Eylül Anneleri ! Bebeğiniz kaç gram ?

Bebeğiniz kaç gram ne yiyosunuz bebeğiniz için
hamile olduğunu varsayarak yazıyorum
biraz evhamlı bir annesin, sanırım ilk bebeğin olmalı:34:valla bence senin bir hastalığın yoksa(hamilelikten önce varolan)
günlük yaşantını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorsan boşu boşuna
hiç bir şeyi kafana takma hem senin hemde bebeğinin sağlığı için ,
biz yetişkinlerin bile kilosu, boyu vs birbirini tutmuyorsa anne karnındaki bebeklerin aynı ölçülerde olmasını beklememeliyiz
ben 3. ye hamileyim 2 kez doktora gittim çok şükür bir prolem yok bir de doğuma yakın gideceğim
ne kilosunu nede boyunu hatta cinsiyetinide sormayacaktım ama eşim merak ediyordu onun için öğrendik
herşeyi doğal sürece bırakıp hamileliğin keyfini çıkarıyorum:34:sanada tavsiye ediyorum

hamile olduğunu varsayarak yazıyorum
biraz evhamlı bir annesin, sanırım ilk bebeğin olmalı:34:valla bence senin bir hastalığın yoksa(hamilelikten önce varolan)
günlük yaşantını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorsan boşu boşuna
hiç bir şeyi kafana takma hem senin hemde bebeğinin sağlığı için ,
biz yetişkinlerin bile kilosu, boyu vs birbirini tutmuyorsa anne karnındaki bebeklerin aynı ölçülerde olmasını beklememeliyiz
ben 3. ye hamileyim 2 kez doktora gittim çok şükür bir prolem yok bir de doğuma yakın gideceğim
ne kilosunu nede boyunu hatta cinsiyetinide sormayacaktım ama eşim merak ediyordu onun için öğrendik
herşeyi doğal sürece bırakıp hamileliğin keyfini çıkarıyorum:34:sanada tavsiye ediyorum

Evet ilk bebeğim ;herkes bana tadını çıkar desede çıkartamıyorum ;sigara kullandım ilk 4 ay şimdiyse tek tük içiyorum ve bu yuzden endişeleniyorum :(((

benımkı 600 gr 30 cm teyzesi:emir_bebek: cnm sigara içme ya....bılıyorum kullanmayanlar için bırak demesı kolay ama içme yazık gunah yavruna
bende süt içemıyorum:ssz:

benımkı 600 gr 30 cm teyzesi:emir_bebek: cnm sigara içme ya....bılıyorum kullanmayanlar için bırak demesı kolay ama içme yazık gunah yavruna
bende süt içemıyorum:ssz:[/QUOTE

Çok zor bırakmak ince sigara içiorum nikotın 1 mg olan alışmaya çalışıorum herşeye 4d ultrasona gittim bugun 24 haftalık 30 cm benimde 603 gram bol bol yoğurt yiorum bide somon balığı yapıorum kendime fırında yada dardanel ton yiorum zeki olmaı için :)

benım gecen haftaydı bu olçumler. çok şukur ıkımızınde maşallahı var:nazar:
balık sevıyorum bende ama süt ve kırmızı et sevmıyorum. gunde bır fıncan nescafe içiyorum.dr sorun olmaz dedı.
bızler çok pinpirikliyiz ben nescafe zararlı olurmu dıyorum annem dıyor kı "6 doğum yaptım 6sındada sıgara ıctım sorun oldu mu "dıyo:1: sankı matah bırşeymış gıbı anlatıyo bıde

Benim annem beni hep korkutuyor onun bebeğine sigaradan bu oldu şu oldu tabiki olabilir zararlı et yemiyorsan yeşil mercimek ye ; bende et yemiyorum ama kögte yiyebiliyorum be doktorum bana maden suyu iç dedi nitrat oranı 0 olan kızılay maden suyunu içiyorum balık kızartma yediğimizde omega3 kayboluyormuş malesef frında yemeğe çalış ;kızartma kadar guzel olmuo ama ...

benım gecen haftaydı bu olçumler. çok şukur ıkımızınde maşallahı var:nazar:
balık sevıyorum bende ama süt ve kırmızı et sevmıyorum. gunde bır fıncan nescafe içiyorum.dr sorun olmaz dedı.
bızler çok pinpirikliyiz ben nescafe zararlı olurmu dıyorum annem dıyor kı "6 doğum yaptım 6sındada sıgara ıctım sorun oldu mu "dıyo:1: sankı matah bırşeymış gıbı anlatıyo bıde

Benim doktorumda nescafeye hayır türk kahvesi 1 fincan içebilirsin dedi her doktor farklı biley söylüyor benim doktorum 5.ci inşallah doğuma kadar anlaşırız :)

benımde 4.dr cnm:1: tavsıye uzerıne bunda karar kıldım
balığı sadece kızartma olarak sevıyorum:ssz:
kızartmanın herşeyını sevıyorum:ssz: zaten on kıloyu geckın aldım şimdiden:43:

benımde 4.dr cnm:1: tavsıye uzerıne bunda karar kıldım
balığı sadece kızartma olarak sevıyorum:ssz:
kızartmanın herşeyını sevıyorum:ssz: zaten on kıloyu geckın aldım şimdiden:43:

Ben vicdan yapıyorum bende çok seviyorum kızartmayı ama bari yemeği bebeğe göre yiyim diyorum :)bende 50 kiloydum evlendiğimde 64 kilo oldum ama güzel kilo aldım sadece göbeğim şişti diğer bölgelerimden fazla almadım

ben evlendığımde 63-64 dum. uzun boylu olduğumdan ıyıydım ama hamıle kalmadan once aldım bı 7-8 kılo. hamıle kaldığımdan berıde 10 kılo aldım. takmamaya calışıyorum ama ınsan uzuluyo

yuruyuşe başlayacağız haftaya zaten.... hayırlısı bakalım ınş verırım doğumdan sonra

Çok zor bırakmak ince sigara içiorum nikotın 1 mg olan alışmaya çalışıorum herşeye 4d ultrasona gittim bugun 24 haftalık 30 cm benimde 603 gram bol bol yoğurt yiorum bide somon balığı yapıorum kendime fırında yada dardanel ton yiorum zeki olmaı için :)[/QUOTE]

soman balığı zeka gelişimi için çok iyiymiş ama ton balığı için püf noktası var biliyor musun bilmiyorum ama yiyorum diyince sorumluluk hissettim:)

Gebelikte ton balığı yenebilir mi?

Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.

Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.

Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.

Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır.

Benim bebik 703 gram olmuş.
Yazdıklarınızı okuyunca üzüldüm.
Ben ne balık yiyorum ne almam gereken hapları alıyorum.
Gayet sağlıksız yağlı şeyler bile yiyorum kendime de çok kızıyorum.
İnş bebeğin zekası geri olmaz :((((

Bundan sonra dikkat et ve necen almıosun çalışıyormusun yada sevmiyormusun

canım ben senden beterim inan hem kızıyorum kendime hem önüne geçemiyorum benimde bebeğim 24+1 742 gr dı bide ben aşırı kilo aldım 81,5 ile hamile kaldım geçen hafta tam 96,3 kiloydum bugünde gebelik şekerim çıktı rabbim yardımcımız olsun diyetisyene başlıycam inşallah düzelirim inş sen de düzelirsin :nazar:

Slm kizlaar.bugun kontrolum vardi bebisim 1117g ben de 8 kg aldim.simdilik iyi gidiyoruz ama son aylar kilo daha cok aliniyormus galiba

Bebeğiniz kaç gram ne yiyosunuz bebeğiniz için

Bebeğim 24+1 günlükken 750 gr , boyu 31 cm

Meyve bol yiyorum, doktorum sadece demir hapı (içinde folik asitte var) birde hamilelere özel balık yağı hapı verdi. Multi vitamin kullanmadım hiç. Yumurta,süt,salata,meyve klasik hergün yiyorum.

Bebeğim 24+1 günlükken 750 gr , boyu 31 cm

Meyve bol yiyorum, doktorum sadece demir hapı (içinde folik asitte var) birde hamilelere özel balık yağı hapı verdi. Multi vitamin kullanmadım hiç. Yumurta,süt,salata,meyve klasik hergün yiyorum.

Bebeğinin gelişimi çok iyi normaliniden fazla kilo almış maşaallahh!

Back
X