Evlilikte Eğitim Farkı Sorun Olur mu?

Kesinlikle sıkıntı olacaktır, benim eşim de lise mezunu evlendikten sonra önlisans bitirdi. Kompleksi çok fazla, çok baskıcı, aşırı kıskanç... iletişim yok, sürekli ben çaba harcıyor onun seviyesinde sohbet ediyorum.. kitap alıp okusam ne çok okuyorsun internette bişey araştırsam neye bakıyorsun bu kadar vs vs.. ben tavsiye etmem

Kesınlıkle zor 1 1lıktelık...paylasımlar az...ve erkek mılletı ıste....cogu kendını gelıstırmeye de kadınlar kdr heveslı dgl...

Sorun olur ama bu biraz da o kişiye bağlı yani kendini geliştirmiş biriyse düşünce olarak anlaşabilirseniz neden Olmasın tanımadan bilemezsin ki .,.

Ama şu takıldı aklıma sen yok desen de devamlı Israr etmiş böyle biriyle yapabilir misin?

Eğitim önemli ama şimdi bakınca misal eleştirel sorgulayıcı düşünebiliyor mu buna da bakmak lazım daha düne kadar koca koca profesörlerin elin ilkokullı meczubunun peşine takılıp da kendilerini nasıl rezil ettiklerini gördük o kadar okumuşlar ama işte kendilerine yüklenen dini kalıpları kıramadıkları için her söylenene din diye inandıkları için böyle rezil oldular şimdi hepsi ben yapmadım etmedim pozlarında.
o yüzden eğitim evet ama nasıl eğitim?

Kardeşim öğretmen, eniştem lise mezunu.
Ne eniştem kompleks yapar, ne kardeşim ukalalık.
Eniştem kardeşimi mesleği konusunda çok destekler, mesela doğuya gidemem kpss olursa derdi kardeşim hep özelde çalıştı, ailem ikna edemedi, eniştem ikna etti, gelirim ben de seninle, orada iş bulurum vs diyerek.
Ama kardeşim de her zaman eşine saygılı davranır asla eğitiminin azlığını belirtmez.

Kısaca bu işler karşılıklı...
Aileler sizin izin verdiğiniz kadar müdahil olabilirler.

boşanan bir arkadaşım eğitim farkından dolayı erkeğin aşağılık kompleksine girdiğini söyler hep.insanları bir arada tutan şeylerden biri benzerlikler diye düşünüyorum.ortak yönler evlilik yaparken önemli ama daha önemlisi kişilik tabi ki.anlaşmazlık yaşarsınız bence tanımaya çalışın ancak evlilik için iyi düşünmek lazım

arkadaşım lise mezunu, açıktan üniv okuyor. eşi ilkokul mezunu.
sorun etmedi evlendi iyiler mutlular anlaşıyorlar da.
sizin fark bu kadar büyük değil, hakkınızda hayırlısı..

Back
X