evlilkten korkuyorumm:( bana yol gösterin lütfen!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi sarj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sarj

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
145
0
116
İstanbul
Arkadaşalar benim yaklaşık 1,5 ylıık bir ilişkim var.Erkek arkadasım evlenmek istiyor ve aslında gercekten cok iyi bir insan.Beraberken egleniyoruz geziyoruz ama evlilik beni korkutuyor maddi açıda 1,500 lıra kazanıyor ayda bende 1000 tl evlennce kıra borclar benı korkutuyo bıde bana hep çalışman gerekiyor diyor:( nasıl olucak dayanabilecekmiyim bilmyiyorum ailen yardım eder mi dediğimde ailem bana evlendikten sonra niye yardım etsin hayır diyo...Ev alalım öderiz yavas yavas diyince nasıl hem evlenip ev alıcam anca 50 yasında rahatlarız diyo bana böyle çıkışları beni korkutuyo ben alışkın degilim bu kadar sorumluluğa..:(

Yani kafam acayip karısık ben babamın işlei yüzünden de biraz sıkıntılıyız sıkıldım artıkk!
Yardım edin nolur..

İkinizde çalışırsanız, o kadar zor olmaz en azından.Bu arada eşiniz ailesi yada sizin aileniz neden yardım etsinler ki?Evlenmeye karar verdiyseniz bunlarıda göze almışsınız demektir.Düğün borcu bitmeden ev işene kalkışırsanız,zorlanabilirsiniz,nişanlınız belkide bu yüzden şimdilik istemiyordur.Aileleri karıştırmadan kendi kazancınızla ayakta durmak en güzelidir.:34:

İkinizde çalışırsanız, o kadar zor olmaz en azından.Bu arada eşiniz ailesi yada sizin aileniz neden yardım etsinler ki?Evlenmeye karar verdiyseniz bunlarıda göze almışsınız demektir.Düğün borcu bitmeden ev işene kalkışırsanız,zorlanabilirsiniz,nişanlınız belkide bu yüzden şimdilik istemiyordur.Aileleri karıştırmadan kendi kazancınızla ayakta durmak en güzelidir.:34:

pardon,erkek arkadaşınız

Ben sonrası için söylüyorum aslında çocuk oldugunda masraflara arttıgında 1 tane oğulları var belki ev alması için destek olabilir en azından ben böyle düşünüyorum yani asıl korkum sonrası için.

Evlendikten sonra ailesi size neden yardım etsin ki herkesin kendi masraflarıda var bir tane oğulları var ev alsınlar gibi bir mantık saçma geliyor bana açıkçası kendi gönüllerinden geçiyorsa o ayrı.Şu zamanda çoğu kadın çalışıyor sonrası için bu kadar düşünme derim herkesin evlenirken evi olmuyor zamanla olur oda gayet açık konuşmuş doğru olanı yapmış.Eğer sorumluluğu alamayacaksan ki ben okuduğumdan onu anladım bekle derim.

Arkadaşalar benim yaklaşık 1,5 ylıık bir ilişkim var.Erkek arkadasım evlenmek istiyor ve aslında gercekten cok iyi bir insan.Beraberken egleniyoruz geziyoruz ama evlilik beni korkutuyor maddi açıda 1,500 lıra kazanıyor ayda bende 1000 tl evlennce kıra borclar benı korkutuyo bıde bana hep çalışman gerekiyor diyor:( nasıl olucak dayanabilecekmiyim bilmyiyorum ailen yardım eder mi dediğimde ailem bana evlendikten sonra niye yardım etsin hayır diyo...Ev alalım öderiz yavas yavas diyince nasıl hem evlenip ev alıcam anca 50 yasında rahatlarız diyo bana böyle çıkışları beni korkutuyo ben alışkın degilim bu kadar sorumluluğa..:(

Yani kafam acayip karısık ben babamın işlei yüzünden de biraz sıkıntılıyız sıkıldım artıkk!
Yardım edin nolur..

Arkadaşım söylediklerine bakılırsa evliliğe hazır değilsin henüz, o yüzden sevgiline henüz hazır olmadığını ve endişelerini açık açık anlat. Kendini hazır hissetmiyorsan kesinlikle evlenme canım sonrası hep pişmanlık olur, hep " keşke " olur.

Ben sonrası için söylüyorum aslında çocuk oldugunda masraflara arttıgında 1 tane oğulları var belki ev alması için destek olabilir en azından ben böyle düşünüyorum yani asıl korkum sonrası için.

Çocuğunuz olduğunda,anneniz ya da kayınvalideniz bakar.Sizde çalışmaya devam edersiniz.Hem çocuk için hem de evlilik için eşinizin ailesine güvenerek yola çıkmayın.Ev almak için destek olabilir diyorsunuz,olmazlarsa ?Siz işinizi şansa bırakmayın,kimseden destek almayacakmışsınız gibi karar verin.

Yardım edin nolur..

Sevgiliniz cok mantıklı bir insan ama sizin icin aynı seyi söyleyemeyeceğim. Evlendikten sonra ebeveynler yardım etmek zorunda değiller, evlenecek ehliyete sahipseniz evinizi de kendiniz alacaksınız bir zahmet. Ya da onun ailesi belki(?) yardım ederse sizinki de ödeyecek.

evlilik 2 kişinin anlaşarak oluşturduğu bi kurum bence ama aileler yardım edebilir benim çevremde var hatta kendi ailem ve eşimin ailesi öyle para açısından değil tabi ki örnek veriyorum eşimin ailesi köyde kendi bulgurlarını kendileri yaparlar ve bize de gönderirler parasını da almazlar bu bi yardımdır bence ama ailelerden de herşeyi beklemek olmaz imkanları varsa yaparlar yoksa nasıl yapsınlar ama erkek arkadaşının bu çıkışlarına anlam veremedim açıkcası bi ayda evinize 2.500 tl maaş gircek çok ta rahat geçinirsiniz haddim değil belki yazdığınız için yazdım maaş durumunu. kredi çekip evinizi de alırsınız rahatlıklara 10 yıl yada 5 yıl kredi ödeyip ev sahibi olursunuz kira ödemektense kredi ödemek daha iyi bence

Ben 21 yasındayım o 28 yasında o hemen evlenelim istiyor bende biraz daha bekleyelim tam anlamıyla hazır olalım diyorum.Çünkü o cok sıkıldım artık evim olsun kendi derdime düşerim diyor ama ben herşey rayına otursun istiyorum.Kimse bana ömür boyu baksın diye bir derdim yok ama insanın ailesi neden vardır yanında olsun yardım etsin maddi veya manevi ben o ışığı görmek istiyorum kimse bana ömür boyu baksın değil..
Etrafımda cok fazla örnek var olumsuz etkileniyorum orkuyorum açıkcası ama bu sefer o hemen olsun istiyor orda karışıyoruz.

bu kadar sorumluluğa alışkın değilim demişsin o zaman biraz daha düşün evliliği sonuçta eşin bilemez ailesinin yardım edip edemeyeceğini ki zaten para konusunda yardım etmek zorunda da değiller ne senin ailen nede onun ailesi benim yukarda söylediğim farklı bi açıdandı yanlış anlamanı istemem

Demek ki sevgilim ve bende ki deli cesareti...
O kadar borcun altına hiç düşünmeden imzamızı atıyoruz ki sizinle aynı maddi ölçülerdeyiz.
Eğer kendini hazır hissetmiyorsan hiç yanaşma bu işe.
Ne kendini ne de erkek arkadaşını üz :34:

Back
X