Fazla mı abartıyorum?

limoncicegii

eat pray love
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
1.321
1.026
333
Merhabalar herkese, iyi pazarlar. Birazdan anlatacağım durum normal midir değil midir bunu öğrenmek kendimi rahatlatmak için yazıyorum.
Görümcemin 13 yaşında bir kızı var. Kendisini de annesini de çok severim. Sık sık gider geliriz buraya kadar sorun yok. Sorun şu ki bu kız bir şeyleri (ellemeyi diyeceğim artık) ellemeyi çok seviyor. Benim de çocukluğumdan beri bu en hoşlanmadığım şeylerden biri. Eşyalarıma dokunulmaması. Karşı koyamıyorum bu duyguya. Bir iki olur tabii ki onu kimse umursamaz ama bu kız geldiğinde evdeki her şeyi ellemeden asla gitmez. Mesela girer başlar önce mumluğu alır, koklar, biraz elinde tutup inceleyip yerine koyar. Sonra gider bir bibloyu eline alır bir şeyler yapar, dokunur, yerine koyar. Sonra gider yerde kocaman vazom var onun içindekiler önce biraz eller, vazonun yerini değiştirir. Gider perdelere bakar, illa elliycek eller. Ordan başka odalara gider ama gerçekten abartmıyorum tüm aksesuarları esgeçmeden eline alır eller yerine koyar. Her şeyi yerinden kımıldatıyor illa. Yatak odasındaki eşimin hediye ettiği ayıya ben o kadar dokunmamışımdır. O ayı illa gezecek ordan oraya. Makyaj malzemeleri tabii ki eline alıp elleyip bırakacak, fırçalar ojeler her şey. Geçerken duvardaki tablolar ellenecek. Aklınıza gelebilecek her şey.
Biz ailesiyle sohbet ediyoruz, büyük ihtimal ortalıkta yoksa evi geziyor. Tüm odalara mutlaka giriyor, bir de şöyle bir şey var her geldiğinde aynı şeylere tekrar tekrar dokunuyor. Görünce illa dokunuyor. Bu yukarda saydıklarımı her geldiğinde yapıyor. Ve haftada 1-2 bazen daha fazla görüşüyoruz. Bu normal mi, özellikle annelere soruyorum? Benim çocuğum yok o yüzden mi böyle hissediyorum alışkın olmadığım için. Fakat evime gelen bu yaşlardaki başka çocukların böyle şeyler yaptığını hiç görmedim.
Kendisini aslında çok seviyorum ama sinir oluyorum böyle şeylere napıyım. Yanlışlıkla doğal bir tepki verip üzmekten korkuyorum ama nasıl davranmalıyım?

Merhabalar herkese, iyi pazarlar. Birazdan anlatacağım durum normal midir değil midir bunu öğrenmek kendimi rahatlatmak için yazıyorum.
Görümcemin 13 yaşında bir kızı var. Kendisini de annesini de çok severim. Sık sık gider geliriz buraya kadar sorun yok. Sorun şu ki bu kız bir şeyleri (ellemeyi diyeceğim artık) ellemeyi çok seviyor. Benim de çocukluğumdan beri bu en hoşlanmadığım şeylerden biri. Eşyalarıma dokunulmaması. Karşı koyamıyorum bu duyguya. Bir iki olur tabii ki onu kimse umursamaz ama bu kız geldiğinde evdeki her şeyi ellemeden asla gitmez. Mesela girer başlar önce mumluğu alır, koklar, biraz elinde tutup inceleyip yerine koyar. Sonra gider bir bibloyu eline alır bir şeyler yapar, dokunur, yerine koyar. Sonra gider yerde kocaman vazom var onun içindekiler önce biraz eller, vazonun yerini değiştirir. Gider perdelere bakar, illa elliycek eller. Ordan başka odalara gider ama gerçekten abartmıyorum tüm aksesuarları esgeçmeden eline alır eller yerine koyar. Her şeyi yerinden kımıldatıyor illa. Yatak odasındaki eşimin hediye ettiği ayıya ben o kadar dokunmamışımdır. O ayı illa gezecek ordan oraya. Makyaj malzemeleri tabii ki eline alıp elleyip bırakacak, fırçalar ojeler her şey. Geçerken duvardaki tablolar ellenecek. Aklınıza gelebilecek her şey.
Biz ailesiyle sohbet ediyoruz, büyük ihtimal ortalıkta yoksa evi geziyor. Tüm odalara mutlaka giriyor, bir de şöyle bir şey var her geldiğinde aynı şeylere tekrar tekrar dokunuyor. Görünce illa dokunuyor. Bu yukarda saydıklarımı her geldiğinde yapıyor. Ve haftada 1-2 bazen daha fazla görüşüyoruz. Bu normal mi, özellikle annelere soruyorum? Benim çocuğum yok o yüzden mi böyle hissediyorum alışkın olmadığım için. Fakat evime gelen bu yaşlardaki başka çocukların böyle şeyler yaptığını hiç görmedim.
Kendisini aslında çok seviyorum ama sinir oluyorum böyle şeylere napıyım. Yanlışlıkla doğal bir tepki verip üzmekten korkuyorum ama nasıl davranmalıyım?
Bu tür davranışlar beni de rahatsız eder, kız ilk defa görmüyor sonuçta, haftanın 2-3 günü gördüğü şeyleri ilk defa görüyormuş gibi bu kadar ellemesi normal değil, annesi farketmiyor mu acaba?

Ay bende sinir olurdum ya.
Büyük bir insanla sohbet eder gibi konu açıp, çokta ciddi olmadan anlatabilirsin aslında.
Mesela onun sevdiği sevmediği şeyleri sor, sonra sen anlat. Araya da sıkıştır.

Kimsenin gönlünü kırmaya değmeyecek bi mesele olduğunu düşünüyorum. O geldiğinde ortalıkta oyalanabileceği bişey verebilirsiniz eline ne bileyim kolye bileklik yapabilmesi için biraz boncuk moncuk ip falan çıkarın hadi beğendiğin gibi yap kendine falan diyin gerçi böyle şeylerle de yaşı büyük mü bilmiyorum oyun falan verebilirsiniz yada

Kimsenin gönlünü kırmaya değmeyecek bi mesele olduğunu düşünüyorum. O geldiğinde ortalıkta oyalanabileceği bişey verebilirsiniz eline ne bileyim kolye bileklik yapabilmesi için biraz boncuk moncuk ip falan çıkarın hadi beğendiğin gibi yap kendine falan diyin gerçi böyle şeylerle de yaşı büyük mü bilmiyorum oyun falan verebilirsiniz yada
Yani sonuçta bize sürekli geliyor, böyle bir şey yapmama gerek var mı bilmiyorum. Öyle oyalanacak gibi değil ve inanın abartmıyorum

Abarttığını düşünüyorum şahsen. Sende eşya elleme olayı takıntı olmuş. Çocuğun canı sıkıldığından elliyodur her şeyi. Bi dahaki gelişinde hediye oyuncak alırsanız onlarla ilgilenir.
Bir de şunu eklemek isterim hep bize gelmek ister sıkılmıyor canı burda çok mutlu. Tek de gelir arada bir.

Odalarınızı varsa kilitleri eğer kilitleyin özellikle de yatak odanızı.
Artık salon, mutfak ve banyo için yapacak bir şey yok ama en azından elleyeceği şeylerin sayısını yarıya indirirsiniz odaları kilitleyerek.

Kendi evinde de öyle mi yada gittiği yerlerde gördünüz mü böyle bişey yaptığını yoksa sadece sizin evinizde ki eşyalara mı yapıyo

Takıntılı mı acaba :110:

Senin evini beğendiğini düşündüm ben okurken.
Keyifle geziyor her seferinde demek ki
Yoksa sıkılırdı aynı evi gezmekten :)

Yatak odasına girmekten rahatsızsan falan
Söyleseydin keşke bu zamana kadar.

Sen söylemeden rahatsız olduğunu anlaması biraz zor

13 yaşındaymış çok küçük değil.
Haftada 2 gün görümceniz neden sizde onu anlamadım ama Bir seferlik şöyle bir şey yapabilirsin.
Dudak parlatıcısı, bir oje, müze kokulu bir el kremi, toka bir kaç bir şey alıp, bir makyaj cantası ile hediye et.
İlgini çektiğini fark ettim, benimkiler yerine sana ait olanlar daha ilgini çeker diye düşündüm de.

Yada şu yetişkin boyama kitapları var ya ondan al bir tane, kuru boyalar ile, müzik de aç boyasın Dursun :)

Gençliğe adım atan kız için ikisi de olur bence.
Biblolarınızdan daha dikkat çeker.

Kızın davranışı normal değil. O yaşta bir çocuk etrafına bu kadar ilgili olmaz bile. Kendi evinde yada başka yerlerde de yapıyor mu acaba?

Obsesif bozukluk olabilir mi acaba?

Benim gorumcemin kızlarını anlattiniz sanki :) yaşı büyüdükçe bu huyu bırakacaktır (umuyorum ki) y.odanizi kilitleyin. Ben çok sevdiğim ve kirilmasindan korktuğum birşeyi ellendiğinde guzel bir dille söylüyorum kırmadan oda birakiyor.

Yatak odası ozel bir oda.
Ben karı ve kocadan başka bır kişinin girmesini uygun bulmuyorum.

Once bu konuda kendınıze suc bulun. Banım yatak odam her zaman kapalıdır bırısı gelip acamaz.

kapıları klitleyin...

Ben şahsen çok özel bir şey olmadıktan sonra asla takilmam. Dünya malı, hepsini arkamizda bırakıp gideceğiz, ellese ne olur, kaldiki zarar da vermiyormuş.

Ama sırf meraktan güzel bi dille sorardım sanırım. 13 yaşında bu sorunuzu o cevaplar zaten. Canıma evime de yabancı değilsin ama her seferinde objeleri dikkatle incelediğini görüyorum. Eşyalar hoşuna mı gidiyor yoksa can sıkıntısıdan vakit böyle mi geciriyorsun derdim

Back
X