evlilikte kadın kocasının döküklerini toplamak zorundamıdır

busra44

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
2.446
19
158
40
İzmir
merhaba kızlar çok dert değil ama bazen beni çıldırtan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum
belki bir çare bulabiliriz
benim eşim normal standartlarda iyi bir eş ve iyi bir babadır
ama çok tembel çoraplarını çıkarır kanepelerin altın atar
pijamasının altını bi yerde üstünü biyerde bırakır
aldığı bir şeyi asla yerine bırakmaz söylesemde fayda etmez
çok sıkışınca sen evdesin yap işde topla döküklerimi ne olacak diyor
ama ben zaten tüm gün evle ve çocuğumla ilgilendiğim için yeterince yoruluyorum
yorulmasam bile onun döküklerini toplamak neden benim görevim olsunki
acaba ben mi yanlış düşünüyorum

Size yardımcı olamayacağım malesef, bende aynı durumdayım.. Sadece konunuzu görünce yazmak istedim,sizi çok iyi anlıyorum... Bende hep düşünüyorum, ben arkasını toplamak zorundamıyım eşimin.. Üstelik ben çalışıyorum ve 9 aylık bebeğim var.. Artık yoruldum,bunaldım. Güzel güzel konuşuyorum yok,küsüyorum yok,tartışıyorum yok.. Değişen hiçbir şey yok.
Ne yapabiliriz benimde fikirlere ihtiyacım var....

ev hanımısın diye topla ne olucak diyebiliyor ... çalışan bir hanım olsan bu kadar rahat olamaz .erkekler işte ... haksız değilsin biraz dikkatli olsa iyi olur tabi ...

ev hanımısın diye topla ne olucak diyebiliyor ... çalışan bir hanım olsan bu kadar rahat olamaz .erkekler işte ... haksız değilsin biraz dikkatli olsa iyi olur tabi ...

çalışdığım zamanda aynıydı malesef
iylikle söylüyorum olmuyor bağırıyorum kızıyorum yine olmuyor
ne yapıcam şaşırdım :((

Size yardımcı olamayacağım malesef, bende aynı durumdayım.. Sadece konunuzu görünce yazmak istedim,sizi çok iyi anlıyorum... Bende hep düşünüyorum, ben arkasını toplamak zorundamıyım eşimin.. Üstelik ben çalışıyorum ve 9 aylık bebeğim var.. Artık yoruldum,bunaldım. Güzel güzel konuşuyorum yok,küsüyorum yok,tartışıyorum yok.. Değişen hiçbir şey yok.
Ne yapabiliriz benimde fikirlere ihtiyacım var....

aynı durumdayız canım inşallah kknın tecrübeli hanımları bize bir çare bulabilirler

benim kocam da çok dağınık değil ama herşeyi ayağına bekler:23: suyunu bile almaz çorap mevzusu bizde de var çıkarır tekrar giyeceğim deyip ortalığa bırakır.bende sinir oluyorum ama yok değişmiyorlar anneleri nazlı büyütmüş bizden de aynı şeyi bekliyorlar:19:ben çözüm bulamadım umarım sen bulursun canım :31:

evle ilgileniyorum demişsiniz o dökükler de evin içinde değil mi bi nevi eve dahil yani toplasanızda birşey olmaz çünkü çalışmıyormuşsunuz

o zaman o da aman ben çalışıp size bakmak zorunda mıyım diyebilir.

evle ilgileniyorum derken temizlik çamaşır bulaşık ve 2 yaşındaki oğlumun dökükleri zaten bütün günümü alıyor
eşimin döküklerini toplamak 10 dakika almaz belki ama bu yaptığı saygızılık değilmi
mesela cips falan çıkarıyorum akşam yiyor boş paketini orda bırakıyor kalkıyor

benim kocam da çok dağınık değil ama herşeyi ayağına bekler:23: suyunu bile almaz çorap mevzusu bizde de var çıkarır tekrar giyeceğim deyip ortalığa bırakır.bende sinir oluyorum ama yok değişmiyorlar anneleri nazlı büyütmüş bizden de aynı şeyi bekliyorlar:19:ben çözüm bulamadım umarım sen bulursun canım :31:

benim eşimde öyle suyunu bile benden ister bunları sorun yapmıyorum artık ama dağınıklığı beni sinir ediyor

evle ilgileniyorum derken temizlik çamaşır bulaşık ve 2 yaşındaki oğlumun dökükleri zaten bütün günümü alıyor
eşimin döküklerini toplamak 10 dakika almaz belki ama bu yaptığı saygızılık değilmi
mesela cips falan çıkarıyorum akşam yiyor boş paketini orda bırakıyor kalkıyor

annesi herşeyini toplayan bir adamsa hayır bu saygısızlık değil

evlenene kadar suyu bile anneciği tarafından ayağına getirildiyse yatağı toplandıysa bu onun için normal

çünkü onun lügatında böyle işleri erkek yapmaz anne yapar anneden sonra eş yapar

ama söyle olsaydı, annesi bu adamı tam teşekküllü çölde kutupta tek başına her işini halledecek bir birey olarak yetiştirseydi bu adam yemekte temizlikte her işin yarısını yapsaydı çocuğu sen emzirseydin o altını değiştirseydi, ve birden bire çoraplarını ortalığa atan bir adam haline dönüşseydi evet bu saygısızlıktı senı umursamamaktı.

bu zamana kadar böyle yetiştiğini bildiğin gördüğün bir adamdan neden birden bire prens olmasını bekliyorsun ki?

Son düzenleme:
benim babamda öyle, tırnak makası sehpalarda durur çoraplar sağda solda çekmeceleri bile yarım kapatırdı annem ev hanımıydı ama genede sıkıntı, zor bişey değil tırnaklarını kestikten sonra tırnak makasını yerine koymak, kendi evliliğimde pek sorun yaşamıyorum ben eşimden daha dağınığım çünkü, hafta boyu dağıtırım cumartesi toplarım

ay nolacak ya,onlar zaten akşama kadar çalışıp yoruluyolar,dışarda çalışmak daha zor yaşamış biiri olarak söylüyorum,evi toplamakda ne var..eve gelince rahatlamak istiyolar işte,benimde bi kızım var onun sorumluluğu evin işinin yanında onun dağınıklıgını toplamak en kolayı,üstüne gitmeyin adamcağızın...​

annesi herşeyini toplayan bir adamsa hayır bu saygısızlık değil

evlenene kadar suyu bile anneciği tarafından ayağına getirildiyse yatağı toplandıysa bu onun için normal

çünkü onun lügatında böyle işleri erkek yapmaz anne yapar anneden sonra eş yapar

ama söyle olsaydı, annesi bu adamı tam teşekküllü çölde kutupta tek başına her işini halledecek bir birey olarak yetiştirseydi bu adam yemekte temizlikte her işin yarısını yapsayerindı çocuğu sen emzirseydin o altını değiştirseydi, ve birden bire çoraplarını ortalığa atan bir adam haline dönüşseydi evet bu saygısızlıktı senı umursamamaktı.

annesi aynen anlattığın gibi canım
hala bile öyle
bize geldiklerinde oğlu yanlışlıkla yerinden kalksın
aman oğlum senden kalktın söyle ben yapayım diyen bir kadın
bazen kızıyorum anne neden böyle yapıyorsun diye
elimde değil diyor
ama benimde bir oğlum asla öyle yetiştirmiycem
döküğünüde toplayacak yeri geldiğinde evide temizliycek
şimdi ben hasta falan olsam evi b.. götürüyor
eşim bi iş yapmaz birde gurbetteyim o yüzden çok zorlanıyorum

bence sorun yok, keşke tüm derdin bu olsa, dertsiz başına dert arama, bak herkes ne guzel yazmış. Klasik erkek bu. Daha dur evine arkadaşlarını
maç icin toplayıp ortalıgı savas alanında bırakınca görürüm seni :))

büşra44, hic sanmıyorum benimde annem bizi öyle yetiştirmeye calıstı babam yuzunden, ama ikimizde babamıza cektik
baba duzeltmedikce evlat asla yeltenmez bile.

Son düzenleme:
annesi aynen anlattığın gibi canım
hala bile öyle
bize geldiklerinde oğlu yanlışlıkla yerinden kalksın
aman oğlum senden kalktın söyle ben yapayım diyen bir kadın
bazen kızıyorum anne neden böyle yapıyorsun diye
elimde değil diyor
ama benimde bir oğlum asla öyle yetiştirmiycem
döküğünüde toplayacak yeri geldiğinde evide temizliycek
şimdi ben hasta falan olsam evi b.. götürüyor
eşim bi iş yapmaz birde gurbetteyim o yüzden çok zorlanıyorum

annesi öyle yapıyor çünkü o kadın evlatlarının ona ihtiyacı olduğu kadar bu hayatta var ve kendini önemli hissediyor düşünsene hayatta başardığı şey evliliği ve çocukları

o çocukları hayatları boyunca ona muhtaç olmalı ve ihtiyaç duymalılar ki o annede kendini önemli hissetsin.

onsuz yemek yapamasınlar ki o onlara yemek yapıp evlatlarını doyurmanın başarısını hissetsin içinde. bu yuzden olduğunu düşünüyorum.

ama bir erkeğin kendi başının çaresine bakamaması erkeklik değil zayıflık bana göre

inşallah oğlun ince kibar yardımsever çoraplarını kirli sepetine bırakan temiz titiz bir erkek olur :)

ay nolacak ya,onlar zaten akşama kadar çalışıp yoruluyolar,dışarda çalışmak daha zor yaşamış biiri olarak söylüyorum,evi toplamakda ne var..eve gelince rahatlamak istiyolar işte,benimde bi kızım var onun sorumluluğu evin işinin yanında onun dağınıklıgını toplamak en kolayı,üstüne gitmeyin adamcağızın...​

sende haklısın ama zaten eve gelince yemeğini hazırlar çayını yaparım istediğini getiririm rahat etmesi için elimden geleni yaparım
benim kızdığım ben çayını getiriyorsam ayağa kalktığında bardağıda götür bir zahmet yada yediğin şeyin boş kağıdını at çöpe haksızmıyım
birde eşim memur iş yerindede akşama kadar oturuyor yorucu bi işide yok

bence sorun yok, keşke tüm derdin bu olsa, dertsiz başına dert arama, bak herkes ne guzel yazmış. Klasik erkek bu. Daha dur evine arkadaşlarını
maç icin toplayıp ortalıgı savas alanında bırakınca görürüm seni :))

büşra44, hic sanmıyorum benimde annem bizi öyle yetiştirmeye calıstı babam yuzunden, ama ikimizde babamıza cektik
baba duzeltmedikce evlat asla yeltenmez bile.

o dediğinide yapıyor arkadaşları gelir playstation oynarlar maç izlerler
ev savaş alanı olur ama o na sesim çıkmaz arada bir olsun okadar diyorum
ama bir kerede aldığını aldığı yere koysun diyorum ama yok yok
babayı düzeltemiyorum ama umarımoğlum bu konuda benzemez babasına
ben bunu için elimden geleni yapacağım
ama illada babasını örnek alırsa yapacak bişey yok
ama en azından ben kayınvalide gibi yapmıyacağım

canım seninki anneden öyle alışmış kolay kolay değişmez, benim eşimde tam tersi annesi çalışan bayan olduğu için kendine bakmayı bilir, önüne yemek koyma gider hazırlar temizlikte falan benden daha titizdir, inan ben makina çalıştırmayı dahi bilmiyodum herşeyi eşimle yaptık, anne önemli bi faktör, ama şu var yerinde olsam onun döküntülerini toplamam, çalışıp çalışmamayla alakası yok durumun, bu şey gibi, ben dışarda yoruluyorum sen de evde yorul, kadında evde boş oturmuyo ki, biçok şeyi makinalar yapıyo eskisi gibi değil ama genede ütüsü katlaması yerleştirmesi heleki bebeğinde varsa zor, kimi insan tez canlıdır 2 dakikada ev toplar kimisi o kadar domestik değildir

annesi öyle yapıyor çünkü o kadın evlatlarının ona ihtiyacı olduğu kadar bu hayatta var ve kendini önemli hissediyor düşünsene hayatta başardığı şey evliliği ve çocukları

o çocukları hayatları boyunca ona muhtaç olmalı ve ihtiyaç duymalılar ki o annede kendini önemli hissetsin.

onsuz yemek yapamasınlar ki o onlara yemek yapıp evlatlarını doyurmanın başarısını hissetsin içinde. bu yuzden olduğunu düşünüyorum.

ama bir erkeğin kendi başının çaresine bakamaması erkeklik değil zayıflık bana göre

inşallah oğlun ince kibar yardımsever çoraplarını kirli sepetine bırakan temiz titiz bir erkek olur :)

nekadar güzel anlatmışsın canım durum tamda özetlediğin gibi
ben mesala bardağını kaldır dediğimde
beni bu dünyada sadece annem düşünüyor o karşılıksız seviyor rahatım için sadece o çabalıyor diyor
acaba bende kabullenip annesi gibimi olmalıyım :50:

o dediğinide yapıyor arkadaşları gelir playstation oynarlar maç izlerler
ev savaş alanı olur ama o na sesim çıkmaz arada bir olsun okadar diyorum
ama bir kerede aldığını aldığı yere koysun diyorum ama yok yok
babayı düzeltemiyorum ama umarımoğlum bu konuda benzemez babasına
ben bunu için elimden geleni yapacağım
ama illada babasını örnek alırsa yapacak bişey yok
ama en azından ben kayınvalide gibi yapmıyacağım

dışarda oynasınlar kabul etme,sana iş çıkarıyolarsa dışarda yapsınlar ne yapıyolarsa, ya da söyle dağıtmayın ortalığı diye, çocuk gibi azarlanmak istiyolar demek ki, eşimin arkadaşları benden çekinirler sende cadılaş gerekirse

Back
X