Bayanlar,, yemek yapmayı mutfakta vakit geçirmeyi çok severim..Henüz bekar olduğum halde bile genelde yemekleri ben yaparım birbirine uyan yemekler daha çok hoşuma gider..Yani menü çıkarmak daha bi uygun gelir gözüme ki bütünlük olsun..
Sizinde favori menüleriniz var mıdır ? Paylaşırsanız çok memnun olurum hem benim gibi yakında evleneceklere fikir vermiş olursunuz
Arada yapıp denediğiniz enfes tariflerinizide araya sıkıştırırsanız daha da sevinirim
aslında bana evlilikte en zor gelen şeyhergün en pişiricem derdi düşünüyorum da evlilikten bile uzaklaştırıyor beni bu düşünce
bir de mesela haftalık yemek menünü yazıcaksın ondan sonra ona uymak daha mantıklı değil mi
benim birbirine yakıştırdığım yemekler neler hmmm
karnıyarık,pilav ve cacık
ayy başka da akıma gelmiyor ya
aslında bana evlilikte en zor gelen şeyhergün en pişiricem derdi düşünüyorum da evlilikten bile uzaklaştırıyor beni bu düşünce
bir de mesela haftalık yemek menünü yazıcaksın ondan sonra ona uymak daha mantıklı değil mi
benim birbirine yakıştırdığım yemekler neler hmmm
karnıyarık,pilav ve cacık
ayy başka da akıma gelmiyor ya
haklısın canım huzurlu ve mutlu ve sağlıkla sürdürebildiğimiz bir evliliğimiz olur İNŞALLAH AMİN
aynen bende şimdiden aklımda o benim haftalık menü çıkarıcam ve tüm hafta onu uygulıcam
mesela şuan aklıma gelenleri yazayım şu şekilde olabilir
pzts:kuru fasulye,pilav ve turşu
salı:balık tava,bol yeşillikli bir salata
çarşm:tavuk sote,yeşil mercimek,ayran
perşmbe:yoğurtlu ıspanak,bulgur pilavı ve limonata
cumaatates oturtma,yoğurtlu makarna
cumartesi:nohut yemeği,tavuklu pilav,ayran
pazarizza,patates kızartması,kola
gibi böyleee devam eder liste
Şöyle bir düşümdümde say say bitmezki favorilerim herşey güzel
Haftalık menü hazırlama benimde evlendigimde istedigim birşey gerçekten yararlı olacagını düşünüyorum eksiklerde alınır herşey daha bir planlı
Haftalık plan yapıcak olsam birgünüme balık-tavuk-et tarzı birşey koyardım,birgünüme bakliyat yemeklerinden koyardım,birgünüme kaçamak yemeklerden meze olabilir börek pizza olabilir 2 günlük hepsini tüketse insan hafta biter tekrar başa sarılır zaten
Favori olarak gördüklerime gelince
*Fırında tavuk-patates-pilav-cacık-salata
*Karnıyarık-pilav-cacık
*Makarna yanına herşeyi yapabilirim patates yemegide olur bezelyede köftede kızartma patatesde salatayla bile gider
*Mantı-kola
*Köfte-patates kızartması-salata-kola
*Pizza-kola
*Tatlı olarakta herzaman hafif sütlü tatlıları tercih ederim yemek üzerine güzel gidiyor