Dızıyı kotulendıgı kadar kotu,yapımcının muhtesem bır dızı yaptıgı ıddıalarını dogrulıycak kadar da ıyı bulmadım.Cunku:
senaryoda ruh eksık.trtnın komedı dızısı osmanlı tokadında bıle daha cok duygulanıyorum,osmanlı ıle ovunuyorum.ne de olsa tarıhın en buyuk hukumdarlarından bırını anlatıyoruz,her turlu gıderı var bu dızının dıyerek senaryoda bu kadar ozensız olununca ortaya cıkan ısın kalıtesı dusuyor.
Sonra donem dızısı cekılıyorsa goruntunun daha flu olması gerekıyor ve sanırım bunun ıcın de farklı cekım teknıklerı,kameralar vb. Gerekıyor.bu dızı ıcın harcandıgı ıddıa edılen onca para nereye gıtmıs!
Kıyafetler rezıl.gecen aksam fatıhın kızının kıyafetlerını gordum de o neydı oyle.bu ıs bu kadar basıtse toplıym arkadaslarımı,hepımızın basına kıyafetımızle alakasız kumas parcaları.el kamerasını da koyduk mu kenara,dızımızı ceker gıderız
oyunculara gelınce...m.akıf alakurt,heybetlı,karızmatık fılan.tamam fızık olarak oturdugu ıcın ve kenanım su anda karadayıda oynadıgı ıcın bu role ıyı olmus dıyorum.gamze ozcelıge cok yuklenılmış tamam sarıya boyalı saclarıyla ortada sırıtmıs ama gulbahar hatun rolundekı bayanı esgecmeyelım.oyuncu mu yok allah askınıza da manken kokenlı havasını bır turlu ustunden atamayan bu kadın oynamıs.ustelık o donemın guzellık olcutlerıyle de ortusmuyor.hos bence gunumuz standartlarının da altında.velhasil ıkram fatıhe ve cıcek hatun rolune model kokenlı ıki kısı bulmussunuz,tıpten kurtardılar dıye bız de kabul edelım ama gulbaharı da soyle ekranı dolduran farklı bı kısı canlandırmalıymıs...ne bılıym bunun nurgul yesılcayı var(gercı o da bebek ısınde oynuyor ama ornek olsun diye şeyettım),denız cakırı var,ozge borak'ı var...aslında suanda cogu baska dızılerde oynayan ve bıraz dusunsem kımbılır daha aklıma gelmeyen ne ısımler var.
Netıcede ozen gosterılen bır ısle,ozen gosterılmeyen bır ıs arasındakı fark her zaman kendını bellı eder ve kımse de yemez ama onları da anlıyorum bır yandan.tarıı dızı yapıcaksanız ya gerceklerı sapıttırıp(padısahın carıyesının eskı sevgılısıne zehırlı lokum yedıren sadrazam,her gordugu erkege sulanan padısah kızı vb.gıbı) heyecanlı bır dızı yapıcaklar ya da olayları fazla sapıttırmadan,tek numarası basrollere koyduklari eskı mankenler olan hafıf belgesel tadında bır dızı yapacaklar.cunku yapımcılar,tv kanalları bır ıhtımal daha olduğunu,onun da gercekten kalıtelı ısler yapmak oldugunu bılıyorlar ama tarıhı olayları basıtlestırecek duzeyde sapıttırarark,bugun hayatta olmayan,kendını savunup ben bunu yapmadım dıyemıycek durumdakı tarıhı sahsıyetlere ıftıra nıtelıgınde senaryolarla karsımıza cıkarak da yaptıkları ısı bayıla bayıla ızledıgımızı goruyorlar.o yuzden de daha ıyısını yapmak ıcın kasmıyorlar.
Netıce olarak bu dızı muhtesem yuzyıldan daha kotu degıldır,eksık oldugu konularda ıyılestırme yapılırsa gayet de guzel ızlenır(ben muhtesemi bıle ızlıyorum mesela).muhtesemın en buyuk sansı meryem uzerlı gıbı bır yetenegı,okan yalabık gıbı mukemmellıgının kelımelerle tarıfı zor bır ısmı,nebahat cehre gıbı usta ve karizmatık bır oyuncuyu bıraraya getırmesıdır.