• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eziklik

elvandogancan

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
101
20
13
35
hanımlar merhaba

aşırı ezik bir karakterim mesela bana biri bişey dediğinde kalırım cevap veremem. Sonra içim içimi yer.
Sadece eşime tepkimi belli ederim. Örneğin birine sinirlenirim eşime patlarım kendime çok kızıyorum bu yüzden :(
Kayınvalidmm iyi biri ama baskın bir karakter ona mesela hayatta cevap veremem.
kızımaa mevlt yapacagm. kendi tanıdıgım bir ablaya söyleyecegm. ama kv kendi komşusuna söylmek istiyordu. bende o kadını sevmiyorum anne ona söylemeyelim dedim. Aman dedi ne olacak gelecek okuyacak gidcek dedi. KAdının tarzını beğenmiyorum dedim.( Bİraz enteresan kadın giyimi falan )
Neyse ben kendi tanıdığımı ayarladım sayılır. az önce kv aradı söyliyim dedim neyse söyledim ben başka birini ayarlıcam anne dedim. hıı nasıl olacak falan gibi bişey dedi. Kendiniz bilirsiniz o kadın nerde falan gibi sorular sordu.
Kv tepkisini anında belli eden biri bu arada belkide ondan böyleyim.
Birinin kalbini kırıcam diye cevap veremiyorum önceden böyle değildim şimdi böyle oldum.
Bu huyumu nasıl yenerim bana yardımcı olur musunuz.?

Ben buraďa bir eziklik göremedim bazı konularda susmanız ezik olduğunuz anlamına gelmez
Hem ezik olmayı nasıl yakıştıryorsun kendine

Siz vermeyin o yüzü o zaman ne demek kendi çocuğu gibi organizasyona karışmak fikrini söyler susarsın diretmek neden? Ben böyle istiyorum ve böyle olacak demek çok mu zor bir kırılır iki kırılır sonra alışır tarzınıza böyle içinize sinmeyen şeylere razı olmak zorunda kalırsınız her zaman

Ne gibi bir eziklik? Orta da eziklik falan yok
Fikir alışverişi yapmışsınız... Tabi ki onlar büyüklerimiz arada danışıp fikir alabiliriz.. Kötülük olmadıktan sonra büyük insanların faydası olur zararı olmaz.. Siz de büyütmeyin..

Yav muhalefet diyeceksiniz insanın giydiği kıyafetle okuduğu duanın ne alakası var.
K.valdenizin dediği gibi okuyup gidecek temelli kalmayacak ya .Neyse konumuza dönelim
'Ezikliği kendinize yakıştırdığınız sürece ezikliğe mahkum kalırsınız.'
Bazı insanlar hazır cevaptır, bazılarına da kal gelir sonra kendi kendini yer.
Eğer kayınvalidenizin baskın karekter olmasından şikayetciyseniz sizin vereceğiniz kararlarda ona danışmayacaksınız. Kafa rahat ,siz rahat, eşiniz rahat ,ezik hissetmek yok . :)

Kendi dediğinizi yapmışsınız işte ne güzel..eziklik değilde kimi insanlar karşıdakini kırmamak için biraz geri durabiliyor fikrini söylemekte..sizin ki de o bence..konuşmazsaniz,ne istediğinizi belirtmezseniz kimse anlamaz sizi..sizin de benim istediğim olmadı,beni bastırdı yine diye şikayetlenmeye hakkınız olmaz.o sebeple çekinmeyin isteğinizi dusuncenizi belirtin..haklı olduğunu düşündüğünüz konudada geri durmayin.

Ortada abes bir durum yok fakat yine de özgüvenli olmanızı, her zaman dik durmanızı ve daha girişken olmanızı tavsiye ederim.

Bunun neresi eziklik ... fikir alşverişi yapılmış kv bisey dememis ... niye herşeyden nem kapiyorsunuz .

hanımlar merhaba

aşırı ezik bir karakterim mesela bana biri bişey dediğinde kalırım cevap veremem. Sonra içim içimi yer.
Sadece eşime tepkimi belli ederim. Örneğin birine sinirlenirim eşime patlarım kendime çok kızıyorum bu yüzden :KK43:
Kayınvalidmm iyi biri ama baskın bir karakter ona mesela hayatta cevap veremem.
kızımaa mevlt yapacagm. kendi tanıdıgım bir ablaya söyleyecegm. ama kv kendi komşusuna söylmek istiyordu. bende o kadını sevmiyorum anne ona söylemeyelim dedim. Aman dedi ne olacak gelecek okuyacak gidcek dedi. KAdının tarzını beğenmiyorum dedim.( Bİraz enteresan kadın giyimi falan )
Neyse ben kendi tanıdığımı ayarladım sayılır. az önce kv aradı söyliyim dedim neyse söyledim ben başka birini ayarlıcam anne dedim. hıı nasıl olacak falan gibi bişey dedi. Kendiniz bilirsiniz o kadın nerde falan gibi sorular sordu.
Kv tepkisini anında belli eden biri bu arada belkide ondan böyleyim.
Birinin kalbini kırıcam diye cevap veremiyorum önceden böyle değildim şimdi böyle oldum.
Bu huyumu nasıl yenerim bana yardımcı olur musunuz.?
Bu tavırlar eziklik degil saygı. Saygının da sınırı olmalı tabi. Dozunu aşarsanız sizin tabirinizle ezik gibi hissedersiniz ama anlatımlarınızdan anladığım kadarıyla bunlar eziklik degil saygıdır. Bu kadar fazla saygılı olup kendinizi yormayın gerektiğinde kendi istediklerinizi yapın ve yaptıktan sonra ben böyle yaptim haberiniz olsun deyin. Cevap vermeniz gereken durumlarda eşinize degil o cevabı hakedene cevap verin cekinmeyin kırılacak diye endişe etmeyin. Çünkü o cevabı hakeden muhakak ki sizi kırdığı icin haketmis oluyo cevabı. Zira eşinizde sizin stres topunuz degil herseyde ona patlamak onuda yorar. Yani hayır demek saygısızlık , her şeye evet demekte eziklik değildir.

Back
X