• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bunlar ne kadar önemli???

xxtalyaxx

hayat buysa gerçek nedir?
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
6.508
3.352
398
mrb arkadaşlar.. konu arkadaşımla ilgili şuan kafası çok karışık... sizinde samimiyetinize ve tecrübelerinize inandığım için onun derdini sizinle paylaşmak istedim.. fikirlerinize gerçektende ihtiyacı var... arkadaşım 1 ay önce bir arkadaşı sayesinde biriyle tanıştı aslında bende biraz sebep oldum denebilir çocuğu tanımıyorum ama bir şans ver belki iyi biridir dedim...çocuk iyi biri ama arkadaşımın bazı endişeleri var... arkadaşım ünv mezunu mali müşavir stajerliği yapıyor kısa bir süre sonra stajı bitçek ve inş mali müşavir olucak... çocuk ise açıktan lise okumuş... arkadaşım şuan kariyer olarakta baya yol katetmiş durumda .. çocuğunda mesleği var ve hemen hemen aynı maaşı alıyorlar... arkadaşımın ailesi kızlarını başka memlekettten birine verme taraftarı değil kendi hemşerileri tanıdık bildik biri olsun istiyorlar.. kızın bu konudada çok kaygısı var aceba ne denir sorun çıkarmı gibilerinden.. aynı zamanda çocuk kızdan 1 yaş küçük... çocuğun kendine ayit evi yok evlenilirse kiraya çıkılcak... arkadaşımın ailesi bu konudada biraz tepkili zengin biri olsun istemiyoruz ama en azından bir evi olsun istiyoruz diyorlar bu şartlarda ev almak zor olurmuş... arkadaşım şuan çocukla tlfda ve msnde görüşüyor...ama niyet direk evlilik olduğu için bunlar kafasını karıştırıyor.. ve bu kaygılar nedeniylede çocuğa yakın davranamıyor... çocuk buluşmak istiyor arkadaşım erteliyor filan...sizce bunlar evlilikte çokmu önemlii... yani iki kişi eğitim , kültür, kariyer, maddiyat bakımından birbirine tam denklikmi sağlamalı???? yorumlarınızı bekliyorumopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

evet önemli ama,eğer seviyorlarsa ve onlar tüm zorluklara rağmen elele olacaklarına inanıyorlarsa,arada uçurum olmadığı sürece bir sorun olmaz herhalde.

Bence önemli olan iki kişinin aynı yöne bakması eğer aynı yöne bakıyorsanız herşeyin üstesinden gelinir.

bende davul bile dengi dengine mantığını savunanlardanım
anladığım kadarıyla arkadaşınız mantık evliliği yapacak ama görüştüğü çocuk mantığına ve beklentilerine ters bence
hadi birbirlerini deli gibi sevseler anlarım ama görücü usuluyle sadece msnden ve telefondan görüşerek ciddi şeyler düşünmesini gereksiz
evlenmiş olmak için evlenmesin

Bence;
-Memeleket, önemli değil.
-Ev sahibi olması ya da olmaması bir hiç. Herkes evi var da mı evleniyor?
-1 yaş küçük olması önemli değil.
-Aldıkları maaşların aynı ya da farklı olması önemli değil.
-Eğitim farkı ÇOK ÖNEMLı. ıleride dünyaya bakış çok farklı olacaktır.

en azından 1 ev ne demek yahu
1 ev 100 bın lira zaten, genc bır erkekte bır ev kolay bulunabilen bir şey değil.

arkadasın çocuktan daha çok okumuş ama maaşları aynı
ayrıca o erkek ve sevıyorsa memleket de fark etmez okuduğu okul da yaşı da...

senin arkadaşın da mali müşavirmiş istemese istemez ama belki mutlu olacaktır o çocukla.

herkes evlenir evlenmez ev sahibi olamıyor maalesef,
yaşınında küçük olması önemli değil,1 yaş nedirkii,
eğitim farkına gelince ise,bende lise eşim üni mezunu,
bakış açılarımız yaşam tarzlarımız yaşama bakışlarımız aynı
hiç bi sorun teşkil etmiyor aramızda eğitim,
onlarda birbirlerini yeteri kadar tanıdıysa mutlu olurlar...

Bence;
-Memeleket, önemli değil.
-Ev sahibi olması ya da olmaması bir hiç. Herkes evi var da mı evleniyor?
-1 yaş küçük olması önemli değil.
-Aldıkları maaşların aynı ya da farklı olması önemli değil.
-Eğitim farkı ÇOK ÖNEMLİ. İleride dünyaya bakış çok farklı olacaktır.

bencede katılıyorum aynen

gerçi eğitimleri arasındada pek fark yok bence

ne demek ya evi olsun... başlık parası yerne bu "evi olsun" muhabbeti çıktı gibi:mymeka:

saydıklarınız arasında sadece eğitim farkının önemli olabileceğini düşünüyorum, 1 yaş küçük olması sorun değil, ikisinin de maaşı varmış ve birlikte bir hayat kuracaklarsa bir ev sahibi de olabilirler birlikte çalışarak, ama eğitim insanın hayata bakışını etkiler, o nedenle de ileride sorun yaratabilir :sinifsinif:

tabi evlilikte maddiyat önemli ama önce sevgi
nasıl olsa ikiside çalışıyor bence beraber evlerinide alabilirler
tabi arkadaşın verecek kararı
illaki üniversite bitirmiş kariyer sahibi değil diye evliliğinde sorun oluşturucağını zannetmiyorum
ne kariyer sahibi insanlar tanıyoruz evlilikleri berbat
bunlar nasip kısmet işi
hakkında hayırlısı

arkadaşın önce kendine güvenecek.Kendine güveniyorsa karşısındaki gereçkten seviyorsa bence hiç sorun olmaz. Nasıl bu kadar emin konuşuyorum çünkü ben ve çevremdekiler yaşadık bunu . ben üniversite meznunyum eşim ilkokul. Kızkardeşim üniversite mezunu nişamlısı lise. hala dayı kızlarımdada aynı şey var. ancak şimdiye kadar ben bu konua hiç sorun yaşamadım .
Önce kendinize sonrada karşınızdakine güveneniz varsa aşılmayacak sorunda yok....

çocukla konuşurken arkadaşımın yüzü gülüyor herşey gayet normal... ama bu sorular aklını kurcalıyor.. dediğiniz gibi biraz mantık ilişkisi olucak şuan için öyle büyük bir sevgi filan yok.. ama gerçekten çok iyi bi kız böyle düşündüğü zamanlarda aceba çocuğu oyalıyormuyum gibi düşüncelere kapılıyor, sevgi olmadığı için mantıklı yönlerini görmeye çalışıyor ordada tıkanıyor malesef...

sevgi yoksa işin içinde boşuna zaman kaybetmesin derim
karşısına hem sevebileceği hem mantığına uyabilen bir insan çıkabilir
evlilik için acele etmesine gerek yok

sevgi olduktan sonra şunlarınbunların hiçbir önemi olmaz ki denilen önemsizlikler,
zaman içerisinde sevginin arasına -isteristemez- sızıp sevgi azalmasına sebebiyet verebilirler..
dolayısı ile dıştan önemsiz görünüp, içten çok çok mühimdirler.

neyin önemli veya önemli olmadığı da, kişilerin
düşüncesine, yapısına, yaşayışına, yaşamayışına v.s.v.s.ne göre değişkenlik gösterir,
bence.

en yakınımdaki kişiyi örnek veriyim abim :) abim üniversite okudu eşi dışardan ilköğretimi bitirdi abimin bir evi yok kiradalar, gelinimiz abimden 2 yaş büyük ama bütün zorluklara rağmen evliler ama tabiki eğitim önemli hayata bakış açısı olarak özellikle erkekte. şu anda mutlulular ve bir bebişleri olucak bu iki kişinin hayata bakış açısını ilgilendiriyor her zorluğun üstünden gelebilirlerse o erkek kendini geliştirir ve çok güzel bir hayat yaşarlar. Karşındaki insanda o anlayışı ve o azmi görebilyorsa devam etsin ama öyle bir azim göremiyorsa hiç kendini zorlamasın. hayatta sadece sevgi yetmiyor bu etkenler sevgiyi yıpratıyor

memleketlerinin farklılığı hiç önemli deil BENCE
ayrıca çocuk çok küçük deilmiş alt tarafı bi yaş.ne warkli bunda.
kız sorun etmeyeceği sürece eğeitim farkıda pek sorun yaratmaz sanırım.
ev konusuna gelelim . bu zamnda ev almk kolaymı. heleki bu zmanda çok ama çok zor.ancak aileden miras kalırsa genç yaşta ev sahibi olursun. . yoksa en az yaş 30 olmadan tek başıma kendi çabanla bi ev alamazsn

kızlar bu cumartesi görüşçek arkadaşım çocukla... gelişmeleri sizinlede paylaşırım... daha önce msn ve tlfdan görüşüyorlardı... arkadaşım zeki bir kız bence görünce notunu vericektir... devam yada tamam diycektirr..haklarında hayırlısı ne diyelim....

Canım hayırlısı olsun inş.Ama arkadaşların dediği gibi yaş,memleket,maddiyat çok önemli değil ama eğitim hayatın bel kemiği.Sonuçta bu evlilik.3-5 günlük arkadaşlık değil ki.Peygamber efendimiz bile evlilikte denklik hususuna değinmiş.Arada öyle büyük bir sevgide yoksa duygularıyla değil mantığıyla oturup düşünsün ve karar versin.İlk günlerin heyecanı çabuk geçer.Sonra dönüşüde zor oluyoropuyorumnanaktan

ben saydığın faktörlerden çok bu tip bir ilişkinin bu kadar çabuk evlilik boyutuna taşınmış olmasına takıldım
yani sadece tlf ve msn var ve anladığım kadarıyla yeni bir ilişki
nasıl ne zaman evliliğe karar verildi
arkadaşın bu kadar cesursa zaten bu saydığın faktörler onun için önemsiz olmalı
yaş ve memlket sorun değil
ev hangimizin vardı evlenirken, çalışırsın o da olur
eğitim farkını ise yaşamadan bilemez, o biraz şans işi
ne diyeyim mutlu olur inşallah

Back
X