• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FACEBOOK HATASINI ANLADI VE ÖZÜR DİLEDİ

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698

Sosyal medya platformları arasında yeni favori olmaya aday Ello’nun popülerliğinin her geçen gün artmasıyla tahtı sallanan Facebook, hesaplarını sildiği drag queen’ler tarafından topa tutuluyor. İşin aslı astarını bilmeden insanın esefle kınadığı ve ayrımcılıkla suçladığı Facebook’a “Seni böyle bilmezdik” türevi mesajlar yağarken, olayın mantıklı bir açıklaması olduğu ortaya çıkıyor.

AGN8GuB.jpg

Hakkında kısmındaki cinsiyet tercihlerini kadın ve erkekle sınırlamayı bırakıp yeni seçenekler ekleyen, LGBTİ Gurur Ayı şerefine messenger’a yepyeni emoji’ler ekleyen Facebook, son zamanlarda patlak veren hesabı silinen drag queen’ler meselesine son noktayı koydu. Yaşanabilecek problemleri önlemek için insanların uydurma isimlerle bir hesap sahibi olmasını yasaklayan Facebook, bir kullanıcının yüzlerce drag queen hesabını sahte diye şikayet etmesi üzerine, rutin kontrollerde diğer sahte rapor edilen hesaplarla birlikte drag queen hesaplarının da farkında olunmadan silindiğini söyledi. Olayın ardında bir art niyet olmadığını açıklayan Facebook, yanlış anlaşılmadan ötürü tüm drag queen’lerden özür diledi.
http://playtusu.com/haber/detay/9636/facebook-hatasini-anladi-ve-ozur-diledi

anlatayım drag queenler yani kadın kılığındaki erkeklerin( ki bunlar sanatçı,) face hesapları varmış. sayfaları sanırım. ama çoğu sahteymiş
. face bunları kaparken gerçekleride kapamış. tepkiler face in ayrımcılık yaptığı ve bu tarz kişilere tepkiden sayfalarını kapattığı yönünde olunca facede açıklama yapmış

şu resimdeki drag queen erkek mi yani...way anasını.....
göğsünde bi defo var iyi yaptıramamış.....face te ayıp etmiş hanım ablalara...

bunu da yeni öğrendim, ee peki normal cinsel eğilim açısındn da mı erkek gibiler, yani gay değiller mi
Bu queen lerin hepsi bir mi bilmem ama normalde bunlar cesit cesit. Sadece gorunumunu bunun gibi yapanlara transseksuel deniliyor, ameliyatsiz. Gorunumunu kadin gibi yapmamis olanlar gay, ameliyatli olanlar da donme. yani ben boyle biliyorum, senelerle bu terimler degistirilip baska turlu kullanilmaya baslamadiysa.

bunu da yeni öğrendim, ee peki normal cinsel eğilim açısındn da mı erkek gibiler, yani gay değiller mi

Çoğu drag queen gaydir, ama hepsi değil. Bunu biraz daha "şov" olarak düşünebilirsiniz, çoğu günlük hayatında böyle gezmez. Örneğin Huysuz Virjin drag queendir. Seyfi Dursunoğlu'nun yarattığı, kadın gibi giyinen, abartılı kadın hareketleri yapan bir karakterdir.

Travesti ile drag queen arasındaki farklardan biri, travestilerin hayat tarzı kadın kimliğinde yaşamak, kadın gibi görünmekten zevk almak iken drag queenler için bu işin bir parçasıdır, sahneden indiklerinde drag queenlikleri kalmaz.

Bu queen lerin hepsi bir mi bilmem ama normalde bunlar cesit cesit. Sadece gorunumunu bunun gibi yapanlara transseksuel deniliyor, ameliyatsiz. Gorunumunu kadin gibi yapmamis olanlar gay, ameliyatli olanlar da donme. yani ben boyle biliyorum, senelerle bu terimler degistirilip baska turlu kullanilmaya baslamadiysa.

Hayır. Transseksüel, cinsiyet değiştirme ameliyatı olur. Kendini ait olduğu vücuda değil, karşı cinsiyetin vücuduna, görünümüne ait hisseder ve çoğu sonunda ameliyat olur, kimliğini değiştirir.
Gaylerin görünümüyle bir derdi olmayabilir, hatta çok maskülen birçok gay de vardır. Onlar erkek vücudundan, erkek kimliğinden memnundur, sadece cinsel olarak kadınlardan değil diğer erkeklerden etkilenir.

Kadından erkeğe, erkekten kadına iki yönlü de transseksüellik olabilir.

Hayır. Transseksüel, cinsiyet değiştirme ameliyatı olur. Kendini ait olduğu vücuda değil, karşı cinsiyetin vücuduna, görünümüne ait hisseder ve çoğu sonunda ameliyat olur, kimliğini değiştirir.
Gaylerin görünümüyle bir derdi olmayabilir, hatta çok maskülen birçok gay de vardır. Onlar erkek vücudundan, erkek kimliğinden memnundur, sadece cinsel olarak kadınlardan değil diğer erkeklerden etkilenir.

Kadından erkeğe, erkekten kadına iki yönlü de transseksüellik olabilir.
simdi biraz bakindim, transseksuelin ameliyatlisi da ameliyatsizi da varmis. Ben travesti ile karistirdim, onlar kadin gorunumlu erkek oluyor.

simdi biraz bakindim, transseksuelin ameliyatlisi da ameliyatsizi da varmis. Ben travesti ile karistirdim, onlar kadin gorunumlu erkek oluyor.
travestiler, amelyatlı ya da amelyatsız farketmeden para karşılığı ilişkiye girenler diye biliyorum ben de... Ne çok kavram varmış dimi

Çoğu drag queen gaydir, ama hepsi değil. Bunu biraz daha "şov" olarak düşünebilirsiniz, çoğu günlük hayatında böyle gezmez. Örneğin Huysuz Virjin drag queendir. Seyfi Dursunoğlu'nun yarattığı, kadın gibi giyinen, abartılı kadın hareketleri yapan bir karakterdir.

Travesti ile drag queen arasındaki farklardan biri, travestilerin hayat tarzı kadın kimliğinde yaşamak, kadın gibi görünmekten zevk almak iken drag queenler için bu işin bir parçasıdır, sahneden indiklerinde drag queenlikleri kalmaz.
evet. huysuz virgin en güzel örnek bence bu kişilere

travestiler, amelyatlı ya da amelyatsız farketmeden para karşılığı ilişkiye girenler diye biliyorum ben de... Ne çok kavram varmış dimi
Hayır. Sizin dediğiniz "para karşılığı ilişkiye girmek" hayat kadınlığı oluyor. Travestilik ise sadece "kadın gibi giyinerek yaşayan erkek". Travestiler hayat kadınlığı yapabilir, yapmayabilir de.
Bir doktor, bir mühendis, bir avukat da travesti olabilir. Travesti olması illa fuhuş yaptığı anlamına gelmez.

Birçok kavram var evet, bazıları birbirine yakın veya iç içe.

Hayır. Sizin dediğiniz "para karşılığı ilişkiye girmek" hayat kadınlığı oluyor. Travestilik ise sadece "kadın gibi giyinerek yaşayan erkek". Travestiler hayat kadınlığı yapabilir, yapmayabilir de.
Bir doktor, bir mühendis, bir avukat da travesti olabilir. Travesti olması illa fuhuş yaptığı anlamına gelmez.

Birçok kavram var evet, bazıları birbirine yakın veya iç içe.
hah işte ben travestilerin hepsi fuhuş yapıyor diye biliyorum , yada fuhuş yapanlara travesti deniyor diye biliyorum; demek ki değilmiş :KK64:

hah işte ben travestilerin hepsi fuhuş yapıyor diye biliyorum , yada fuhuş yapanlara travesti deniyor diye biliyorum; demek ki değilmiş :KK64:
Kafa karıştırıyor değil mi:KK53: Bir sürü iç içe kavram var, üstelik insan psikolojisinin olduğu yerde hepsinin sınırları net değil. Ben de zaman zaman kontrol ediyorum doğru mu biliyorum diye:KK45:

Aslında artık crossdresser deniliyor karşı cinsin görünümüne bürünmekten zevk alan kişilere, eşcinsel olup olmamasından bağımsız olarak, mesela huysuz virgin crossdresser'a iyi bir örnek. Travesti'de yine karşı cins gibi giyinmekten hoşlanan anlamına geliyor, zaten vest* kıyafet trans* geçiş demek, transseksüel ise karşı cinsin bedeninde olmalıymış gibi hissedenler için kullanılıyor mesela buna da Bülent Ersoy iyi bir örnek, transseksüeller bu yüzden ameliyatlı oluyor, aslında dönme bence başarılı bir Türkçeleştirme ve transseksüel ile aynı anlama geliyor ama argo kabul ediliyor, o yüzden resmi ortamlarda kullanmamak daha doğru olur.

Drag queen ise tamamiyle eğlence sektörüyle alakalı bir kelime, abartılı kadın kostümleri ile sahne şovları yapan erkekler için kullanılıyor.

Back
X