Eylüle Denk Gelen 37.Hafta ve Doğum İzni

0dolunay0

"Cennette ikiz melek annesi...:("
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
2.035
1.147
168
38
Merhaba arkadaşlar. Konuyu arkadaşım için açıyorum çünkü çok dertli bu konuda. Eminim aynı konuyu merak edenler vardır. 32.haftası ağustos başlarına denk geliyor. O zaman iş görebilir raporu alacak. Kendisi öğretmen ve 4 Eylül 2015'te 37.haftasına girmiş olacak ve doğum iznine ayrılacak kısmetse. Bu durumda doğumdan sonraki iznine +5 hafta ekletebilir mi?

Hadi ama kızlar kimsenin bilgisi yok mu bu konuda :KK64::KK43:

Eklenmiyor canım çünkü iş görebilir aldığı haftalarda zaten okul tatil. Sebebi de bu diye biliyorum. 2014 eylül anneleri başlığında sor istersen tekrarr

teşekkür ederim cevabın için. haklısın bir de orada tekrarlayayım sorumu.

Sorduğum diğer sayfalarda aktarabileceğini söylediler. Bunu net olarak nasıl öğrenebiliriz ki??? :KK64:

Canim o dönemde okul tatil olduğu için okul idaresine bir belge falan goturmesi ne gerek yoktur. Eylül 1 de seminerler başlar. 4 gün gider ve 37 . haftasına girdiği için de iznine ayrılır. güzel bir döneme denk gelmis hamileliği. Sağlıklı bir hamilelik diliyorum

Sağ ol cevabın için canım. Öğrendiğimiz kadarıyla okul tatil olsun olmasın 32.haftada rapor alması şartmış, yoksa çalıştığı günleri aktarması mümkün değilmiş. Memurlar.net'e de mesaj attık. Oranın editörleri, 1 Eylül'den sonra kaç gün çalışırsa o kadar günü aktarabileceğini söylediler. Daha öncesi aktarılamıyormuş maalesef... Belki seçimler yaklaşırken yeni analık izni düzenlemesi yaparlar da özellikle öğretmen anneler rahat eder...

ben de eylülde doğum yaptım 32 de rapor almama ragmen aktaramadım böyle bir uygulama artık yok malesef okul zaten tatil çalışmış gibi haftaları aktaramazsın diyo devlet

Evet sadece öğretmenlere geçerli bir durum olarak aktarılamıyormuş maalesef :( Halbuki diğer memurlar istedikleri gibi aktarıyor. doğum izni bitince istedği zaman da senelik izne ayrılyor ohh mis. bizim öyle bir şansımız yok ki, yaz tatilinde zorunlu izindeyiz... Keşke bu haktan biz de yararlanabilseydik... Doğumdan öncesi çok önemli değil de doğumdan sonra en az 4 ay doğal izin hakkı olması lazım. Herkesin bırakacak kimsesi olmuyor... ve çoğumuzun maddi durumu 1 yıl ücretsiz izine elverişli olmuyor...

Aaa gerçekten mi? Ben aktarılıyor biliyordum. Şöyle ki 37. Haftaya kadar zaten izinde oluyorsun tatilde yani. Son 3 hafta kala da zaten 4 eylül e denk geliyor yazmışsın. Son 3 haftaya kadar çalışıp sonrasını aktarırsin diye biliyorum.

Bu arada ben de hamile olduğumu öğrendim bugün. Ama burda izin konusunu okuyunca biraz canım sıkıldı. Ben özellikle eylülde doğum yapmak istemiştim izin konusu yüzünden. Neyse artık allah tüm hamilelere ve Bebis lerine sağlık versin

Aaa gerçekten mi? Ben aktarılıyor biliyordum. Şöyle ki 37. Haftaya kadar zaten izinde oluyorsun tatilde yani. Son 3 hafta kala da zaten 4 eylül e denk geliyor yazmışsın. Son 3 haftaya kadar çalışıp sonrasını aktarırsin diye biliyorum.
bu uygulama eskidendi.2013 aralıktı sanırım yanlış hatırlamıyorsam yeni bir yazı ile duyurulmuştu tüm okullara artık yaz tatiline denk gelen izinler aktarılamayacak diye kendim o zaman hamile olduğum için iyi hatırlıyorum. aynen benim de 37. haftam eylül 1 denk geliyordu ama olmadı mesela ablam da aynı dönemde doğum yaptı ama onunki benden 3 hafta falan sonraydı eylülde göreve başladı 2 hafta seminerlere gitti geldi doğum sonrasına sadece o iki haftayı aktarabildi kesin ve net yani aktarılmıyor artık.

bu uygulama eskidendi.2013 aralıktı sanırım yanlış hatırlamıyorsam yeni bir yazı ile duyurulmuştu tüm okullara artık yaz tatiline denk gelen izinler aktarılamayacak diye kendim o zaman hamile olduğum için iyi hatırlıyorum. aynen benim de 37. haftam eylül 1 denk geliyordu ama olmadı mesela ablam da aynı dönemde doğum yaptı ama onunki benden 3 hafta falan sonraydı eylülde göreve başladı 2 hafta seminerlere gitti geldi doğum sonrasına sadece o iki haftayı aktarabildi kesin ve net yani aktarılmıyor artık.

Canim Teşekkürler. Ben geçen sene ücretsiz izindeydim. Bundan haberim olmamıştı.

Evet 1 eylül itibariyle kaç gün çalışırsan o kadar gün aktarılıyormuş artık. 3 gün 10 gün ne kadarsa o kadar yani. Yaza gelen kısım yanıyormuşş...

Bu arada ben de hamile olduğumu öğrendim bugün. Ama burda izin konusunu okuyunca biraz canım sıkıldı. Ben özellikle eylülde doğum yapmak istemiştim izin konusu yüzünden. Neyse artık allah tüm hamilelere ve Bebis lerine sağlık versin
Gözün aydın bu arada :) tahmini doğum tarihi ne zamanki ?

19 eylül görünüyor. Tabi daha çok yeni doktora falan gitmedim. İnşallah sağlıklıdır bebisim

İnşallah canım.Doktora gidince tam gününü öğren, belki daha çok gün aktarma şansın olur;)

Back
X