• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mola istiyorum.

yrgn

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
66
1
611
Ankara
biz severek evlendik ve 2 yıldır evliyiz. şimdi birde bebeğimiz var. eşim tanıştığımızda kibar bir insandı.ben öyle sanıyordum.bende sakin bir kişiliğe sahibim. şimdi sürekli benle dalga geçiyor. espiri adı altında rencide oluyorum. çocuğa tek başıma bakıyorum. oda eve geç geliyor ve yorgun oluyor. bende yorgun diye onu idare ediyorum ama tüm stresini paratoner gibi benle atmak istiyor. saçma şeylere bağırıyor.sık sık ciddi kavgalar yaşıyoruz. sonra gelip bana sırnaşıyor ama davranışlarını açıklamıyor. kısacası dengesiz davranıyor. ben alttan aldığım sürece iyiyiz. artık yoruldum. idare edemiyorum .annemin yanına bir süre kafa dinlemeyemi gitsem(şehir dışına). ikimizede mola olur. yoksa onunla konuşmayı biraz dahamı denesem.
aslında bende sadece anlayış bekliyorum. zaten gece uyumuyorum.tüm işleri -ev dışı işlerde dahil-ben hallediyorum .beklediğim belki sadece bir teşekkür ve güler yüz.aşkımızı onun öldürdüğüne inanıyorum. artık bana saygısı yok. hep kendi dedikleri önemli.
bu hale nasıl geldikki.
sinirlerim bozuldu galiba.akıl verebilirmisiniz. konuşacak kimsem yok

canım bende şu an çok aşık bir şeklde evliliğe doğru gidiyorum. çok az kaldı. ve yazdıklarını okuyunca üzüldüm böyle mi oluyor diye...

sende şöyle yap.. Al karşına ciddi ciddi konuş. Bana karşı saygını yitirdiğini düşünüyorum bence aramızda ki sevg yıpranıyor. eğer senin davranışlarında bir düzelme olmazsa bir süreliğine sende bende kafamızı ve kendimizi dinleyelim diye annemlere gidicem de... bakalım ne diyecek...

ay canım benim ya bencede ayrı takılmakta fayda var.senin yokluğunda kıymetini anlar.herşeyi alttan almak hiçde iyi olmuyor bazen.osenle dalga geçtiğinde sende onunla dalga geç.yada hiç gitme evinde dur.yaptığın işleri anlat.sende dalga geç onunla.bi düzelme olmazsabiraz ayrı kalın .....

canım evlendikten sonra bu modeller konuşmaktan pek anlamıyorlar ,sanırım sana yapılanı yapacaksın başka çaresi yok ve çocuk üzerinde ki sorumluluğu biraz da ona deveredeceksin , sonuçta sadece senin çocuğun değil, eşine de güveniyorsan ara ara annenin yanına gidebilirsin bence .

allah mesud etsin sizi hep böyle olmuyor yani herkesimki merak etme. ama iyi tanımak lazım karşıdakini. biz söz vermiştik birbirimize saygımızı bitirmeyelim diye. ama o yorgun olduğunda bambaşka biri oluyor. nişanlıykende böyleydi ama ben geçecek sanırdım. o zamanda onun için çok ağlamıştım. ben onun için gurbete gelin oldum. nişanlıyken daha iyi birbirini tanımalı ve aşka rağmen tüm huyları ile kabullenilip evlenilmeli. size mutluluklar

Sanırım biraz sabır gerekiyorsiz..siz de gerilmişsiniz.
Birden aklıam geldi..çalışmıyormusunuz?
Çalışmıyor iseniz işe girmeyi düşünebilirmsiiniz?
Hem böylece kafanız daha rahat olur..çok fazla da düşünmeye fırsatınız kalmaz
Çünkü düşündükçe üzülürsünüz
Evliliğinizi de canlandırır bence bu.

Ben söyle düsünüyorum, cok asiri ciddi seyler olmadigi sürece, yani ne bileyim, siddet, aldatma vs. vs. gibi bir kadinin evini terk etmesini dogru bulmuyorum...:delphin:

Bazi kadinlar sanslidir bu konuda her iki tarafda kapiyi aciyordur onlara!! Fakat gittikten sonra birde geri dönememek var.! Farz edelimki gittin annenlerde kaldin bir süre peki tekrar esinin seni eve isteyeceginden eminmisin???benneyaptımki

Esinden biraz uzak kalmak istiyorsan ki bunu cok iyi anliyorum evi terk etmek adina degil biraz annemleri ziyaret etmek istiyorum diyede gidebilirsin...!!:teselli:

Beraber bunu konusarak cözmeniz lazim...a.s

bende anlamıyorum böyle tipleri biriyle tanışmıştım herkesin ortasında benimle dangur dungur konuşuyordu.. sözde espiri yapıyor birde evlenmek istiyordu arkama bakmadan kaçtım:) ama senin böyle bir şansın yok istersen eşinle bir konuş ya da seni rencide edecek şeyler söylüyorsa bana böyle hitap etme de..

belkide geçekten komik olduğunu düşünüyordur. ona bu tür esprilerden hoşlanmadığını ve çok kırıldığını sakin bir zamanda anlatmalısın..evden kısa bir süreliğinede olsa ayrılmak şuan için erken bu kesinlikle bir çözüm olmaz döndüğünde eşin inadına esprilerine devam edecektir bu kezde olay toparlanamaz hale gelebilir konuşmak şuan için en iyi çözüm gibi görünüyor

biraz bahsedeyim sizlere.. ben şimdi doğum iznindeyim.doğumdan sonra bir süre annemin yanında kaldım.kırkı çıkarmak için .geldiğimde eşimi çok gergin buldum ve aramızı düzeltmem hayli zaman aldı. küskün ayrılmadığımız halde. şimdi biraz bu nedenle gitmeye korkuyorum. acaba daha kötü halemi gelir ilişkimiz diye. konuşup anlaşıyoruz ama kısa sürüyor aynı şeyleri yine yapıyor. ona büyük bir ders vermek istiyorum aslında. hazır çalışmıyorken onu iyice yalnız bırakıp perişanmı etsem
sütüm kesilir diyede korkuyorum.

Sevgili yorgun allah sana yardımcı olsun...
Erkeklerin biri böyle degil hepsiiii aynı

Gülsüm Sultan sana katılıyorum
ve sormak istiyorum neden hep biz konuşup çözüm buluyoruz
altan alıyoruz erkekler neden bize anlayış göstermiyorlar
hep kadınlar kadınlar kadınlar uzlaşmacı oluyor ???

Canim neden bütün isleri hep sen yapiyorsun???? Hem ev isleri hem dis isler sana ait diyorsun da sasirdim adama yapacak birsey kalmadi!!! ev islerini anladim da dis isleri neden sen yapiyorsun birak o yapsin...ne kadar calisirsa calissin o da o evde seninle ve cocuguyla birlikte yasiyor ve onuda görevleri olmali diye düsünüyorum. Belki bu dengesizlik bundan geliyor....ilk önce bunu hallet canim

gülsüm arkadaşıma katılıyorum canım... aranıza daha da mesafe ve sorunlar eklemeye gerek yok...sende çok hassaslaşmısındır eminim,herşey batıyordur..ama duygu ve düşüncelerini tüm içtenlikle eşinede anlatmanı, tatlı bir uslüble konuşmanı tavsiye ederim...kendini ve dışarıdan aldığı bu sinir ve öfkeyi bastırabilmesinde sende destek olmaya devam et... tüm bunları paylaş,kendini kontrol edebilme yeteneğine sahip olmalı...hemen evliliğin ve eşin için umutsuzluğa kapılıp ,olumsuz düşüncelerin beyninde yer etmesine izin verme...bu bir süreç sanırım..duygularını yansıtmaktan ve paylaşmaktan kaçınma!yaptğı espriler konusun da da,bunların seni üzdüğünü aranızda bu tarz esprilere yer vermemesi gerektiğini belirt...

bazıları böyle cins çıkıyor işte... kimileri kendini eşinin karşısında ezik hissettiği için bunu bastırmak amaçlı böyle davranıyor.sizdede öylemi bilmem ama bizde öyleydi...bir konuşmayı deneyin belki işe yarar. ben nerdeyse kafasına vura vura söylemiştim.kendi ailesinin yanında beni benim ailemin yanında kendisini atıyordu çeşit işte benimkide bu modeldi.şimdi iyi şükür inşallah fabrika ayarlarına geri dönmez.

eğer aranızda sorun yokken bile annene gitmene darıldıysa o zaman annene gitme canım...yapma böyle espriler yada artık kendini espriler konusunda geliştir de

aslında ben hep iletişimden yanayımdır.
çiftler sakin ,serin bir duruşla konuşabilmeli derim hep.
kesinlikle konuşmakla çözmeli derim sorunları.
ama biliyorum ki bazen konuşmak çözüm olmuyor o an için.
yani aslında bir süre ara wermeden sorunlara,
hemen konuşulunca çok da fazla ileri gidilemiyor.
çünkü sıcağı sıcağına,herkes kendini haklı görüyor
we empati imkansızlaşıyor..
eğer canınız acıyorsa,siz daha fazla emek werdiğinize inanıyorsanız,
we her işin sizin üzerinize yıkıldığını düşünüyorsanız,
biraz dinlenin derim,kendinizi biraz soyutlayın.
bence annenizin yanına bir süre gidebilirsiniz.
diyorsunuz ki,daha ewwel döndüğümde gergindi..
böyle bir lüksü yok bence.haklı olmadıkça kimsenin tiriplere girme hakkı yok.
2 biçimde gidebilirsiniz bence;
ya yine çok kızdığınız ,canınızın acıdığı bir anda
sakince ' ben bi süre senden uzak kalmak istiyorum,
gerçekten yoruldum,bence ikimiz de gözden geçirelim'
diyip gidin,
ya da 'bu aralar bebek beni çok yoruyor,
biraz annemin yardımına ihtiyacım war' ws gibi bir sebeple gidin.
ama bence gidin..
ben olsam,birinciyi yapardım,
çünkü biraz sertim bu konularda,bana göre herkes ewliliğin gerektirdiği ölçülerde
dawranmalı,öyle tüm yükü üstlenemem ben,hele de bebeğim warsa daha çok özen beklerim.
ama siz daha yumuşak bir mola da alabilirsiniz.
bu sizin seçiminiz.
ama bence mola şart..
ewt,ewlilikte aşk zamanla dönüşüme uğruyor,daha masum bir sewgiye,
saygıya,dostluğa ws dönüşüyor belki ama yine de,
özensizliğe dönüşmemeli..

bence arkadaş evini şu aralar terk etmen sorun üstüne sorun olur gibi uykusuzluk arkadaşsızlık birde eşin ilgisizliği bu dönemde insanı bunalıma iter kendini oyalayacak farklı şeyler bul sevdiğin şeylerle uğraş eşinlede kırıldığın noktaları çok ciddi şekilde söyle ama uzatmadan birde çocuğu olabildiğince eşine yaklaştırmaya bak doğumdan sonra ve annenin süt dönemleri inanki çok hassas oluyor kendine iyi bak

Sevgili yorgun allah sana yardımcı olsun...
Erkeklerin biri böyle degil hepsiiii aynı

Gülsüm Sultan sana katılıyorum
ve sormak istiyorum neden hep biz konuşup çözüm buluyoruz
altan alıyoruz erkekler neden bize anlayış göstermiyorlar
hep kadınlar kadınlar kadınlar uzlaşmacı oluyor ???

Cünkü Allah (C. C.) biz kadinlara, daha yapici, daha vicdanli, daha anlayisli, ve daha merhametli olma özelligni vermis....a.s

Bazi seyler var hayatim bunlari sorgulamak yerine kabul etmek en mantiklisidir!!:delphin:

Cünkü Allah (C. C.) biz kadinlara, daha yapici, daha vicdanli, daha anlayisli, ve daha merhametli olma özelligni vermis....a.s

Bazi seyler var hayatim bunlari sorgulamak yerine kabul etmek en mantiklisidir!!:delphin:
GERÇEKTEN DE BU DONANIMA HATTA FAZLASINA SAHİBİZ...ALLAH BİZİ BÖYLE DONATMIŞ,ERKEKLERE DAHA FAZLA KATLANABİLME GÜDÜSÜYLE HAREKET EDİP,BİZİM DE ONLARDA VAR OLAMAYAN BU DONANIMIMIZDAN FAYDALANABİLMELERİ ADINA BELKİ DE :mymeka:a.s.:içelim:
BİR HE-MAN EDASIYLA...''KADINLIĞIN ERDEMİ VE ASİLLİĞİ ADINAAAA... GÜZ BİZDE '' DİYEBİLMELİYİZ!

Son düzenleme:

işten yorgun argın gelen bi eş,
ama evde acaip yorulan çocuk bakan bi eş daha,
aslında bakıldığı zaman eşit herkes,
kimse daha çok çalışmıyor,
dışardaki nekadar yoruluyorsa evdeki bi okadar yoruluyor ve bunalıyor,
ama işte arkadaşlarında dediği gibi,
kadın olarak biz biraz daha alttan almalıyız ne yazıkki,
benim eşim asla öyle değildir diyen kimse olmamaıştır,
arada birde olsa herkes yakınır bu tip durumlardan
bencee sizde kendinize zaman verin ve biraz anlamaya alttan almaya çalışın,
ama evi terk ederek değil,bu çok yanlış bi davranış olur kanımca:delphin: