• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook'ta bu tuzağa dikkat!

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Facebook profilini ele geçiren virüs bütün bilgilerinize ulaşıyor ve dilediği şekilde hesabınızı kontrol edebiliyor.

"Videomu izleyin bence süper oldu", 'Yorum da yapın", "Bir yarışmaya katıldım. Siz de izleyin" şeklinde sahte yazılarla kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışan virüs, bu şekilde kullanıcılar arasında yayılıyor. İlgili içeriğe tıkladığınızda Flash Player yüklemeniz gerektiğini söyleyen zararlı yazılım aslında bilgisayarınıza ilgili kötü niyetli yazılımı yüklüyor.

Chrome tarayıcısı üzerinden çalışan virüs, web tarayıcınızın kontrolünü bir eklenti vasıtası ile ele geçirerek Facebook hesabınızı kontrol altına alıyor. Kullanıcılar, FaceBook hesaplarını her açtığında bir müzik ile karşılaşıyor.

$facebook_virus.webp

Sahte video tıklandığında, virüs yükleyen bu ekran beliriyor

Facebook hesabında otomatik olarak çalıştırdığı 'Youtube' isimli sahte uygulama silseniz de geri geliyor.

Söz konusu zararlı yazılımdan kurtulmak isteyen kullanıcılar şu adımları izlemesi gerekiyor:

- Başlat tuşuna basarak alt kısımdaki arama bölümüne regedit yazın

- Regedit'i açtıktan sonra açılan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome > seçeneğini takip edin.

- Burada "asdadsfclbonhleeank" gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacaktır.

- Bu dosyayı silerek web tarayıcınızı baştan başlatın. Virüs temizlenmiş olacaktır.

apple da böyle sorunlar yok
bu tür sayfaları göstermiyor bile
tıkladığında ısrarla senin komutlarına karşı geliyorsa bil ki zararlı yazılım
kesinlikle açmıyor

daha biraz önce facebooku açtım.karşıma bir yazı çıktı.bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir.ama endişelenmeyin bu sorundan sizi kurtaracağız yazıyor.altında devam linki var.tıkladım devamı.yine bi yazı adope flash bilgisayarınızda yüklü olması lazım falan.şimdi indirin falan yine bi link.tıklamadan çıktım.kadınlar kulübünü açtım bu yazıyla karşılaştım.dediklerinizi yaptım ordaki o karmaşık dosya benim pc de j le başlayan karmaşık bi yazıydı.sildim onu.pc yi yeniden başlattım.faci açtım gene.gene aynı yazı çıktı.gene devam mevam yapmadan çıktım.ne bu sizce.virüsmü var şimdi benim pc de.

daha biraz önce facebooku açtım.karşıma bir yazı çıktı.bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir.ama endişelenmeyin bu sorundan sizi kurtaracağız yazıyor.altında devam linki var.tıkladım devamı.yine bi yazı adope flash bilgisayarınızda yüklü olması lazım falan.şimdi indirin falan yine bi link.tıklamadan çıktım.kadınlar kulübünü açtım bu yazıyla karşılaştım.dediklerinizi yaptım ordaki o karmaşık dosya benim pc de j le başlayan karmaşık bi yazıydı.sildim onu.pc yi yeniden başlattım.faci açtım gene.gene aynı yazı çıktı.gene devam mevam yapmadan çıktım.ne bu sizce.virüsmü var şimdi benim pc de.

anlattıklarınıza göre bulaşmış
konu sahibine özel mesaj atın bence
ama kapattığınız halde ısrarla geliyor mu
ne saçma bu ya, işe bak :44:

Back
X