Faizler yüksek ama ev almak istiyoruz sizce hangisi mantıklı?

Faiz oranı düşünce yapılandırma yapılıyor yazılmış, hangi banka bunlar arkadaşlar?
Çoğu banka şuanda yapılandırma kalktı diyor.
Daha geçtiğimiz seçim döneminde 0,98den faydalanamadık bu şekilde?

Su doların 7 oldugu gunun sabahı tatilden yola cıkmıs, Baska bir ilden ev almaya gidiyorduk. Esım korktu almadı. Alabilirdik daha da alamayız bu fiyatlara ve faizlere alısmamız zaman alacak. Ancak siz alabilirsiniz ama hamılesınız eve giren paranızda cok degil sızı ekonomik olarak yorar mı ustelık evlılıgın en basında, ve de bebek gelirken bunları dusun derım

Birde paranızı ing banka yatırmanızı öneriyorum suan ıcın faiz oranları yuksek

300 bin liralik bir ev almak istiyorsunuz, 150 bin liradan fazla nakitiniz ve dugun altinlariniz var dogrumu anladim? Sartlar bu sekildeyse bos yere bekleyip kira odemenin hic bir anlami yok. Kredi faizi diyorsunuz ama faizsiz o parayi biriktirdiginiz surede her ay kiraya vereceginiz parayi da dusunun, ayni sekilde havaya ucmus olacak... eski evimi satarken 240 a satmistim ve alan cift 8 aylik evli bi ciftti ellerindeki 10 bin nakit sadece alim satim masraflarina yetmisti tutarin tamamini kredi cekmislerdi su an 2 yildir o evde oturuyorlar ve o evin fiyati bugun 300 bin.

merhaba hanımlar yeni evliyim üç buçuk ay oldu. Ben evlendiğimde daha atanmamıştım bu yüzden kiradayız kiramız 800. Şuanki evimden işe gidip gelmem çok zor olduğu için taşınmak zorundayız. Taşınacağımız yerde kiralar daha yüksek. Bu yüzden ev alma fikri daha mantıklı geldi. 1000-1200 aralığında kiralar.

Şöyleki alacağımız ev 300 e yakın. Bizim elimizde evin yarısından biraz fazla nakit var. Birde düğünümde takılan altınlarım. Eşim kiraya bin küsür verene kadar bin daha katar 5 6 senede bitiririm diyor. Duyduğuma göre de faizler çok yüksekmiş bu durumda zarar mı etmiş oluruz yoksa mantıklı mı olur?
Ben bir iki sene kirada oturup benim maaşı tamamen biriktirir kredisiz alırız dedim ama evler de her sene 50 100 bin fark atıyor resmen. Biraz fikir almak istedim sizlerden.
Bir finans yöneticisi olarak tavsiyem, paranızı yüksek getiri oranı ile vadeli hesaba bağlamanız. Kredi için ödeyeceğiniz faizi ve hatta ödeyeceğiniz kirayı da göze alsak daha karlı çıkacağınıza emin olabilirsiniz. Bu belirsiz piyasada elinizdeki nakitten olmayın.

merhaba hanımlar yeni evliyim üç buçuk ay oldu. Ben evlendiğimde daha atanmamıştım bu yüzden kiradayız kiramız 800. Şuanki evimden işe gidip gelmem çok zor olduğu için taşınmak zorundayız. Taşınacağımız yerde kiralar daha yüksek. Bu yüzden ev alma fikri daha mantıklı geldi. 1000-1200 aralığında kiralar.

Şöyleki alacağımız ev 300 e yakın. Bizim elimizde evin yarısından biraz fazla nakit var. Birde düğünümde takılan altınlarım. Eşim kiraya bin küsür verene kadar bin daha katar 5 6 senede bitiririm diyor. Duyduğuma göre de faizler çok yüksekmiş bu durumda zarar mı etmiş oluruz yoksa mantıklı mı olur?
Ben bir iki sene kirada oturup benim maaşı tamamen biriktirir kredisiz alırız dedim ama evler de her sene 50 100 bin fark atıyor resmen. Biraz fikir almak istedim sizlerden.
Canım faizler yüksek ama demirin fiyatıda aldı başını gitti. Şu dönem daire satışları durduğu İçin müteahhitler ev fiyatlarını dibe vurdular. Herkesin paraya ihtiyacı var. Krediler düşüpte satışlar arttığında bugün 300 olan o daireye en az 500 isteyecekler zaten. Yılbaşından sonra ev fiyatları 2 ye katlar. Müteahhitler yıl sonu ödemelerini yaptıktan sonra fiyatları düşmezler.
Sevgiler
Dilerim senin için hayırlısı olur severek, mutlulukla yaşayacağın bir evin sahibi olursun

Faiz oranı düşünce yapılandırma yapılıyor yazılmış, hangi banka bunlar arkadaşlar?
Çoğu banka şuanda yapılandırma kalktı diyor.
Daha geçtiğimiz seçim döneminde 0,98den faydalanamadık bu şekilde?
0.98 tum bankalar yapmadi sadece belirli bankalar yapti ev almalari icin o yuzden yararlanamamissinizdir.

bence hiç mantıklı değil almak, biz geçen sene aldık aynen sizin dediğiniz gibi altınlarımızı katttık 100 binde kredi çektik 78 bin faiz koydu 0.98 faizle. ama şimdi çekseydk 100 bine 120 bin faiz koyuyormuş düşünün sizde altınlarınz taş çatlasın 100 bin olsa 200e kredi çektiğinizde koycağı faizi düşünemiyorum.. şimdi ben 1400 ödiyorum ama şimdi çekseydk 2628 tl ödeme çıkıyordu aradaki fark çok. beklemenizi tavsiye ederim

Bence mantıklı 1200 TL kira vereceğinize faiz ödersiniz , hem de ev sahibi olmuş olursunuz.

kira odemektense ev almak daha mantikli cunku kiraya gideceginiz miktarla biz kredi oduyoruz ama sunu soyleyim artik eskisi gibi yillar gectikce kredi parasi pul parasi olmuyor aksine maasiniz pul parasi oluyor hesabinizi iyi yapin

bence hiç mantıklı değil almak, biz geçen sene aldık aynen sizin dediğiniz gibi altınlarımızı katttık 100 binde kredi çektik 78 bin faiz koydu 0.98 faizle. ama şimdi çekseydk 100 bine 120 bin faiz koyuyormuş düşünün sizde altınlarınz taş çatlasın 100 bin olsa 200e kredi çektiğinizde koycağı faizi düşünemiyorum.. şimdi ben 1400 ödiyorum ama şimdi çekseydk 2628 tl ödeme çıkıyordu aradaki fark çok. beklemenizi tavsiye ederim
Konu sahibi fazla kredi cekmeyecek ama evin degeri 300 binmis elinde yarisindan fazlasi nakit varmis 150 bin yarisi 160_170 bin nakiti olsa altinlarida koysalar fazla kredi cekmezler.

Belkide almistir aldiysa hayirli olsun şimdiden.

Bizim burada normalde sıfır ev 350 bin den aşağı yoktu bi sene öncesine kadar ki bu en az fiyat bu sene sıfır eve 228bin diyorlar alan yok faiz fiyatı arttığı için kimse kredi çekemiyor. Bizim de elimizde 100 bin var eski evlere bile 270-300 bin diyorlardı simdi 200 diyorlar alsak diye düşünüyoruz ama 100 bin kredi çekmek mantıklı gelmiyor.

0.98 tum bankalar yapmadi sadece belirli bankalar yapti ev almalari icin o yuzden yararlanamamissinizdir.

En son olan faiz indirimi 0,98 diye onu belirttim. Birkaç tanıdığımız da başkaca bir faiz düşüşünde yine aynı cevap ile karşılaşmışlar, yapılandırma yapılmıyor artık diye. Bankacı bir arkadaş varsa aydınlatsa aslında?

Ev almanızı tavsiye ediyorum;) mutluluklar diliyorum bu arada ;)

Arkadasim aralik ayinda krediler dususe gecer. Daha fazla arastirin bu konu hakkinda kulaktan duyma yapmayin arkadasim suan odeyecegin 100bin tl krediyi 230 bin falan gbi odeyebilirsin.

350bin param vardı. Başladım dolarla oynamaya 3 yılda 300bin kazandım;) oldu sana 650bin sonra o 650binle yine dolarlar oynadım oldu sana 850bin. Böyle böyle paramı sürekli katladım ve katlıyorum. hayatta eve para yatırmam. Evin bana getireceğinin 3 katını kazanıyorum ben :)
Siz de paranızı tlde tutmayın. Dolar şu an düşmüşken yapabilirsiniz ;)

Back
X