntıya mı düşcem bilmiyorum
E bi zahmet yaşam giderlerinizi ödeyeceksiniz tabi
Biri kirayı öder diğeri faturaları ödeyip mutfak masrafını karşılar

Bizim kadar olmasa da durumları iyi demiştiniz. Ev neden alınamıyor o zaman?.

Siz bu adamı yetersiz görüp soğuyacaksınız bence. Onun da başını yakmasanız iyi olur. Tünelin ucu görünüyor.

Mrb
Çalışan bir kadınım
Evlilik arifesindeyim
Kirada oturcaz
Buna alıiık değilim
İnsanın alıştığı standartları kaybetmek istememesini, denklik istemesini anlarım.
Anlamadığım nokta bu standartları oluşturma görevinin sadece erkek ve ailesine yüklenmesi.
Kirada oturmaya alışkın değilim nasıl bir cümle anlayamadım. Siz oturmamışsınızdır, anneniz, oturmuştur. Başka şehre okumaya/çalışmaya gidersiniz kiraya çıkarsınız. Kirada oturanlar uzaydan gelmedi.
Kadının 'kendi" cebinden büyük miktarlar ödemesi doğru mu demişsiniz. Erkeğin ödemesi doğru mu? Kadının neyi ödemesi doğru sizce ya da? Yarın bir gün çocuğunuz olsa onun okul parasını kim ödeyecek mesela?
Ya da eşiniz "kendi' cebinden kirayı ödeyeceğine göre kendi kafasına göre bir ev tutmakta özgür olur heralde. Oldu olacak buzdolabındaki peynirin zeytinin üzerine de isimlerinizi yazın.
Siz bence bu kişiyle evlenmeyin.

Adamla artık son noktaya kadar gelinmiş. İnsanlara karşı hiçbir sorumluluk duymamak bu. Keşke baştan bir yetişkin gibi davranız da kimseyi sıkıntıya sokmasanız.
Bir sürü çalışan kadın sizin gibi yaşıyo ama siz belli ki etrafın lafına önem veren kendinize denk görmediğiniz biriylesiniz. İlerde de yine elalem ne der diye boşanmayıp evde huzur bırakmazsınız. Uzatmayın bence

Adamla artık son noktaya kadar gelinmiş. İnsanlara karşı hiçbir sorumluluk duymamak bu. Keşke baştan bir yetişkin gibi davranız da kimseyi sıkıntıya sokmasanız.
Bir sürü çalışan kadın sizin gibi yaşıyo ama siz belli ki etrafın lafına önem veren kendinize denk görmediğiniz biriylesiniz. İlerde de yine elalem ne der diye boşanmayıp evde huzur bırakmazsınız. Uzatmayın bence
Ne münaswbet uzatmayın ben ona resmen alığım gerekşrsede ailemi karşıma alırkm

Back
X