evlilikte edinilen mallar, borçlar?

meryem22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
5
0
86
Ankara
benim sorum ,sorunum şu ki eşimle boşanmak üzereyiz. davayı o açtı. 8 aydır evler ayrı . 2 duruşma görüldü ama ikimiz de gitmedik. daha doğrusu yarın ikincisi görülcek biz gitmeyeceğiz. avukat tutmadım daha. onun avukatı var ama sanki ikimzin avukatı. arada bana da akıl veriyor. çocuk var boşanmayın, uzatalım falan diyor. soracağım şu 2 yıl kadar önce benim ailemden 60bin tl aldık.eşim borçlarını kapttı. sonra annemler ev alırken ben bankadan kredi çektim.benim üzerime tapusu olan banka ipotekli bir ev var. ve uzun vade olduğu için 110 milyara çıktı çektiğim 67 bin tl. şimdiye kadar aylık ödemeleri ben yaptım. benim maaş hesabımdan otomatik ödemede.evden ayrıldığından beri maddi destek oluyor çocuğun masraflarına ama bu kredi ödemesi için hiç bişey yok. boşanma durumunda nolur? borca yardım etmesi gerekir mi? sonuçta o parayı ailemden ödünç aldı ama o değil ben ödüyorum şu an.

Eğer borcunuzun ortak olduğunu kanıtlayabilirseniz mahkeme buna göre davranacaktır ancak kanıtlayamazsanız ne yazık ki kendisi bu borca ortak olmak zorunda değil...Ayrıca borcu ödeme yükümlülüğü olmamakla birlikte üzerine birde size ait olan bir ev söz konusu, siz bence bu işleri hakim takdirine bırakmadan aranızda anlaşma imzalayarak bitirin aksi halde sizin aleyhinize bir durum söz konusu olabilir...

anlamadım şimdi, annenlerden aldıgınız borcu önce eşin ödeyip zaten bitirmedi? yani şimdi senin annenler için çektiğin kredi o borcu ödemek için olmuyo ki o zaman. annenler evi krediyle mi aldı yoksa sen banka kredisi çekmedin de ihtiyac kredisi gbi alıp annenlere mi verdin? yani sonucta bu senin üzerindeki borç annenin evinin borcudur. adamı neden ilgilendirsin ki? o kendi borcunu ödeyip bitirmiş. ve anlamadıgım bi nokta daha, annenlere kredi çektin de neden sen ödüyosun?

Aileden alınan 60.000 lira eşinin borçları için harcanmış ve bu güne kadar hala o borç aileye ödenmemiş bu durumdan kaynaklı olarakda aileye ev alınırken meryem kredi çekiyor ve krediyi kendi ödüyor ev meryem'in üzerine...
1-adamın aileye 60.000 lira borcu var ve ödememiş
2-adam ev kredisi için hiç yardım etmiyor
3-maalesefki ev meryem'in üzerine olduğu için boşanırken %50 adamındır... Kısaca can sıkıcı bir durum...işin özeti bu.

çıkış yoluda anlaşmalı boşanma yapmak aksi halde adam 60.000'i geri ödemediği gibi birde buradan kazançlı çıkacaktır...

ben de bişii danışmak istiyorm..2yıllık evliyim 1 yıl önce banka kredisi ile ev aldk,tapu ortak ve kredi eşimin üstüne ben de kefil olarak imza attm kredi sırasında..kendim memurum.. ve 2 aylık da bir bebeğimiz var.. ve eşimle aileler konusunda sürekli problem yaşıyoruz,senin annen benim annem, o geldi bu gitti filan şeklinde.. en son doğumunda eşim aileme kötü davrandı ve bu benim onun ailesine davranışlarıma da yansıdı doğal olarak.. ve bana kızıp gelmiolar torunlarını görmeye annesi işi inada bindirdi ve eşim de ailesi gelmio die bana kötü davranmaya başladı, ben bıktım dedi ve bikaç hakarette bulundu bana, sana sadece bi yol sunuyorum dedi benim annemler gelmediiğinde ne yaşadıığımı anlamıyosun. anlaman için seninkiler de gelmiicek sen de gitmiiceksin yoksa başanalım gitsin dedi.. bu konuma kadar getirdi ve ağır hakaretlerde bulundu bana yakında babanın evine dönceksn istedğm olmazsa dedi ve pek inattr deddğni yapar çocuk filan görmez gözü .. ben tabiiki aileme siz gelmeyin ben de gelemem eşim kzııyo diyemem.. zaten sürekli problem.. ailesi için beni kırıyo ve boşanmayı dile getiriyor.. peki böyle bir boşanma durumunda bizim kredi ile aldığımız ev ne olur? ben çalıştığm için rahat rahat boşanma peşinde sanırım... evi bırakp gitmek istemiorum çocuğumun geleceği için,yoksa toplar bavulu giderm babamn evine çok da rahat edrm ama onu rahat raht boşanma konusunu dile getrmesi sinir bozucu gerçektende ev konusnda bütün borç banamı kalır?

canım kefil olduğun için kredide ödeme yapmadığı zaman seni bulurlar işin zor valla..eğer barışma şansın varsa yalandanda olsa barış sonra kefilliği iptal ettir.. O zamanda olmaz..valla işin zor..istersen barodan ücretsiz tutulan avukatlara danış canm..

evet zor bir durum ama napcağımı bilemiyorum.. umarım bir çaresi vardır.. bu kez inada bindi pek barışma olmaz ama ben de kolayca bitmesini istemiyorum artık ..

öncelikle ailenizden aldığınız para ile borçlarınız ödemişsiniz bu durumda birşey talep edilemez. tapusu size ait olan gayrimenkul üzerinde eşinizin hakkı bulunuyor yani bu evin yarı değerini sizden talep edebilir. tabi borçlar düştükten sonra. herhalde daha yeni alınan bir ev. bu durumda birşey talep etmesi gereksiz olacaktır. borcu kabullenir talep ederse. ev sizin üzerinize olduğu için siz ondan borçları katılmasını talep edemezsiniz. borçları ödeyip evin tamamı sizin olacak. ailenizden aldığınız para ile üstüne kredi çekip ev almış olsaydınız herşey farklı olacaktı.

öncelikle ailenizden aldığınız para ile borçlarınız ödemişsiniz bu durumda birşey talep edilemez. tapusu size ait olan gayrimenkul üzerinde eşinizin hakkı bulunuyor yani bu evin yarı değerini sizden talep edebilir. tabi borçlar düştükten sonra. herhalde daha yeni alınan bir ev. bu durumda birşey talep etmesi gereksiz olacaktır. borcu kabullenir talep ederse. ev sizin üzerinize olduğu için siz ondan borçları katılmasını talep edemezsiniz. borçları ödeyip evin tamamı sizin olacak. ailenizden aldığınız para ile üstüne kredi çekip ev almış olsaydınız herşey farklı olacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…