Evsiz canlar..

ManzaramDeniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.586
11.493
498
Merhabalar..
Doğunun 2 bin nüfuslu bir ilçesinde ögretmenim.Bugün okul bahçesinde yavru 2 kedi vardi..ıslanmış ve açlardı..ve üşüyorlardı..karınlarıni doyurdum..okulun koridorunda ısıttım.
Diger tenefüslerde hep yanına geldiler..ögrenciler tarafından hırpalanınca da oldukça uzuldüm ve tüm günümü kedilere karşı duyarli olmamiz adına konusma yaparak geçirdim.Okul sadece ögretim yuvası değildir ve egitim kısmından da sorumlu olduğumuzu düşünüyorum.
Ve dersimizde bazi sınıflar ile kedi evi yapıp belli yerlere koyacağım.Ve okulun arka bahçesinede bitane koyma fikrim var..
Fakat idare desteklemiyor..2 günde yıkarlar diyorlar ama ögrencilerimi bilinçlendirdim..hepsi sahip çıkacaklar onların sicak evine.
Bu konuda kaymakam ile konuşup destek alsam idareyi ezmiş olurmuyum? Sozlesmeli ögretmenim.
En kötü yine bu kedi evlerini yapıp ogrencilerle okul bahçesi haric belirli yerlere koysam bu suç olur mu?
Bu projeyi sosyal medyada duyurup yayginlaştırmayi bile düşünüyorum.
Bu küçük ilçe den gelecek tepkilerle başedebilir miyim? Siz ne düsünüyorsunuz..
Hem cocuklara sorumluluk kazandıracağim hep kedilerin birçok yerde minik evleri olacak.
Yaklasık 50_100 tane yapacagiz ögrencilerimle..fikirlerinizi merak ediyorum..

Son düzenleme:
Yapın koyun etrafa

Bir kedi Tombi hikayesi var

Sınıfta bakılıyor haberlerde çıkıyor

Oğlumun okulunda da vardı ama güvenliği sağlayamıyoruz deyip gönderdiler kedileri

Birisini çizse Veli'ler bizden bilir dediler özel okulda

Anaokulunda vardı kedimiz oğlumun okulunda biraz alerji vs dedi Veliler ama kimse dinlemedi

Kaymakam ile okulu şikayet gibi değil de nereler uygun olur gibi konuşabilirsiniz halden anlayabilecek birisi ise

ben hayvan cok seviyorum birsurude hayvanim var ama insanlar bu konuds ikiye ayriliyor. evinin onunde kedi kopek beslendigi icin olay cikaran insaarda var cikarmayanlarda.
ben sahsen hayvanlarin kimseyi rahatsiz etmeden bakilmasi tarafariyim. seven var sevmeyen var. ben hayvan seviyorum diye baska inin bundna rahatsiz olmasini istemem. isyeri ve evlerin etrafi olup hayvanlari ve size gelecek tepkileri aza indirirseniz sorun olmayabilir.

yapabilirseniz super olur. bana ulasirsaniz mama gondererek destek olmak isterim.
Kafaya koydum..kedilerin bugünki hali aklimdan gitmiyor ve dün 2 kedi soğuktan ölmüş..kendimi suçluyorum..etrafi herkesi suçluyorum..
Bundan sonrakiler için birşeyler yapma kararı aldim.7
Ve kedi maması destegine cidden çok sevinirim bu çok güzel bi haber

Kafaya koydum..kedilerin bugünki hali aklimdan gitmiyor ve dün 2 kedi soğuktan ölmüş..kendimi suçluyorum..etrafi herkesi suçluyorum..
Bundan sonrakiler için birşeyler yapma kararı aldim.7
Ve kedi maması destegine cidden çok sevinirim bu çok güzel bi haber
bana mesaj atin gerekli bilgileri hemen gonderirim. kutlarim sizi ayrica.

Ne kadar güzel bir şey düşünmüşsünüz tebrik ediyorum sizi bir hayvana merhamet etmeyen insanada etmez bilinçli bir toplum olamıyoruz maalesef siz okul idaresine tekrar gidin bence onlara okul da böyle bir kampanya başlatacağınızı bunuda sosyal medyadan paylaşacsğınızı ve bu konuda size destek veren okul idaresi ne ayrıyeten çoook teşekkür edeceğinizi söyleyin

Çok güzel birşey düşünmüşsünüz ama insanlar hiç yardımcı olmuyor belediyeler bile maalesef.
Annem bütün mahallenin kedilerine bakıyor onlara kendi imkanlarimızla kedi evi mama almaya çalışıyoruz ayda yılda bir kuru mama yardımı yapiyorlar ama çok zor hastalara ilaçda lazım oluyor :(
Ki bize sürekli belediyeye başvurun yardımcı olur diyorlar 2 sefer başvurduk ama etmiyorlar annemde eline geçen parayı hayvanlara harcıyor kıyamıyor her sabah gidip 2 saat bütün hepsiyle ilgileniyor ins. Böyle insanlar çoğalır herkes birnirine yardım eder ben instagramda da çektim video paylaştim ama bi dönüş olmadı vazgeçtim napim elimizden geleni yapıyoruz ancak bunada şükür

ben hayvan cok seviyorum birsurude hayvanim var ama insanlar bu konuds ikiye ayriliyor. evinin onunde kedi kopek beslendigi icin olay cikaran insaarda var cikarmayanlarda.
ben sahsen hayvanlarin kimseyi rahatsiz etmeden bakilmasi tarafariyim. seven var sevmeyen var. ben hayvan seviyorum diye baska inin bundna rahatsiz olmasini istemem. isyeri ve evlerin etrafi olup hayvanlari ve size gelecek tepkileri aza indirirseniz sorun olmayabilir.
eminim hayvanlar da insanoğluna bayılmıyorlardır ama tüm yaşam alanlarını işgal eden bizleriz, üstüne onlara da nefes aldırmıyoruz. ne isterler zavallılardan anlamıyorum.

100 tane ev mi yaptiniz yiktilar mi, bir tanesi bile ayakta kalsa kardir
Ya da bunlar olurken cocuklardan birinin bile icine hayvan sevgisi asiladiginizda bu da kardir
O yuzden kulaklarinizi herkese tikayin ve caniniz ne istiyorsa yapin

100 tane ev mi yaptiniz yiktilar mi, bir tanesi bile ayakta kalsa kardir
Ya da bunlar olurken cocuklardan birinin bile icine hayvan sevgisi asiladiginizda bu da kardir
O yuzden kulaklarinizi herkese tikayin ve caniniz ne istiyorsa yapin
Henuz yapmadik..bu hafta basliyoruz insallah..mesajinz iyi geldi..inanin bilinclendirmw konusmamdan bile cok etkilendiler.cok heyecanlilar ve hevesliler

eminim hayvanlar da insanoğluna bayılmıyorlardır ama tüm yaşam alanlarını işgal eden bizleriz, üstüne onlara da nefes aldırmıyoruz. ne isterler zavallılardan anlamıyorum.
iste bu noktada hayvanseverler ve sevmeyenler daha dogrusu bu tip insanlar dusman olmuyor ama etrafinda istemiyor mesela, surekli didisme durumu oluyor. evet hayvanlarinda hakki var evet ama sonucta bu tip hayvanlardan gercejten anormal derecede korkan insanda gordum. kucukken zarar gordugu ailesi colugu cocugu zarar gordugu icin dusman olaninida gordum. herkez hayvan sevecek diye bisey yok. hic bir hayvana ozellikle zarar verilmedigi taktirde hayvna sevmemekte bir hak olabilir. ben hayvan seviyorum diye evimin etrafini hayvanlarla dolduruo sevmeyen veya korkan insanlari etkilemek durumunda olmamaliyim. her iki acidanda bakmak lazim.

iste bu noktada hayvanseverler ve sevmeyenler daha dogrusu bu tip insanlar dusman olmuyor ama etrafinda istemiyor mesela, surekli didisme durumu oluyor. evet hayvanlarinda hakki var evet ama sonucta bu tip hayvanlardan gercejten anormal derecede korkan insanda gordum. kucukken zarar gordugu ailesi colugu cocugu zarar gordugu icin dusman olaninida gordum. herkez hayvan sevecek diye bisey yok. hic bir hayvana ozellikle zarar verilmedigi taktirde hayvna sevmemekte bir hak olabilir. ben hayvan seviyorum diye evimin etrafini hayvanlarla dolduruo sevmeyen veya korkan insanlari etkilemek durumunda olmamaliyim. her iki acidanda bakmak lazim.
Ben iki acidan da bakamiyorum iste, hayvan sevmeyebilirler tamam ama bi insanin zararsiz kediler köpekler icin burda durmasın orda mamasi olmasin vs demesi icin kotu kalpli olmasi gerekiyor.

Okul içinde büyük bir bahçe varsa çok güzel olur aslında ama tabi kabul görmeyebilir. Okul çevresine koyabilirsiniz. Güzel olur. Bizim sitede kapalı bir bölüme koyuldu kedi evi her ne kadar kediler içinde yasamasa da. Çünkü ortada bir yer. Çoluk çocuktan rahatsız oluyorlar. O yüzden yuvaları çok ayak altı olmayan yerlere koyun derim ben.

Back
X