Evlilikte bütçe paylasimi :( kizlar kendinize ne kadar harciyosunuz?

ben de 2 yıllık evliyim. ortak hesabımıza aktarırız maaşlarımızı. .
ay başında tüm ödemeleri yaparız , mutfak için paramızı da ayırırız.bir miktarda kenara ayırırız.
kalan paramızlada o ay ne ihtiyacımız varsa onları alırız önce ikimizde.
sonra ben güzel bişey gördüysem eve kendime, ona alırım yine . aylık bir miktar belirtmekte olmuyor .
sonuçta çalışacaksan malesef bir çok masrafın olabiliyor. hele ki kıyafete önem gösteren bir yerse (banka vs gibi) daha da bi harcaman olur.

not : tabiki evlenmeden önce daha çok para harcıyordum :KK70: annemle yaşarken bir miktar eve harcar, bir miktar kardeşime verir, kalanı ise annemle harcardık . evlendikten sonra öyle olmuyor. evin harcamalarını vs bilince dikkat ediyorsun yine.
Evet evlenince insanlar bosuna bekarlik hayatini ozlemiyorlar :) bende her ay belirli bir miktar harcarim diye bisey yok tabiki imkanlar ve ihtiyaclar dahilinde harcarim sadece bu konularda kafamin rahat olmasini isterim acikcasi

Banada oyle diyor ama kendime ayda 200 300 lira harcamamada sicak bakmiyor o zaman ben niye rahat hayatimi birakip calismak zorunda kalip kendime para harcayamayacagim bi evlilik yapiyim ki
tabiki haklısın. sabahtan akşama çalışıp 100 lira mı harcamanı bekliyor,, günlük 10tlye doymuyosun bir ayakkabı alsan o kadar zaten.

tabiki haklısın. sabahtan akşama çalışıp 100 lira mı harcamanı bekliyor,, günlük 10tlye doymuyosun bir ayakkabı alsan o kadar zaten.
Dogru diyosun valla keske sorun sadece bu olsa hem kiskanc hem cimri hemde gecmis takintili o da beni buldu :) seviyorum ama mantigim kabul etmiyo bunlari onunlada olmuyo onsuzda :(

Dogru diyosun valla keske sorun sadece bu olsa hem kiskanc hem cimri hemde gecmis takintili o da beni buldu :) seviyorum ama mantigim kabul etmiyo bunlari onunlada olmuyo onsuzda :KK43:
tanışma sürecini uzun tutabilirsiniz, hemen nişanlanıp evlenmeyi düşünmeyin.. mantıgınıza da oturması şart bence evlenirken..

Allah bagislasin bebisini canim :) evde oturmak ne kadar sıkıcı oldugunu iyi bilirim insan ugrasicak bisey istiyor ve kendine guveni geliyor bende bisey isteyemem diye dusunuyorum bi de oyle tepki verince kafam karisti
Sağol cnm :)
Bu düğün konusunu iyice konuşun cnm sonra son vakit sıkıntılar çıkmasın.

Daha evlenmemişsiniz. Erkekler biraz geç olgunlaşıyor.Ev geçindirmenin ne demek olduğunu evlendikten sonra daha iyi anlayacağından şimdiden 300 benim 500 senin muhabbetine girmek sadece ilişkinizi yıpratır.Hayat müşterek yeri gelir ikiniz çalışır evin yükünü omuzlarsınız, yeri gelir biriniz hastalık,çocuk,tayin vs gibi nedenlerle bir adım geride kalmak, evde kalmak durumunda kalır diğeriniz çalışır.Ne olursa olsun evde veya dışarıda sorumluluklar maddi manevi paylaşıldıkça evlilik anlam kazanır.İhtiyaçlarınızı birbirinize söyleyerek ortak paranızdan harcama yaparsınız.Evliliğin ilk dönemlerinde garip bir gurur oluyor bende de vardı ihtiyaçları isteyememek gibi..Ama eşler arasında böyle şeylerin lafı olmaz.Zamanla rayına oturuyor her şey:)Buarada erkeğin cimrisi de hiç çekilmez dikkat.200-300 tl sorun edilecek meblağ değil.

3 yillik evliyiz esim de ben de calisiyoruz. Bizde cogunlukla herkes kendi harcamasini kendi yapar. Ustume basima kendim alirim esim de kendisi alir. Zaten ben onunla cikmam alisverise pek sevmez magaza dolasmayi. Ozel bakimim kuaforum vs kendim oderim. Mutfak temizlik vs gibi market alisverisimizi esim karsilar. Ama tabi ben de haftada en az 2-3 defa markete ugrayip biseyler aliyorum. Evimize ayda iki defa yardimci geliyor onun ucretini ben oderim. Disari yemege ciktigimizda genelde esim oder. Bazen de ben ismarlayacagim der ben oderim. İkimiz de ayri ayri birikim de yaparız. cogu evli cift paralarini birlestirip tek yerden harcar ama biz boyle mutluyuz.

Kizlar 2 yillik bi iliskim var nisanlanmayi dusunuyoruz evlenince ikimizde calisicaz gecenlerde butce plani yaparken ben esprili bi dille aylik 200 300 tl ben kendi ihtiyaclarima harcarim dedim agiz burun kivirdi ben kendimi cok kotu hissettim sonucta bende calisicam sorun bendemi diye dusunmeye basladim ben karsimdakinden bisey isteyemem oyle bi yapim yok bi de boyle yapinca tuhaf oldum siz kendinize ne kadar harciyosunuz? ve dugun gereklimi diye sordu bu ne demek ilk evliligimiz sonucta sevgilimin biraz cimriligi var bana karsi degil ama genel olarak ilk kez evlenicem ve cok istiyodum ama bunlar kafami karistirdi :KK43:
Canım senin nişanlın cimri anlaşılan. Bunları yaşamış biri olarak evlen eden önce iyice dusun derim. Benim evlendiğin adam da böyle davrandı. Düğün istemem cahilceymis, ben cahilmisim kendi akrabalarını eglendirecekmisim falan filan işte. Ben kendi düğümü kendim yaptım. Kredi halde beş kuruş raydan yok dedi hep. Oysaki maasim krediye kesildiği halde yine eve kira faturalar alışveriş paralarını verdim. Ama yine herkese beş kuruş faydası yok dedi. En son bu yüzden kapının önüne koydu beni. Ve ben de bunu affetmedi ve bosandim. Daha başta yaşadığım problemler çabası. İnan senin istediğin şeylere bu şekilde yaklasan insan her zaman para derdinde olacak. Çok zor senin küçük bir isteğine böyle yaklasan bir insanla omur geçirmek.

Çok şaşırdım çalışan bir insan ayda 200 300 tl ile geçinmeyi düşünüyor yol yemek bir sürü zorunlu gideri olur ve nişanlınız buna bile surat yapmış Alıştırmayın daha şimdiden Nasıl başlarsa öyle gider hani bu kadar harcıyordun der elinize ne alsanız tabi asgari ücretle çalışmıyorsanız ikinizde o Zaman ayrı . Ben iki senedir çalışmıyorum aylık harcamam daha fazla

Back
X