• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fal Sepeti Deneyimleri

Editor

Edidir Edi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
1.303
3.066
658
İstanbul
Türkiye'de fal ve benzeri faaliyetlerin reklamı belirli yasal çerçeveler içinde sınırlandırılmıştır, hatta çoğu durumda dolaylı yoldan yasaktır.

Konuya ilişkin temel düzenlemeler:​

1. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği (6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a dayanır):
    • Tüketicileri aldatıcı, yanıltıcı veya istismar edici nitelikteki reklamlar yasaktır.
    • Fal, medyumluk, büyü gibi bilimsel temeli olmayan faaliyetlerin kesin sonuç vereceği iddiasıyla reklamı yapılması yasak kabul edilir.
  2. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) mevzuatı:
    • RTÜK, bu tür içerikleri televizyon ve radyo yayınlarında sınırlandırır veya ceza verir.
    • Fal, medyumluk, büyü, enerji vb. "paranormal" hizmetlerin yayın reklamı doğrudan yasak kapsamındadır.
  3. İnternet ortamında reklamlar:
    • Dijital platformlarda da bu tür faaliyetlerin reklamı, Ticaret Bakanlığı ve Reklam Kurulu denetimine tabidir.
    • Sosyal medya üzerinden yapılan fal hizmeti reklamları, şikayet durumunda idari para cezasına yol açabilir.

Özet:​

Türkiye'de fal, medyumluk, büyü ve benzeri bilim dışı uygulamaların reklamı — özellikle "gerçek sonuç verir" ya da "geleceği bildirir" gibi iddialarla — yasaktır. Yalnızca eğlence amaçlı olduğu açıkça belirtilen içeriklerde, sınırlı bir serbesti olabilir.

Hukuken neden uygun?​

• "Geleceği görme", "kesin bilgi" gibi iddialardan kaçınılmış.
  • “Eğlence amaçlıdır” uyarısı açıkça belirtilmiş.
  • Tüketici beklentisi yönlendirilmiş: bilgi değil, keyif/sürpriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
paylaşımın için teşekkürler kuzucum
en çok hangisini tavsiye edersin, ucretleri ne kadar ve ne falı baktirmistin
Bir şey değil kuzum, fiyatları falcıya göre değişiyor ama ben 40 ₺’den fazla vermek istemiyorum. 25 ₺’ye baktırdığım da oldu 35₺’ye de. Kahve, tarot, katina, horoskop, yıldızname vs. var ama en uygun fiyatlı katine ve kahve falı olduğu için ben hep onlara baktırdım. Yine baktırmak istiyorum, keşke biraz indirim olsa :KK43: Çok sık baktırmak istiyorum, haliyle maddi durumumu etkiliyor fallar çok baktırınca :mad: Geçen yıl kredi kartım olduğu için baktırıyordum, şimdi telefondan ₺ ile yükleme yapmayı deneyeceğim.

Paylaşımın için teşekkürler bebiş❤️ güvenilir site mi? çünkü coğu site parayı alıp falı geciktiiriyor..
Rica ederim bebeğim ❤️ Ben gördüğün gibi birkaç kez baktırdım, en fazla 2-3 gün içinde falıma geri dönüş yaptılar ve soru sorma hakkı veriyorlar fal bittiği zaman. Sorularıma da cevap verdiler her zaman, doğruya doğru. Ben yine baktırmak istiyorum. Fakat falcını iyi seçmelisin, tek dikkat etmen gereken konu bu bence.

Haklisin tatlim falci önemli . Bosuna gitmesin paralarımız . Burdan baktirdiklarimiz hakkında yorum yapalimm
Aynen öyle kuzum, ben bu aralar baktırmayı düşünüyorum. Karşılıklı fallaştığım arkadaşlar benim durumumu biliyor zaten, bakalım dedikleri çıkacak mı ?

detaylı anlatım için teşekkürler. bende değişik siteler denedim, fal sepeti nde de kime baktırsam diye düşünüyordum. Ortalaması 5.0 olan Bade Doğan diye bir falcı var herkes çok beğenmiş gibi onu deniyeceğim sanırım.

detaylı anlatım için teşekkürler. bende değişik siteler denedim, fal sepeti nde de kime baktırsam diye düşünüyordum. Ortalaması 5.0 olan Bade Doğan diye bir falcı var herkes çok beğenmiş gibi onu deniyeceğim sanırım.
Rica ederim, geçen yıl baktırmıştım. Hesabıma mobil ödemeyle ₺ yükleyemediğim için bakamadım daha. Acaba dediğiniz Bade Doğan’a mı baktırsam yoksa daha önce baktırıp dediklerinin çoğu çıkan Ayışığın’a mı ? Siz de baktırırsanız burada paylaşır mısınız ?

Rica ederim, geçen yıl baktırmıştım. Hesabıma mobil ödemeyle ₺ yükleyemediğim için bakamadım daha. Acaba dediğiniz Bade Doğan’a mı baktırsam yoksa daha önce baktırıp dediklerinin çoğu çıkan Ayışığın’a mı ? Siz de baktırırsanız burada paylaşır mısınız ?
Bade yi bekledim ama çevrimiçi olmadı bende Senanur a Tarot gönderdim o sırada, baya bombaydı, şaşırttı valla beni. Nişanlımın işle ilgili bir takım sorunları vardı, onlarla ilgili hiçbirşey söylememiştim resmen o bana anlattı olayları, şok oldum. Yakın zamanla ilgilide birşeyler söyledi merakla bekliyorum bakalım çıkıcakmı diye

Bade yi bekledim ama çevrimiçi olmadı bende Senanur a Tarot gönderdim o sırada, baya bombaydı, şaşırttı valla beni. Nişanlımın işle ilgili bir takım sorunları vardı, onlarla ilgili hiçbirşey söylememiştim resmen o bana anlattı olayları, şok oldum. Yakın zamanla ilgilide birşeyler söyledi merakla bekliyorum bakalım çıkıcakmı diye
Çıkarsa yazar mısın, bende baktırayım :KK36:
Bu aralar çok ihtiyacım var :(

Çıkarsa yazar mısın, bende baktırayım :KK36:
Bu aralar çok ihtiyacım var :KK43:
valla dediğim gibi, nişanlımın işiyle ilgili baya spesifik şeyler söyledi, şaşırdım baya.. 1-2 baya iddalı şey daha söyledi, onlarda çıkarsa zaten inanılmaz olur

Bade yi deneyebildniz mi ? Puanları ve yorumları baya iyi gözüküyor, gerçekten okadar iyi mi merak ettim ?

bugra herkese hemen hemen aynı şeyleri soylemiş
ben Buğra yı daha önce denemiştim, fena değil gibiydi. Biraz uzun sürmüştü falı yorumlaması ama yinede beğenmiştim. Gerçi sonra birdaha baktırmadım. Nesibe iyi aslında ama oda çok uzun sürede bakıyor artık, beklemek istemiyorum okadar.

bugra herkese hemen hemen aynı şeyleri soylemiş

ben Buğra yı daha önce denemiştim, fena değil gibiydi. Biraz uzun sürmüştü falı yorumlaması ama yinede beğenmiştim. Gerçi sonra birdaha baktırmadım. Nesibe iyi aslında ama oda çok uzun sürede bakıyor artık, beklemek istemiyorum okadar.
Gelecekle ilgili dedikleri çıkan mesela arayacak, adım atacak vs. diyipte çıkan kim var ? Hangisine baktırmalıyım ?

Gelecekle ilgili dedikleri çıkan mesela arayacak, adım atacak vs. diyipte çıkan kim var ? Hangisine baktırmalıyım ?
şimdi baktım daha önce bana baktığı fala da , kardeşimle ilgili söyledikleri çıkmış valla. çok yakında aileden birine kısmet var sizde çok seviceksiniz falan demiş, kardeşim evleniyor yakında ve kıza bende bayılıyorum :)
Kafam karıştı şimdi Bade mi Buğra mı ?

Back
X