Eylül annelerinden epidural sezeryanı düşünenler...

ayse.20

cenneteki meleğime kardeş
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2009
3.773
7
116
35
İstanbul
hanımlar ilk gebeliğim sezeryanla sonuçlandığı için şimdi yine öyle olmak zorunda
fakat ben narkozun olumsuz etkilerinden ve bebeği doğar doğmaz görmek istediğimden
epidural sezeryan yani narkoz yemeden belden aşağısı uyuşturulan yöntemi istiyorum
yapan arkadaşlarım çok memnunlar,yapmak isteyen veya yapan anneler varsa bilgilerimizi paylaşalım....

mesela ben çok cesaretli bi insan sayılmam acaba o esnada heyecan falan yaşayabilirmiyim,bi terslik çıkarmı bunları mrk ediyoruum.
doktorukmada henüz danışmadım en kısa zamanda söylicem
bu arada bahçelieler medical park hastanesine gidiyorum...

cnm ben epidural oldum ilk doğumum ben genel diye gittim ameliyathanede doktorumun isteğiyle epidurale karar verdik oldum bende heyecanlıyımdır ama o an heyecan falan kalmadı çok sakindim bebeğimi ilk gördüğüm an müthişti ben memnun olduğum için tavsiye ederim hayırlısı olsun

cnm ben epidural oldum ilk doğumum ben genel diye gittim ameliyathanede doktorumun isteğiyle epidurale karar verdik oldum bende heyecanlıyımdır ama o an heyecan falan kalmadı çok sakindim bebeğimi ilk gördüğüm an müthişti ben memnun olduğum için tavsiye ederim hayırlısı olsun

bilgilerin için saol canım...
peki etrafında seninle konuşan biri oluyormu doktorun tavrı nasıl oluyo ?
bide ameliyattan 4-5 saat sonra ancak bacaklar açılabiliyomuş
kütük gibi oluyo dediler bana rahatsızlık verici bişeymi
hareket edemediğin için sontada takıyolardır tabi

bende normal epidural istiyorum. doktora sorduğumda bunun kararını 30. hafta vericez dedi, hastanenin anestezi uzmanları çok önemli, ben yeditepe ünv. hastanesine gidiyorum anestezistleri çok iyimiş, ama korkum belden yapılan iğne Allah korusun kalıcı bir iz bırakır mı?? tek korkum bu onun dışında süper bir yöntem.

bilgilerin için saol canım...
peki etrafında seninle konuşan biri oluyormu doktorun tavrı nasıl oluyo ?
bide ameliyattan 4-5 saat sonra ancak bacaklar açılabiliyomuş
kütük gibi oluyo dediler bana rahatsızlık verici bişeymi
hareket edemediğin için sontada takıyolardır tabi

anestezi uzmanı başımdaydı muhabbet ettik doktorlar zaten konuşuyo eğlenceli oluyor
bacaklarım ameliyattan yarım saat içinde açıldı ben bu konuda rahatsızlık duymadım sonda takılı durdu ama beni doğumdan 24 saat sonra kaldırdılar kafam biraz yukarıda yattım ama genelde 4-5 saatte kaldırıyolarmış iyi şeyler düşün iyiler seni bulsun ben rahattım hamileliğimde doğumumda rahat geçti

aaa gerçektenmi yarım saat içinde açıldığını bilmiyodum
diğeri sezeryandı narkozun çok yan etkisi oldu çok hapşuran bi insanım zaten iyice hapşurtttu beni
her hapşurduğumda dikişlerim yırtılcak gibi oluyodu bide çok uyku halindeydim ben bebeğimi sürekli emzirmek istiyorum Allahın izniyle epidural yapıcam saol canım opuyorumnanaktan

bende normal epidural istiyorum. doktora sorduğumda bunun kararını 30. hafta vericez dedi, hastanenin anestezi uzmanları çok önemli, ben yeditepe ünv. hastanesine gidiyorum anestezistleri çok iyimiş, ama korkum belden yapılan iğne Allah korusun kalıcı bir iz bırakır mı?? tek korkum bu onun dışında süper bir yöntem.

canım aynı söylenti epidural sezeryandada var bende ilk başta onu düşündüm ama seninde deiğin gibi iyi ve uzman bir anestezici yaptığı sürece hiçbir zararı olmaz inşallah
eğer ben normal doğum yapsaydım kesinlikle ağrısız doğumu seçerdim a.s

hayır gayet normalim hatta çocuk olunca baya tutmayı öğreniyorsun fırsat bulamıyom ki gitmeye :))))

Valla canımcım ben 2 türlüsünü kendide olmasa da teyzemde test ettim onayladım..
Yani epidural ve spinal anestezi....
Her ikisininde mantığı aynı tamamen bayıltmayıp omurilikteki bir keseye anestezik madde verip belden aşasını uyuşturuyorlar...
Epidural kesenin içine değil zarına anestezi veriliyor... Spinalde kesenin içine....
Epiduralde uyuşma yarım saatte gerçekleşiyor spinalde anında uyuşuyorsun....
Sezeryanda her iki yöntem de kullanılıyor, normal doğumda sadece epidurali kullanıyorlar, çünkü ıkınma hissini kaybetmemek için uyuşma hissini bazı anlar azaltmak için anestezik maddetyi kesyorlar, daha sonra acı hissedilmesin diye tekrar arttırıyorlar bu ancak epiuralde mümkün....
Sezeryan için farketmiyor ikisi de kullanılabiliyor, ama daha hızlı uyuştuğu için birçok hastane spinali tercih ediyor....
4-5 saat gibi bişey sözkonusu değil 1 en fazla 2 saatte açılıyor ayakların....
Evet kütük gibi bir his var ama çok da rahatsız edici değil....
Sabah doğum yapıp akşamüstü ayağa kalkıp yürümeye başlayabiliyorsun...
Doktor hemşire ve anestezist sürekli konuşuyor....
Şuan şunu yaıyoruz bunu yapıyoruz az kaldı falan gibi....
Ameliyathanede müzik açık oluyor genelde... Teyzemin ilk bebeği "komparsita" eşiliğinde ikincisi ise "kadifeden kesesi kahveden gelir sesi" adlı şarkıyla dünyaya geldi....
Bunun gibi ilginç ameliyathane anıların oluyor mesela....
Bebeğin doğar doğmaz onu görebilme ve kucağına alabilme duygusu ise cabası....

denizcim çook teşeküürler bilgilendirdiklerinn için
bilmediğim bi çok şeyi söyledin
ben epidural diyordum sadece ama doktoruma söyleyeyim spinalide değerlendirebilirim.

sanırım o ameliyat esnasında şarkı çalması hemşirenin ve anestezicinin konuşması
hastanesine göre değişebilir ben medical park bahçelievlerde yapıcam inşallah
oraya gidipde narkozsuz sezeryan olanların deneyimlerinede ihtiyacım var....

denizcim acaba ameliyathanıeye yanına birinin gelmesine müsade ediyolarmı ?
bide masada yatarken tamamen çıplakmı oluyosun örtülü mü ?
sanırım anesteziciler genelde erkek oluyo ben utanırımda öle poponun hemen üstünden iğne vurcaklar

Valla canımcım ben 2 türlüsünü kendide olmasa da teyzemde test ettim onayladım..
Yani epidural ve spinal anestezi....
Her ikisininde mantığı aynı tamamen bayıltmayıp omurilikteki bir keseye anestezik madde verip belden aşasını uyuşturuyorlar...
Epidural kesenin içine değil zarına anestezi veriliyor... Spinalde kesenin içine....
Epiduralde uyuşma yarım saatte gerçekleşiyor spinalde anında uyuşuyorsun....
Sezeryanda her iki yöntem de kullanılıyor, normal doğumda sadece epidurali kullanıyorlar, çünkü ıkınma hissini kaybetmemek için uyuşma hissini bazı anlar azaltmak için anestezik maddetyi kesyorlar, daha sonra acı hissedilmesin diye tekrar arttırıyorlar bu ancak epiuralde mümkün....
Sezeryan için farketmiyor ikisi de kullanılabiliyor, ama daha hızlı uyuştuğu için birçok hastane spinali tercih ediyor....
4-5 saat gibi bişey sözkonusu değil 1 en fazla 2 saatte açılıyor ayakların....
Evet kütük gibi bir his var ama çok da rahatsız edici değil....
Sabah doğum yapıp akşamüstü ayağa kalkıp yürümeye başlayabiliyorsun...
Doktor hemşire ve anestezist sürekli konuşuyor....
Şuan şunu yaıyoruz bunu yapıyoruz az kaldı falan gibi....
Ameliyathanede müzik açık oluyor genelde... Teyzemin ilk bebeği "komparsita" eşiliğinde ikincisi ise "kadifeden kesesi kahveden gelir sesi" adlı şarkıyla dünyaya geldi....
Bunun gibi ilginç ameliyathane anıların oluyor mesela....
Bebeğin doğar doğmaz onu görebilme ve kucağına alabilme duygusu ise cabası....

bir anestezist olarak tebrik ediyorum seni...en az bizim kadar bilgilendirmişsin :):):içelim:

denizcim acaba ameliyathanıeye yanına birinin gelmesine müsade ediyolarmı ?
bide masada yatarken tamamen çıplakmı oluyosun örtülü mü ?
sanırım anesteziciler genelde erkek oluyo ben utanırımda öle poponun hemen üstünden iğne vurcaklar

her hastanın mahremıyetını koruma hakkı vardır ve saglık personelide buna saygı göstermek zorundadır...zaten bayan hastalara dahada özen gösteriliyor merak etme cnm...önlükle oluyosun çırılçıplak yapmıyorlar anesteziyi sadecesırıtnı açıyolar:emir_bebek: spinale göre ben epidurali tercih etmeni tavsiye ederim..spinalden sonra genellikle baş agrısı çok oluyor...epiduralde beline takılan kateter içinde amel,iyat sonrasındada agrın oldukça agrı kesici yapılabiliyo ve de uzun bir zaman agrı hissetmıyosun...spinalde kateter olmadıgından böle bi durum söz konusu degil...

her hastanın mahremıyetını koruma hakkı vardır ve saglık personelide buna saygı göstermek zorundadır...zaten bayan hastalara dahada özen gösteriliyor merak etme cnm...önlükle oluyosun çırılçıplak yapmıyorlar anesteziyi sırıtnı açıyolar:emir_bebek:

anladım canım çok teşekkür edrim anestezist bulmuşken soru yağmuruna tutsam nolur ki? kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
kimisi diyor epidural anestezi çok iyi bir yöntem kimi diyor kesinlikle yapma
ben kararlıyım yapmak istiyorum ama her seferinde birileri kararımı kırıyor
ameliyattan sonra bir süre idrar tutamama problemi oluyomuş
heyecandan ameliyat esnasında tansiyon problemi oluyomuş
bel ağrıları yaşıyomuşsun

Back
X