Evlilikte Çocuk için Doğru Zamanlama

er_sev

Baladamın Gelini
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
7.068
1.033
198
36
Merhaba kızlar
Yaklaşık 4 aydır evliyim.Şu an çocuk düşünmüyoruz ama kafam da bu sorunun net bir cevabını da bulamıyorum .
Evlilik hayatında çocuk için doğru Zaman nedir?
Ne kadar beklemeli yada ertelememeli?
Özellikle evli ve çocuklu bayanlar dan yorumlarını bekliyorum.
Bu konu ile ilgili görüşleriniz nedir.

biz 5 yıl bekledik bizim için uygun zaman ozamandı çünki
bu biraz da sizin yaşam biçiminize ve yaşınıza bağlı bir durum

Kaç yaşında olduğunuza, maddi durumunuza ve bir çok şeye bağlı çocuk için ideal süre... Biraz daha detay vermelisiniz.

Biz hep bir yıl bekleyelim demiştik, tam bir yıl sonra da hamile kaldım.. Bebek doğmadığından şuan o hayatımı bilmiyorum tabii ama sanki hamilelikle birbirimize ve hayata daha sıkı tutunduk gibi geliyor.. Sonraki hayatımızı çok merak ediyorum artık 3 kişi olacağız, umarım daha da güzel olur..
Çocuk konusunda da hazır hissetmek diye birşey yok bence gözlemlediğim ve yaşadığım kadarıyla, her hamile kalanın aklında soru işaretleri oluyor.. Bence siz de zamana bırakın aklınıza içinize düştüğünde olsun tabi en hayırlı zamanda.

Merhaba lar, 26 yaşındayım ben.Bazen düşününce hemen olsun istiyorum,çocukları çok seviyorum.Bazen de düşünün çe biraz Zaman geçsin biraz işime odaklanayım başbaşa vakit geçirelim diye düşünüyorum.

bence yaşın maddi durumun ne olursa olsun en az 1 yıl beklenmeli ben 11 yıllık evlıyım 10 yıl sonra hamıle kaldım. 19 yasında evlendım baslarda ıstemedım zaten. cocuklu hayat ne kadar cok cok ısteyerek hamıle kalsamda cok zormuş. kızım 9 aylık eşimle dogru düzgün muahebbet edmeiyoruz tum oncelıgımız cocugumuz. ıkımızde yorgunuz. ozel hayatımız yok şu an :) . bu yıla kadar esımle ıstedıgımız ne varsa yaptık cocugumuz olmadıgı ıcın ıstedgımız gıbı harcadık tatıllere gıttık ıstedıgmız yerlerı gorduk ıstedıgımız seylerı yaptık. kendımı evlı degıl sevgılı gıbı hıssederdım hep. yanı şu an cocukla yasadıgım zorlukları yenı evlıyken yasamıs olsam evlılık hayatım sarsılırdı gıbıme gelıyor. tabı suan bız 10 yıldır bırbırıne kenetlenmıs bı cıft olarak cocugumuz ıcın bırbırımızden ayrı kalmayı sorun etmıyoruz. herkesin fikirleri farklıdır kımısı evde couguyla vakıt gecırmeyı sever ev hayatını sever uykusuzluk sorun olmaz. ama ben ev hayatını evde oturmayı sevmıyorum. gezmeyı sevıyorum uyumayı sevıyorum o yzudne bana cok zor geldı. daha yenı yenı sosyal hayata gecıs yapabıldım. ama dunyanın en guzel seyı muhtesem otesı bı duygu zaten sne ne kadar plan yapsanda allah sana onu dogru zamanda yollayacak. oı yuzden bıraz evlılıgının ve esının tadını cıkar beraber anılar bırıktırın. cunku cocuk olduktan sonra kocan 1 adım gerıde kalıyor yanı en azından bende oyle oldu yanı cocuk olunca sunu 2 gun bırakım gidim deme lüksün yok. o yüzden biraz kendiniz için yaşayın. elbet olur inşallah cocugunuz

Haklısın canım, çocukları olduktan sonra bütün arkadaşlarımın şikayetleri bu yönde sosyal hayat sıfır,eşlerin birbirine vakit ayırması çok kısıtlı ve daha birçok fedakarlık ...Evliliğin oturması iki kişinin birbirini tanıma evresini atlatması lazım . Ama yaşta geçiyor işte püff

Reactions: nix
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…