Evlilikten korkan erkek

Bunu belirleyecek olan da karşılıklı tavırlar, ilgi, alaka ve güven. Bunları zedeleyecek bir şey olmadı mı, kimse durup dururken boşanmaz. Nisanlınızla bunları konuşun madem tedirginlikleri var. Öyle boşanmayalım bana söz ver demekle olmaz.
Nasıl konuşmalıyım ne demeliyim bilmiyorum
Ablasını örnek gösterirse ailevi konu olduğu için ben bir şey diyemem..

Bu konuda çok haklısınız
Nasıl destek olabilirim onu bu düşüncelerden uzaklaştırabilirim peki
Onunla evlenmeyi çok istiyorum
sizlik bir sey yok. bu sureci yasamasi lazim.
muhtemelen size evlenelim diye yalvarirken hormonlarina ve sevgisine yenik düştü. evliligin bir erkek icin ne kadar zor ve ekonomik anlamda gücü cok yerinde olmayan bjr erkegi ne kadar yipratabilecegi hakkinda hicbir fikri yoktur.
bu kendi sorunu, birakin kendi icinde çözsün. çözemezse de kendi icinde yasadigi sorunlari bile cozemeyen adam aile ici sorunlari hic cozemez, boyle birini basima bela edemem der ayrilirsiniz.
ben yerinizde olsam sadcee coook dikkatle gozlerdim, mudahele etmezdim

sizlik bir sey yok. bu sureci yasamasi lazim.
muhtemelen size evlenelim diye yalvarirken hormonlarina ve sevgisine yenik düştü. evliligin bir erkek icin ne kadar zor ve ekonomik anlamda gücü cok yerinde olmayan bjr erkegi ne kadar yipratabilecegi hakkinda hicbir fikri yoktur.
bu kendi sorunu, birakin kendi icinde çözsün. çözemezse de kendi icinde yasadigi sorunlari bile cozemeyen adam aile ici sorunlari hic cozemez, boyle birini basima bela edemem der ayrilirsiniz.
ben yerinizde olsam sadcee coook dikkatle gozlerdim, mudahele etmezdim
Biraz geri durayım hiç bu konuda konuşmayayım mı o zaman

Nasıl konuşmalıyım ne demeliyim bilmiyorum
Ablasını örnek gösterirse ailevi konu olduğu için ben bir şey diyemem.
Çok üzerine düşünmenize gerek yok yazdığım tarzda bir şeyler söyleyin. Başka şeyler, sorumluluklar mı kendisini bu düşünceye itti siz de onu gözlemlerini. Şu süreçte asıl düşünmeniz gereken kişi kendinizsiniz unutmayın.
Ailesinden birileri boşanan tek kişi nişanlınız değil. Büyük bir travma yaşamış falan değil. Korkularını kendisi yönetecek en nihayetinde.

Çok haklısınız sizce neden düşündü peki? Çünkü sevgisinde ilgisinde herhangi bir değişiklik yok
Erkekler konusunda o kadar güvensizim ki iyi düşünmek bazen zor oluyor.
Ya boş yaptı (bazen erkekler çok boş düşünebiliyor, altında derin anlam olmadan),
Ya da gerçekten kaygılı (bu durumda da arkadaşların dediği gibi yapılacak bişey yok. İlişkiye odaklanmalı, saygı ve sevgi ile akışa bırakmalı)

Söz hiç boşanmıycaz de geç sen de. Sevgiliyken edilen sen nerdeydin şimdiye kadar lafı gibi
Bir şey işte, halbuki hayatında 5. Kişiye söylüyordur 😂 her lafı bu kadar deşmeye, ciddiye almaya gerek yok. Tabi ki şartlar onu gerektirirse boşanacaksınız ama her doğru her zaman, her yerde söylenmez. Boşanacak olursanız hani söz vermiştin diye yakana yapışmaz yani.

Biraz geri durayım hiç bu konuda konuşmayayım mı o zaman
ya birak da kendi sorununu kendi çözsün
bence evlilikte en onemli seyler nasil maddiyat - cinsellikse üçüncü de problem cozme becerisi
bu adamin bir sorunu var. iyice gozle bakalim kendi sorununu kendi cozebilen, cozmek icin bir aksiyon alan*
bir adam mi yoksa anca yakinan, modu düşen, yakinmaktan ve endise etmekten aciz bir oglan cocugu mu.

*burada her türlü aksiyonu sayabilirsin. konuyla ilgili psikologlarin videosunu izlemek, dogan cuceloglu gibi uzmanların evlilik iliskilerle ilgili kitaplarini almak, bireysel terapi almak, konuda icini rahatlatmak icin evli arkadas ya da akrabalariyla uzun uzun konusup rahatlamak, konuyu kendi icinde düşünüp sonuca varmak, seninle "mutlu evlilik" yasamak icin bazi planlar yapmak (siradanlasip heyecanı yitirmemek icin bazi planlar) vs vs.
bu moddan cikmak icin - kendini rahatlatmak icin birseyler yapiyorsa ne ala. Al o adamı kol kanat gel. ama icsel sıkıntılarını çözmeye bile erinen, anca yakinan biri varsa oylesiyle yuva kurulmaz

Ablacığı elinden tut korkmasın o oğlancık dsjdjjdjfd

Şaka bir yana sen de el bebek gül bebek büyütülmüş prenses oglancıl yazmışsın eee adam daha evlenmeden mızıldanmaya başlamış, evlenince ne olacak gerçeten erkek gibi davranacak mı sence? Sen onun anneciği değilsin sakın pışpışlama. Derdi varsa birey olarak kendi çözsün, gerekirse terapiye gitsin.

Merhaba kızlar 🌸erkek arkadaşım ile mutlu bir birlikteliğimiz var.Zamanında peşimden çok koştu ,çok yalvardı,beni evliliğe ikna eden o oldu..
Ailelerimiz tanıştı eylülde düğünümüz var
Geçen gün çok samimi şekilde içini döktü
Sevgilimin ablası boşanmış..bunu biliyordum ailesinden de boşanan kişiler var (bence bu normal)
Bana dedi ki seni çok seviyorum seninle illaki evleneceğim ama korkuyorum evlilşkten
Ya biz de boşanırsak boşanmayız dimi
Çocuklarımız perişan olur söz ver boşanmayalım falan dedi
Kızlar ben bu sözler karşısında şok oldum konuşuruz bu konuyu dedim..
Onun dışında sevgisi ve ilgisinde herhangi bir azalma vs yok beni sevdiğini biliyorum
ne yapmalıyım kızlar
Nasıl bir konuşma yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım
Evlenmeye eşim beni ikna etti ama düğüne yakın çok stresli olmuştu.Beni de strese soktu.Önemli olan evlilik içerisindeki huzurunuz.Evlenmeden önce de bilemezsiniz bunu.Sevgi karşılıklı anlayış olursa çok güzel gidiyor 🥰

Merhaba kızlar 🌸erkek arkadaşım ile mutlu bir birlikteliğimiz var.Zamanında peşimden çok koştu ,çok yalvardı,beni evliliğe ikna eden o oldu..
Ailelerimiz tanıştı eylülde düğünümüz var
Geçen gün çok samimi şekilde içini döktü
Sevgilimin ablası boşanmış..bunu biliyordum ailesinden de boşanan kişiler var (bence bu normal)
Bana dedi ki seni çok seviyorum seninle illaki evleneceğim ama korkuyorum evlilşkten
Ya biz de boşanırsak boşanmayız dimi
Çocuklarımız perişan olur söz ver boşanmayalım falan dedi
Kızlar ben bu sözler karşısında şok oldum konuşuruz bu konuyu dedim..
Onun dışında sevgisi ve ilgisinde herhangi bir azalma vs yok beni sevdiğini biliyorum
ne yapmalıyım kızlar
Nasıl bir konuşma yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım
Başlığı okuyunca ıssız adam tripleri hikayesi olacak sandım ama öyle değilmiş. Bu devirde gerçekten birine güvenip yola çıkmak kolay değil etrafında gördüklerinden bir anksiyete oluşmuş. Gönlünü ferahlatacak şeyler söyleyebilirsin tabii ki ama söz ver vs bunlar biraz takıntılı tehlikeli cümleler. Allah sevgimizi saygımızı ve geçimimizi uyumumuzu artırsın inşallah boşanmayız diye dua edelim diyebilirsin. İnsanlar değişiyor, çocuk şimdiki gibi kalmaz da kötü yönde değişirse kim söz verebilir?

ya birak da kendi sorununu kendi çözsün
bence evlilikte en onemli seyler nasil maddiyat - cinsellikse üçüncü de problem cozme becerisi
bu adamin bir sorunu var. iyice gozle bakalim kendi sorununu kendi cozebilen, cozmek icin bir aksiyon alan*
bir adam mi yoksa anca yakinan, modu düşen, yakinmaktan ve endise etmekten aciz bir oglan cocugu mu.

*burada her türlü aksiyonu sayabilirsin. konuyla ilgili psikologlarin videosunu izlemek, dogan cuceloglu gibi uzmanların evlilik iliskilerle ilgili kitaplarini almak, bireysel terapi almak, konuda icini rahatlatmak icin evli arkadas ya da akrabalariyla uzun uzun konusup rahatlamak, konuyu kendi icinde düşünüp sonuca varmak, seninle "mutlu evlilik" yasamak icin bazi planlar yapmak (siradanlasip heyecanı yitirmemek icin bazi planlar) vs vs.
bu moddan cikmak icin - kendini rahatlatmak icin birseyler yapiyorsa ne ala. Al o adamı kol kanat gel. ama icsel sıkıntılarını çözmeye bile erinen, anca yakinan biri varsa oylesiyle yuva kurulmaz
Eşim de diyor problem çözme odaklı değilsin.Hakkaten bizde problem çözen taraf eşim oluyor.Çok pratik ve akılcı çözümler getiriyor.Elim ayağım oluyor çoğu zaman.Geçen gün diğer ilçeye gitmişti.Bankayla ilgili bir işim vardı.Halledemedim aradım eşimi.Bekle geliyorum dedi.Çocukların babalarını beklediği gibi bekledim.Geldi 5 dakikada halletti.

Eşim de diyor problem çözme odaklı değilsin.Hakkaten bizde problem çözen taraf eşim oluyor.Çok pratik ve akılcı çözümler getiriyor.Elim ayağım oluyor çoğu zaman.Geçen gün diğer ilçeye gitmişti.Bankayla ilgili bir işim vardı.Halledemedim aradım eşimi.Bekle geliyorum dedi.Çocukların babalarını beklediği gibi bekledim.Geldi 5 dakikada halletti.
valla bilmiyorum, kadin olsun erkek olsun sorun cözebilme kabiliyeti olan insanlarla evlenilmesi lazim bence
ben erkek olsam isterim ki allah korusun bana birsey olsa cocuklarima dag gibi bakacak , her seyi cekip cevirecek, ele güne muhtac olmayacak bir esim olsun
kadin olarak da ayni istegim var.
bir sorun varsa "çözümü ne" diye düşünmek en iyisi.
tabii ki sizde eşinin anlamadigi - senin üstesinden geldigin seyler de vardir, bir yerde dengeyi buluyorsunuzdur elbet.

valla bilmiyorum, kadin olsun erkek olsun sorun cözebilme kabiliyeti olan insanlarla evlenilmesi lazim bence
ben erkek olsam isterim ki allah korusun bana birsey olsa cocuklarima dag gibi bakacak , her seyi cekip cevirecek, ele güne muhtac olmayacak bir esim olsun
kadin olarak da ayni istegim var.
bir sorun varsa "çözümü ne" diye düşünmek en iyisi.
tabii ki sizde eşinin anlamadigi - senin üstesinden geldigin seyler de vardir, bir yerde dengeyi buluyorsunuzdur elbet.
Aynen canımcım biz o dengeyi kurduk sanırım 👍

Back
X