Eylül annelerinden epidural sezeryanı düşünenler...

bende sezeryanla olucam. bu nedenle normal doğumum eylül 2 ama ağustosda doğum yapacağım. dış gebelik geçirdiğim için sezeryan oldum ama belimde uyuşturmuşlar ben acı çektim toptan uyutmuşlar ameliyathaneden çıkarken ayıldığımı hatırlıyorum. bizimki üzücü olğu için sanırım ben o kadar etkilendim.

bende epidural anestizi oldum ilk doğumumda...ikniciye hamile kalırsam ve sağlık açısındna risk oluşmazsa normal istiyorum ...

normal istememin sebebi epidural sezeryandna memnun olmadığımdan değil, am ilk doğumumda sezeryana karar verilmedne 2 gün öncesine kadar normal için hazırlamıştım kendimi ve o içimde kaldı...

epidural sezeryandan ben çok memnun kaldım... çok ağrım olmadı ( kateteri ameliyattan 24 saat sonra çıkardılar)... ağrılarımda sadece kalkarken ve otururken oluyordu... onun dışında hiç olmadı ...3-4 gün sonra da hiç ağrım kalmadı...

idrarı tutamam gibi hiç sorunum olmadı , bir arkadaşın dediği gibi bende wc-ye gidemeynlerdendim... hep memede duruyordu bebeğim:)
bel ağrısına gelince... doğumdan 1 yıl sonrasına kadar hiç bel ağrım olmadı...ama sonra yavaş yavaş az az ağrılarım oldu ve tam da kateterin yeri olan yerde ağrı daha çok... ama daha dr.a gitmedim... belki de sezeryana bağlı birşey değildir , çünkü bir sene sonra ağrılar başladı...
çıplaklık konusuna gelince sırtım açıktı , ama popom falan görünmedi :) belime iğne yapılırken bel kısmını açık bıraktılar o kadar...
iğne yapıldıktan sonra da ben ayaklarımı kaldıramadım hastabakıcı kaldırdı ameliyat masasına... demek çok da uzun sürmüyor uyuşması ( ama anestezi uzmanı çok önemli tabi ) ve sonra sonda takıldı , ki ben hiç anlamadım sondayı takarlarken... o anda ayaklarımı kütük gibi değil ama çok şişmiş hissettim ... sanki ayaklarım balonmuş da içini şişirmişler gibi hissettim :)

ameliyat sırasında benimle de konuştular :) ve daha başlamadık falan diyorlardı bi baktım oğlumu gördüm ve sonra şiddetli ağlamasını duydum :)) oğlumu hazırladıktan sonra babasına vermişler :) sonra da beni odamıza götürdüler...

dr.umuz sezeryana istersen eşini de alalım dedi... ama o sabaha kadar girmeyi kesin kararlı olan eşim öyle heyecan yapmıştı ki girmesini istemedim :)

sezeryandan hiç mi memnun olmadığım tarafı yok - var :) uzun bir süre düküş yeri çevresini hissiyatını kaybettiği için benim hoşuma gitmedi hiç... artı ben doğumdan sonra çok neşeli zamanlar geçirdim ve çok güldüm , ama her gülüşümde dikişlerim geriliyordu :) doyasıan gülemedim bir süre ...
bir de dikişin üstü sanki büzülmüş çuval gibi olmuştu ilk aylar ... hep öyle kalacak zannettim :)

eğer ikinci hamileliğimde normal doğum yapamazsam yine epdural sezeryanı rahatlıkla isterim :))

korkulacak birşey yok

sağlıklı doğumlar dilerim

eylülünannesi,pinkayya ve zlato teşeküür ederim...

zlato canım doğum hikayeni heyecanla okudum :)
benimde ilk gebeliğim sezeryanla sonuçlaandı ama genel anesteziydi
onun için sezeryanın genel sıkıntılarını biliyorum
dikiş yerlerinde uyuşukluk oturup kalkarken ağrı falan olmuştu
epidural sezerynanında farklı bi sıkıntısı yokmuş
anlatılanlara göre hatta çokta eğlenceli bişeymiş :)
bende eşimin gelmesini istiyorum yanıma doktor izin verirse
yanlız hangi hastanede yaptın onu mrk ettim
acaba benim gittiğim hastanedede böyle ilgili alakaalı beni heyecanlandırmadan konuşarak gececekmi merak ediyorum....

ben de bebeklerimin ilk doğdukları anı görmeyi, seslerini duymayı cok isterim ama malesef o kadar cesaretli değilim... beni tamamen uyutsunlar, genel anestezi düşünüyorum. zaten korkak bir yapım var, doğum esnasında tansiyonum falan yükselir mazallah...

benim fazla korkak bi yapım yok aslında ama yinede acaba heyecanlanırmıyım diyede düşünmüyo değilim...

hiç korkmayın kızlar...bebeginizi gördgünüz an herşey bitiyo gözlerinizden yaşlar süzülerek herşeye deger diyosunuz....herkese hayırlı dogumlar dilerim....

amin canım saol...
bende onu düşünüyorum zaten onu kucaklamak için herşeye katlanmaya razıyım

Back
X