Faizler yüksek ama ev almak istiyoruz sizce hangisi mantıklı?

Novamber wind

🧿 March, 2019 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
16.466
12.870
498
merhaba hanımlar yeni evliyim üç buçuk ay oldu. Ben evlendiğimde daha atanmamıştım bu yüzden kiradayız kiramız 800. Şuanki evimden işe gidip gelmem çok zor olduğu için taşınmak zorundayız. Taşınacağımız yerde kiralar daha yüksek. Bu yüzden ev alma fikri daha mantıklı geldi. 1000-1200 aralığında kiralar.

Şöyleki alacağımız ev 300 e yakın. Bizim elimizde evin yarısından biraz fazla nakit var. Birde düğünümde takılan altınlarım. Eşim kiraya bin küsür verene kadar bin daha katar 5 6 senede bitiririm diyor. Duyduğuma göre de faizler çok yüksekmiş bu durumda zarar mı etmiş oluruz yoksa mantıklı mı olur?
Ben bir iki sene kirada oturup benim maaşı tamamen biriktirir kredisiz alırız dedim ama evler de her sene 50 100 bin fark atıyor resmen. Biraz fikir almak istedim sizlerden.

merhaba hanımlar yeni evliyim üç buçuk ay oldu. Ben evlendiğimde daha atanmamıştım bu yüzden kiradayız kiramız 800. Şuanki evimden işe gidip gelmem çok zor olduğu için taşınmak zorundayız. Taşınacağımız yerde kiralar daha yüksek. Bu yüzden ev alma fikri daha mantıklı geldi. 1000-1200 aralığında kiralar.

Şöyleki alacağımız ev 300 e yakın. Bizim elimizde evin yarısından biraz fazla nakit var. Birde düğünümde takılan altınlarım. Eşim kiraya bin küsür verene kadar bin daha katar 5 6 senede bitiririm diyor. Duyduğuma göre de faizler çok yüksekmiş bu durumda zarar mı etmiş oluruz yoksa mantıklı mı olur?
Ben bir iki sene kirada oturup benim maaşı tamamen biriktirir kredisiz alırız dedim ama evler de her sene 50 100 bin fark atıyor resmen. Biraz fikir almak istedim sizlerden.

ben bankacıyım. normal bi zamanda olsak bu zamanda almayın derdim fakat önümüzdeki günlerde faizler düşecek gibi kesinlikle durmuyor. daha bile artabilir zira seçim öncesi seçim yatırımı amaçlı zorlama faiz düşürülmesi bankaları zarara uğrattı, merkez bankası faizleri de yüksek enflasyon düşmeden faizler düşmez. ev alma düşünceniz varsa ötelemeyin. kiraya havaya vereceğiniz para ile ev sahibi olursunuz.
tek tavsiyem mümkün mertebe vadeyi kısa tutun. bu faizlerde uzun vade anaparanın 2 katını ödetir size.

Eski konularından hatırlıyorum seni en son geçen sene sancılı ilişki bitirdiğini yazmıştın şimdi evlendiğini duyunca çok mutlu oldum senin adına, merak ediyorum o kişi ile mi evlendin hani iş için yurtdışına çıkan kişi?
Hayırlı olsun evliliğin, ailenle birlikte musmutlu bir yaşam diliyorum. ❤

Konu dışı yorum oldu kusura bakma (:

Krediyle simdi almak daha mantikli. Faizler artti evet ama simdi para biriktirseniz tam evi tamamlayacaksiniz 300luk ev olacak 350. Kiraya verdiginiz para da ekstra zarar olarak yazilacak haneye
Geçen sene kuzenim aynı binadan daire aldı 260 bu sene olmuş 300 ben aradaki farkı birikterene kadar üç sene geçer kirada cabası kar etmiş olmuyorum galiba

biz de ev almayı düşünüyoruz ya da istiyoruz diyim ama elimizde yeterince nakit yok. sizde ki nakit gayet iyi. bence alın evinizi. ileride faizler düşünce yapılandırma falan olur yaparsınız.
Öyle bir seçeneğimiz olursa iyi olur gerçekten daha fazla taksit öder süreyi azaltabilirim keşke olsa

ben bankacıyım. normal bi zamanda olsak bu zamanda almayın derdim fakat önümüzdeki günlerde faizler düşecek gibi kesinlikle durmuyor. daha bile artabilir zira seçim öncesi seçim yatırımı amaçlı zorlama faiz düşürülmesi bankaları zarara uğrattı, merkez bankası faizleri de yüksek enflasyon düşmeden faizler düşmez. ev alma düşünceniz varsa ötelemeyin. kiraya havaya vereceğiniz para ile ev sahibi olursunuz.
tek tavsiyem mümkün mertebe vadeyi kısa tutun. bu faizlerde uzun vade anaparanın 2 katını ödetir size.
5 seneyi geçmesini istemiyor eşim ikimizin maaşı 6 küsür oluyor yarısıyla kaç senede bitirebiliriz en iyi ihtimalle? Hangi bankalara başvurmalıyız fikir verebilir misiniz?

Nereden baksan 200 bininiz var. Bu birikmiş olmasa çok faiz sizi yorar derdim.
100 bin kredi çekmiş olacaksınız. Ev almazsanız eğer bu 100 binin faizini zaten kiraya vermiş olacaksınız.
Aslında eşimin bir evi var kirada bizde şöyle orta halli kiralık aradık hani kiracıdan alıp üstüne ekleyip kiraya verelim diye ama dandik evlere bin lira para söylüyorlar ve kutu gibi. En son bi ev çok beğendik 1200 dediler sonra ev sahibi satıcam kiralamak istemiyorum dedi sıfır daire 120 metrekare net. 300 istedi

Valla elinizde o kadar nakit varsa kesinlikle ev alın..
Ben pesinatsiz tamamına kredi ile bile verseler düsünuyorum.
Her sene ev fiyatları katlanıyor çünkü..
Cüzi bir peşinatla, neredeyse tamamına yakını kredi çekerek 3 sene önce ev aldık. Bu yorumlar o zaman da aynıydı : biraz biriktirseydiniz, bu kdar kredi çekilir mi, faizi çok fazla vs vs. Şimdi şükrediyorum iyi ki almışız, her geçen gün daha da karışıyor piyasa

Peki ihtiyaç kredisi hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorsam? 30-40 bin gibi. Bu zamanda çekmek mantıksız mı?

Eski konularından hatırlıyorum seni en son geçen sene sancılı ilişki bitirdiğini yazmıştın şimdi evlendiğini duyunca çok mutlu oldum senin adına, merak ediyorum o kişi ile mi evlendin hani iş için yurtdışına çıkan kişi?
Hayırlı olsun evliliğin, ailenle birlikte musmutlu bir yaşam diliyorum. ❤

Konu dışı yorum oldu kusura bakma :-)
Hayır onunla evlenmedim iyikide ayrılmışız eşimi tanıyamazdım yoksa :) çok teşekkür ederim ❤️

Back
X