• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken calismak...bi bakarmisiniz kizlar

Zeliha23

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
146
27
13
33
Hem calisip hem evli olanlar zor olmuyomu ikisini yurutmek. Iyi yanlari varmi hani guzel yanlari var sunlar diceniz biseyler varmi???

Ben evli ve çalışan bir bayan olarak hiçte kolay olmadığını söylemeliyim. Eşin desteği o kadar önemli kii..
Ben o yönden şanslıyım. Bazen çook yorgun oluyorum yemeği eşim hazırlıyor sofrayı kurup kaldırıyor üstüne birde bulaşık bile yıkıyor Allah razı olsun. Hafta sonu temizliğime yardım ederdi eskiden cumartesi günleri de çalıştığım zamanlarda ben süpürürdüm oda silerdi :D ama artık cumartesi çalışmıyorum temizliğimi kendim yapıyorum.
Yemek işi sıkıntı oluyor işten gelince yapayım dersem saat geç oluyor o nedenle ben sulu yemeklerimi bi gün önceden yapıyorum pilavdır salatadır geldiğimde yapıyorum. Birde bazı adamlar sofrası hemen hazır olsun ister her yemeği yemez falan o zaman kadının işi baya zor. Ama eşlerde anlayışlı ve destekçi olmak zorunda. Sonuçta maddi olarak 2 kişinin çalışması kesinlikle yükü hafifletiyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Şimdilik iyide çocuk olunca ne olacak bende onun derdindeyim :)

3,5 yıldır Evliyim 3 yıldır çalışıyorum..

Bence bazen iyi ki diyorum bazen de amann keşke evde yatsam akşamlara kadar diyorum :))
Ama emin ol evde olsam yapamam çok sıkılırım .. Sözüm o ki çok memnunum çalışmaktan ..
hem ev , hem iş yorucu oluyor orası bı gerçek ama şuda var bi ara 1 ay izin aldım . O 1 ayda yemın ederım evde temızlık bile yapmadım .. Bi üşengeçlik oldu üstümde .
Çalışırken eve gelir gelmez direk ortalığı toparlıyorum yemeği ocaga koyuyorum bitti gitti :))

:D :D Yazdıklarımı söylee bi okudum da ben hala kararsıızm hangisi iyi hangisi kötü :D

bende çalışıyorum ve bünyem zayıf çabuk yorulan biriyim fakat hafta içi çalıştığım günler daha pratiklik canlılık oluyor üstümde hafta sonu çok uyudugum için kalktığımda canım hiç bişey yapmak istemiyor. birde hamileyim ama eşim çok yardımcı olur bana yemek yapma konusunda :)) sabah erken uyanmak dışında çalışmak daha iyi :))

Şu anda çalışmıyorum ama inşaallah aklımızdakileri gerçekleştirdikten sonra yine çalışmayı planlıyorum.. Bence hangi işte çalışıldığı da önemli.. Eve dönüş saati, yorgunluk, evle iş arasındaki mesafe, tatil günü vs.. İllaki zor çalışmak ama mümkün olduğu kadar kolaya kaçılmalı bence :)

bekarken olduğu kadar kendime vakit ayıramıyorum ama çalışan kadın sürekli planlı olur
her şeyin yapılacağı saat iş bellidir. çamaşır günü temizliği alışveriş listesi her şeyi planlı olur ,
bazen çalışmasam diyorum ama evde de uzun sure oturamayacagımı biliyorum .
evim dağınık olmasın tep temiz ve düzenli olsun istiyorum ama sadece temizlik yaptıgım gün düzenli oluyor . hafta içi hangi odaya girsem iş oluyor hem güzel hem zor

Evliyim çalışıyorum
Sadece sabahları zor uyanan biri olduğum için zor geliyor
10 dk mesafede işyerim çokta aman aman bir hengamede çalışmyrum sakin kafam rahat
Eve gelince zaten temiz derli toplu biliyorum gelince yemek yaparım okadar
Temizlik çamaşr bulaşk vs esim yardımcı oluyor
Pekte yorulmuyrum o yüzden

Eşim benim disiplinli oluşumla dalga geçiyor. "Alman mısın sen?" "hitler gibisin" falan diyor.. Halbuki öküzcük biraz totosunu kaldırıp bana yardım etse ben de bu kadar kasmam.

Evli çalışan ve bir çocuk annesi olarak Hayatımdan gayet memnunum. Çalışmak insana ayrı bir mutluluk veriyor. Tabi yaptığınız işten memnunsaniz.

eşin yardımcı oluyorsa daha kolay oluyor tabi

bende 6 aylık evliyim daha alışamadım çok zorlanıyorum hem ev hem iş hem yemek hem temizlik hem misafirler çok zor bekarken ne kadar rahatmışım diyorum cumarteside öğlene kadar çalışıyorum haftasonuna neyi sığdıracağımı bilmiyorum

ben ilk evlendiğimde işten ayrıldım sadece bikaç aç sabredebildim. evet zor ikisini aynı anda yürütmek ama bence bir kadının her zaman ayakları yere basmalı..emin ol çalıştığın zaman evliliğin daha iyi gidiyor. çünkü kendine daha fazla güvenin oluyor. evlilik başlı başına zor meziyet ama hayat sevince güzel:)

akşamları erken uyuma şansın varsa çalışmak güzel ama birde eşin akşamları erken yatmanı sorun ediyorsa kriz geçiriyorum işi bırakasım geliyor. sorun sadece sabah kalkabilmek

Hem calisip hem evli olanlar zor olmuyomu ikisini yurutmek. Iyi yanlari varmi hani guzel yanlari var sunlar diceniz biseyler varmi???
en guzel yanı paranı kazanmak . sonucta ayrı bır maasın oluyor. e ılerde emeklı de oluyorsun... calısmak guzell fakat evlıyken calısmak sorumluluk gerektırıyor. mesela temızlk camasır utu.. bunlar hep problem yıne de esınden destek alabılıyorsan çok da guzel bişey bı kere calısan bı kadınsın sen hıc bı zaman pasif sayılmıyorsun. kendı ayaklarının uzerınde durmak gıbısı yok. aksam gel bi süpürge cek camaır yıka as yemek yap yat.. c.tesı derın temızlk pazar ye iç gez :) bence hayatı kolaylastırmak bızım elımızde :))

3,5 ay sonra evleniyorum.
Şuanda çalışıyorum evlenince de çalışmaya devam edeceğim
Bir kadının ayakları yere sağlam basmalı bence, eline para geçmeli.
Hem yaşam kaliten daha yüksek olur, hemde kendine güvenin olur
Evet şu anda çalışıyorum ama her işimi sağolsun annem yapıyor
Yemeğimi hazırlıyor çamaşırlarımı yıkıyor ütülüyor
Evlenince böyle olmayacağının farkındayım.
Eşin yardım ettikten sonra çokta zor olacağını düşünmüyorum

Evliyim ve çalışıyorum : Mesai saatleri belli olduktan sonra, iş yeri güvenli ve nezih ise birde eşiniz size yardımcı olabiliyorsa sorun çıkmıyor. AMA özellikle banka çalışanları gibi mesainin esnek olduğu durumlarda genellikle sorun çıkıyor ...

1 senedir evliyim 1 senedir de çalışıyorum. Eşim sağolsun her konuda destekçim onun için ev işlerinde zorlanmıyorum.Belki imkanım olsa çalışmam ama o zamanda evde çok sıkılırım diye düşünüyorum.Ve herşeyden önce eşinin eline bakmamak çok güzel rahat rahat harcama yapabilmek. Yinede kendiniz bilirsiniz tabi :)
Ayrıca eşinizin yardımcı olmama gibi bir ihtimali varsa bile kendiniz planlı programlı hareket edersenizde zorlanmazsınız emin olun.

Ben evli ve çalışan bir bayan olarak hiçte kolay olmadığını söylemeliyim. Eşin desteği o kadar önemli kii..
Ben o yönden şanslıyım. Bazen çook yorgun oluyorum yemeği eşim hazırlıyor sofrayı kurup kaldırıyor üstüne birde bulaşık bile yıkıyor Allah razı olsun. Hafta sonu temizliğime yardım ederdi eskiden cumartesi günleri de çalıştığım zamanlarda ben süpürürdüm oda silerdi :KK70: ama artık cumartesi çalışmıyorum temizliğimi kendim yapıyorum.
Yemek işi sıkıntı oluyor işten gelince yapayım dersem saat geç oluyor o nedenle ben sulu yemeklerimi bi gün önceden yapıyorum pilavdır salatadır geldiğimde yapıyorum. Birde bazı adamlar sofrası hemen hazır olsun ister her yemeği yemez falan o zaman kadının işi baya zor. Ama eşlerde anlayışlı ve destekçi olmak zorunda. Sonuçta maddi olarak 2 kişinin çalışması kesinlikle yükü hafifletiyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Şimdilik iyide çocuk olunca ne olacak bende onun derdindeyim :)
çooooook şanslısın kardeş. eşim her şey ben yapmam lazim dıyor. sen kadınsın sen ev işi yapacaksın sen çocuklar bakacaksın .......2 çocuk . çalışıyorum. kaynanaıle oturuyorum 10 kat çok zor benim eşim ,kafamı yıyorum. bazen yardım eder ama ağazı susmaaaaaaaaaaaz. beni pişman edıyor . keşke bana yardım et demeseydım :KK12:

Back
X