Evliyken üniversite okumak zor mudur, başarı öyküleri

sekerportakali123

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2017
9
3
16
Kızlar aranızda evliyken hatta çocukluyken üniversite okuyanınız var mı varsa hangi bölüm benimle başarı hikayelerinizi paylaşır mısınız ben de evliyim ve üniversite okumaya karar verdim sınava hazırlanıyorum şuan eşim de destek oluyor sağolsun benim gibi olanlar var mı merak ediyorum :))

evliyim, biri 4 yaşında diğeri 8 aylık iki çocuğum var, çalışıyorum, buna rağmen okuyorum. son sınıftayım bu dersleri verirsem mezun olacağım. ama tabi ki aöf. :) istedikten sonra imkan yaratmak kalıyor bir tek. başarılar

Evli değilim, kızım 3 yaşındayken yüksek lisansa başladım. Kızımı bana uygun saatlerde bir kreşe yazdırdım. Aynı zamanda part time çalışıyordum ama o eve gelmeden ben evde oluyordum, yaşadığım şehirde ailem yok sadece teyzem ve dayımlar yaşıyor onlarda bana uzaktalar.
Kızım beni pek zorlamadı, ona boyama kitabı etkinlik vs. veriyordum oynuyordu bende o sıra derslere çalışıyordum. Kısaca ben zorlanmadım, insan isteyince her şeyi yapabilir. Önemli olan zamanı doğru kullanmak, her şeyim saatliydi yemek yapacağım dinleneceğim kızımla oynayacağım saatler belliydi. Ve en önemlisi erken kalkmak, normal bir insan saat 9da kalkıyor ben saat 6da ayakta oluyorum. Üç saat boşa gidiyor yani. O üç saati verimli kullanıp ders yapabilirim mesela.
Bence yapabilirsin, umarım her şey gönlünce olur.

evliyim, biri 4 yaşında diğeri 8 aylık iki çocuğum var, çalışıyorum, buna rağmen okuyorum. son sınıftayım bu dersleri verirsem mezun olacağım. ama tabi ki aöf. :) istedikten sonra imkan yaratmak kalıyor bir tek. başarılar
imkam yaratıp bir de programlı olunca başarabilirim sanırım ben de üstelik çalışmıyorum ve çocuğum da yok maşallah size herkesin harcı değil sizinki :) size de başarılar

Evli değilim, kızım 3 yaşındayken yüksek lisansa başladım. Kızımı bana uygun saatlerde bir kreşe yazdırdım. Aynı zamanda part time çalışıyordum ama o eve gelmeden ben evde oluyordum, yaşadığım şehirde ailem yok sadece teyzem ve dayımlar yaşıyor onlarda bana uzaktalar.
Kızım beni pek zorlamadı, ona boyama kitabı etkinlik vs. veriyordum oynuyordu bende o sıra derslere çalışıyordum. Kısaca ben zorlanmadım, insan isteyince her şeyi yapabilir. Önemli olan zamanı doğru kullanmak, her şeyim saatliydi yemek yapacağım dinleneceğim kızımla oynayacağım saatler belliydi. Ve en önemlisi erken kalkmak, normal bir insan saat 9da kalkıyor ben saat 6da ayakta oluyorum. Üç saat boşa gidiyor yani. O üç saati verimli kullanıp ders yapabilirim mesela.
Bence yapabilirsin, umarım her şey gönlünce olur.
.
Çok teşekkürler inşallah sizin de herşey gönlünüzce olsun sizin gibi güçlü kadınları gördükçe çok mutlu oluyorum kendime güvenim artıyor hangi bölümün yüksek lisansını yaptınız acaba

Maşallah ya şuan sizi örnek almaya karar verdim :)) peki daha da tükseltmeyi düşünüyor musunuz bölümünüzü
Daha dün bir konu açmıştım, şuan özel bir okulda rehber öğretmenim eğer seneye devam edersem maaşım zamlanacak ve part time değilde full çalışacağım. Yalnız büyüttüğüm için çocuğumu rahat bir iş olsun istiyorum bu yüzden aklımda devlette çalışmak vardı birçok üye devlette çalış dedi dün ben iyice düşündüm ve şuanki işimden istifa edip bir hastanede uzman klinik psikolog olarak part time çalışmayı istiyorum. Doktora yapacağım aynı zamanda. Doktora bittikten sonra kendi kliniğimi açarım gibi geliyor. Bakalım, hayat ne gösterirse...

Bi tanıdıktan örnek vereyim; azmi, çalışkanlığı ile imrendiğim biridir kendisi ve kafasına göre yaşayan bi kızdır kimin ne dediğini sallamaz.
Üni.yi bıraktı evlendi kız, üzerine peş peşe iki çocuk doğurdu. Hani bakınca insanın sorası gelir "Kızım manyak mısın niye ya?" diye ama öyle uygun görmüş, canı öyle istemiş öyle yapmış ne denebilir?
Eşi de iyi bir adam, eşine daima destek biri.
Sonradan "Üni.ye devam edeceğim" diyor kızımız, eşi de "Sen yeter ki iste balım" diyor :))
İki küçük çocukla, sıfırdan üni. kazandı, istediği bölümü okudu, 4 sene sınavlarını verdi, üzerine yüksek yaptı ve kpssden yüksek bir puanla da öğretmenliğe yerleşti. Çocuklarına da baktı, mesleğini de eline aldı. Nasıl başardı bilmiyorum ama öğretmenliğinde 6-7 seneyi geride bıraktı bile.
Maşallah diyeyim. Yani kafasına koyan yapıyor.

Ben de üni. bitirdim, ama kendi mesleğimden hazzetmiyorum. Evlendim çocuklandım; gittim resim kursuna başladım bir sene devam ettim. Şimdi tatile girdik, seneye tekrar gideceğim iyice pekişsin. Kişisel sergime çalışacağım, bir yandan da Güzel Sanatları kafama koydum, 30umdan sonra meslek değiştiriyorum çoluklu çocuklu halimle :))
Yapılır yani zor değil.

Çok kolaydır ben daha rahat ders çalışıyordum yemekleri çoğunluk kayınvalidemde yada annemde yiyorduk planlı olduğun sürece çok kolay biter amaaaaaa kocaman bir ama şakın hamile kalma ben son dönem hamile kaldım ve çok sıkıntılı geçiyor hamileleigim doktor izni çıkmadı okulun son dönemini bırakmak zorunda kaldım eşinin anlayışına güveniyorsan çok kolay ve Hatta eğlenceli bekar hayatı yaşıyor gibi rahat oluyorsunuz

Back
X