Farkli Konularla ilgileniyoruz

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
73
- Yurtdışı
merhabalar öncelikle hepinizin yeni yilini kutluyorum

yaklasik 6aydir erkek arkadasimla birlikteyiz ve birbirmizden uzak oturdugumuz icin iki ayda bir görüsebiliyoruz. Bizim sorunumuz farkli konularla ilgilenmemiz.
Mesela o siyaset kültür vs. konusmayi cok sever tam ilgi alanidir bende tam tersine siyasetten hic anlamam hatta konusmasini bile bilmem. Genel anlamda ikimizde telefonlasmak icin vakit bulamiyoruz o cok calistigi icin zaten konusuncada gelecegi vs. konusuruz.
Dün mesela Telefonda konusurken siyasetle ilgili bir konu acildi birseyler anlatti.. ee bende tabi karsilik olarak birsey söyleyemedim sustum kaldim öyle sadece "anladim" dedim.

Sonra bana dediki: Sen galiba bu konulari pek bilmiyorsun. bunu kötü anlamda dedigini sanmiyorumm ve bende dedimki: Yok valla canim acikcasi ben siyasetten pek anlamam. Sonra konu bir sekil kapandi ve moralimin bozuldugunu belli etmeden uyuyalimmi dedim. Ama inanirmisiniz o an kendimi kötü hissettim bozuldum acikcasi.
tabiki insan sevgilisiyle bazi konulari konusmak ister fikir alisverisi yapmak ister ama benn kendimi yetersiz hissettimm acikcasii

Acaba yeniyiz ve fazla görüsemedigimiz icinmi bukadar zor

Her konudan anlamak zorunda değilsiniz. Siz de, sevgiliniz de. Sizin ilgi alanınızı da o bilmiyordur.

Siz biraz çaba sarf eder, en azından gündemi takip edersiniz. O da çok derine girmez, orta yolu bulursunuz. Başka ortak konular bulmaya çalışın.

Bu ilişki nasıl yürüyor hayret. 2 ayda bir yüz yüze gorusuyosunuz,telefonla bile görüşmek için ikinizn de vakti yok 6 aydır sevgilisiniz yani yüz yüze 3 kere mi görüştünüz? Nerde tanistiniz çok merak ettim doğrusu...

Yani bahsettiği konu nedir bilmiyorum ama 22 yaşında bir birey en azından az buçuk anlamalı ki gündemi takip edebilsin
Haberdar olabilsin
Yoksa ilgi alanı haline getirecek kadar bilmek zorunda değilsiniz
Tarihi bir şeyse herkesin öğrenmesi taraftarıyım...
İnsan tarihini bilmeli
Siz de mesela ondan bu konuda yardım isteyin
Seve seve yardımcı olacaktır diye düşünüyorum

ayrı ayrı ilgi alanlarını olsa da sonuç olarak birbirinize anlatacak birşeyleriniz olur. Sorun anladığın biseylerin olmamasıdır bence.

22 yaşında bir insan gündemi takip etmeli, siyasetten yüzeysel de olsa anlamalıdır. Bu ilgi alanıyla alakalı bişy değil. Ülkede ve dünyada neler oluyor bilmek siyaset biliminde doktora yapmayı gerektirmiyor. Gündem hakkında, siyaset ve siyasetçiler hakkında söyleyecek bir iki şeyiniz olmazsa, bir siyasi görüşünüz olmazsa her ortamda boş beleş insan olarak görülürsünüz. Genel kültürünüzü biraz geliştirmelisiniz.

Öğrenmek cok zor olmasa gerek. Gundemi takip etmekten baslayabilirsiniz. Biz de esimle çoğunlukla siyaset konuşuruz. . Erkeklerin çoğu ya spor ya da siyaset konusur zaten...

Herkesin ilgi alani farkli iste,ama herkes memeleketiyle ilgili meseleri tam anlamiyla bilmesede az cok kenarindan kosesinden biliyordur muhakkak..en azindan haberlere bundan sonra biraz daha kulak verirsiniz..sevgilinizlede konusmaya zaman bulamazken,konusncada siyasetten konusulmaz surekli heralde..ilgilenmiyorsanda,iki uc kelimelik kadar bilgin olsun yeter.sevgilin siyaset konularindan anliyor demekki,senin ilgilenip onun laf edemeyecegi konular yok mu.birazda siz o konulardan konusunda,o dut yemis bülbüle dönsün bakalim

hihi bende çekim yasası diyorum...
eşim garibim dinliyor napsın...
ben temelde aklım bi karış havada kendi
mantık beyefendisi...zorla dinlettiriyorum ama kendimi...bak acıdım şimdi..
üzülme derim...bağınız güçlüyse bulursunuz orta yolu...

Yani hic mi bilmiyorsunuz ? Kimse icin degilde bir birey olarak bilmeniz lazim ilgi alaniniz olmasa bile. Bugun genel kultur ve siyasetle acilan ikinci konu. Ulkemiz kadinlari bu konuda asla yoksun olmamali. Erkeklerden iyi bilmeliler cunku magdur zaten kadinlar. Esitsizlik kadinlara zaten.. Bir an once gelistirin kendinizi iyi hissedersiniz

Benim için tüm arkadaşlık ilişkilerimde ama özellikle sevgilimle olan ilişkimde karşımdakinin siyasetle ilgilenmesi önemli. Çünkü insan siyasî bir varlıktır ve özellikle toplum-içi davranışlarının her zaman siyasî sonuçları olur. "Ben apolitiğim yea" diyen biriyle ilgilenmem mesela. Eğer erkek arkadaşınız da böyleyse bu sizin için biraz sorun olabilir diye düşünüyorum. En azından ülkenin iç gündemi ile ilgili iki lafın belini kıramayacaksanız, bir-iki siyasetçinin dedikodusunu yapamayacaksanız zor bir ilişki olur.

Yaş farkiniz çok fazla. Eski erkek arkadasimla benimde aramda 8 yas fark vardi. Sadece konusamadiginiz siyaset olmayacak pek çok konuda ayni dili konusamayacaksiniz. O senden 8 yildir fazla yasiyor, 8 yil daha tecrubeli, 8 yil daha bilgili. Ayni dili konusmak icin senin 30 yasindaki biri ile ayni entellektuel duzeye sahip olman lazim. Mumkun mu ? Ben o iliskimden sonra herkesin kendi yaşina uygun biri ile birlikte olmasından yanayim, nitekim bende öyle yaptim simdi çok mutlu bir ilişkin var.

Siyaseti geçelim de başka hangi konularda anlaşamıyorsunuz? Mesela senin anlatıp da onun sana ayak uydurmaya çalıştığı şeyler var mı ?Sadece kendini ona uymak zorunda hissetmemelisin, ilişki tek taraflı yürümez ha o sana ayak uyduruyor eksiklik sadece sendeyse bunu zamanla aşabilirsin diye düşünüyorum.

Birebir aynı şeylerden hoşlanmanız beklenemez zaten, kardeşler bile birbirinden ne kadar faklı oluyor. Önemli olan şu, mesela o konuşurken sen sıkılıyor musun ? Yani ne diyor bu kapansa şu konu dediğin oluyor mu ? Ya da sen konuşurken onun ilgisiz davrandığını hissettin mi ? Bence ilişkide iki tarafın farklı ilgi alanlarının olması güzel bir şey, birbirinize anlatacağınızda bir sürü yeni şey olur. Sen de biraz kendini geliştirmeye çalış, onun ilgilendiği şeylerle ilgili bir şeyler oku, sonrasında onunla paylaş. Eminim onun da hoşuna gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…