Fazla mı abartıyorum?

Kendi evinde de öyle mi yada gittiği yerlerde gördünüz mü böyle bişey yaptığını yoksa sadece sizin evinizde ki eşyalara mı yapıyo

Takıntılı mı acaba :110:
Yani başka yerlerde de böyle şeyler yaptığını gördüm aslında. Objelere karşı bir takıntısı var. Kendi odasını görseniz bir rafta belki 30 tane minik minik şeyler var.

Senin evini beğendiğini düşündüm ben okurken.
Keyifle geziyor her seferinde demek ki
Yoksa sıkılırdı aynı evi gezmekten :)

Yatak odasına girmekten rahatsızsan falan
Söyleseydin keşke bu zamana kadar.

Sen söylemeden rahatsız olduğunu anlaması biraz zor
Nasıl söylenir ki böyle bir şey? Annesi hiçbir şey demiyor normal geliyor ya ben bir şey deyince alınırlarsa?

13 yaşındaymış çok küçük değil.
Haftada 2 gün görümceniz neden sizde onu anlamadım ama Bir seferlik şöyle bir şey yapabilirsin.
Dudak parlatıcısı, bir oje, müze kokulu bir el kremi, toka bir kaç bir şey alıp, bir makyaj cantası ile hediye et.
İlgini çektiğini fark ettim, benimkiler yerine sana ait olanlar daha ilgini çeker diye düşündüm de.

Yada şu yetişkin boyama kitapları var ya ondan al bir tane, kuru boyalar ile, müzik de aç boyasın Dursun :)

Gençliğe adım atan kız için ikisi de olur bence.
Biblolarınızdan daha dikkat çeker.
Dediklerinizin hepsini yaptım her geldiğinde sorduğu beğendiği bir tarağım vardı gittim aynısından aldım, nemlendirici ruj, krem, parfüm, çeşitli hediyeler... Ama bu öyle bir şey değil bence sadece elleme takıntısı var ve ben bir şeylerin ellenmesinden hoşlanmıyorum. Kendim de dokunmam. Bilmiyorum yani itici geliyor. Ne gerek var ki. Bir de hep bize gelmek istiyor benim de işlerim oluyor her seferinde küçük bir çocukmuş gibi onu oyalayamam ki alsın kitabını okusun...

Kızın davranışı normal değil. O yaşta bir çocuk etrafına bu kadar ilgili olmaz bile. Kendi evinde yada başka yerlerde de yapıyor mu acaba?

Obsesif bozukluk olabilir mi acaba?
Ben de sizin gibi düşünüyorum bunlar dışında da tuhaf hareketleri var. Evin en saçma kimsenin görmeyeceği köşesindeki bir poşette olan şeyi söylüyor bana bununla ne yapacaksın diye. Ben onun orda olduğunu bile unutmuşum. Aşırı dikkatli ve incelemeci evimde. Tek geldiğinde eve gidince benim yerini değiştirdiğim eşyayı kendi fark edip söylüyormuş annesine. Garip hissediyorum

Herseyden once hickimse yatak odaniza girmemeli , aileler cocuklarina bu kadar basit kurallari neden ogretmiyorlar anlamam mumkun degil

Sorunuza gelince de , bana gore normal degil , hadi bi kere merak etti dokundu ama herseye her seferinde dokunmasi normal degil hele ki misafir olarak gittigi bir evde

Siz ise oncelikle yatak odaniza sokmayarak baslayin

Ben şahsen çok özel bir şey olmadıktan sonra asla takilmam. Dünya malı, hepsini arkamizda bırakıp gideceğiz, ellese ne olur, kaldiki zarar da vermiyormuş.

Ama sırf meraktan güzel bi dille sorardım sanırım. 13 yaşında bu sorunuzu o cevaplar zaten. Canıma evime de yabancı değilsin ama her seferinde objeleri dikkatle incelediğini görüyorum. Eşyalar hoşuna mı gidiyor yoksa can sıkıntısıdan vakit böyle mi geciriyorsun derdim
Evet haklısınız ama benim problemim dünya malı zarar verecek falan diye değil. Yani ben evimi düzenlemişim temizlemişim her şeyi ve bu şeyler mıncıklanıyor elleniyor rahatsız oluyorum. Yani normalde biri düşürüp bir şeyi kırsa canın sağ olsun derim tabii ki umrumda olmaz. Benim derdim evdeki her şeyin üzerinden bir elin geçmesi en ince detayına kadar.

bir şey oluyor açılıyor o kapılar.
Anahtar nerede oluyor? Anahtarı mı bulup açıyorlar?
Onlara rahatsızlığınızı söylemekten çekiniyorsanız kilitlenecek tüm kapıları kilitlemekten ve evinize ayda yılda bir gelmelerini sağlamaktan başka bir çare yok.
Çünkü ben olsam ben de bu durumdan rahatsız olurdum. Küçük de değilmiş ki 13 yaşındaymış, koca kız yani.

Ben de sizin gibi düşünüyorum bunlar dışında da tuhaf hareketleri var. Evin en saçma kimsenin görmeyeceği köşesindeki bir poşette olan şeyi söylüyor bana bununla ne yapacaksın diye. Ben onun orda olduğunu bile unutmuşum. Aşırı dikkatli ve incelemeci evimde. Tek geldiğinde eve gidince benim yerini değiştirdiğim eşyayı kendi fark edip söylüyormuş annesine. Garip hissediyorum
Bi sıkıntısı olabilir. Ailesi farketmiyor mu bana hiç normal gelmedi.

Herseyden once hickimse yatak odaniza girmemeli , aileler cocuklarina bu kadar basit kurallari neden ogretmiyorlar anlamam mumkun degil

Sorunuza gelince de , bana gore normal degil , hadi bi kere merak etti dokundu ama herseye her seferinde dokunmasi normal degil hele ki misafir olarak gittigi bir evde

Siz ise oncelikle yatak odaniza sokmayarak baslayin
ben de hiç anlamam..ama ben açıkca söylediğim halde kv hala ne olacak kızım sen de bizim kızımızsın diyor...her geldiklerinde illa o yatak odasına girme girişiminde bulunuyorlar,ben söylemekten bıktım,onlar girmeye çalışmaktan bıkmadı ...

Diğer odaların kapılarını kapatmayı deneyin. Faydası olur belki. Tam ergenlik çağı ya normal. Zamanla azalır biter.
Ama yine de sizden önce annesinin uyarması lazım, sizin yatak odanıza kadar girmesi çok yanlış mesela.

Belki o kadar ellemiyor siz titizsiniz size oyle geliyor?
Sonucta esyalariniza bir zarar geliyor mu.
Gelmiyorsa umursamayin.
Ama ozel esyalarinizi karistirirsa o ayri.

Sizi çok iyi anlıyorum. Evdeki her şeyin ellenmesi beni de rahatsız eder. Zarar verilmesi gerekmiyor benim rahatsız olmam için.
Benim anlamadığım 13 ortaokul yaşı. Yani kocaman kız. Ailesi neden bir sorun olduğunu görmüyor? Daha önce hiç uyaran oldu mu bu odaya girme bunu elleme diye. Olduysa ve dinlemiyorsa mutlaka kilitleyin odalarinizi. Kilit açılacak olsa bile işinizi görüp tekrar kilitleyin. Kimse söylemiyorsa siz söyleyin canim her sey ellenmez diye. Ama 13 çoook büyük bir yaş bunlari yapmak için. Kizin takıntısı var gibi geldi bana. Aile garip davraniyor asil. Kizim baskasinin evinin içine öyle dalamazsin diye uyarmamak nedir yani?
Ayrica tek gelince markete gidiyorum evde değilim falan diyip almayin eve bence. Tek niye geliyor yani?

Abartmıyorsunuz ayrıca yatak odası sizin mahreminiz orada ne işi var? Geldiklerinde yatak odanızı kilitleyin, ve uygun bir dille kurcalamaması için uyarın. Ben de hoşlanmam ben olsam.

Kesinlikle abartmiyorsunuz. 5-6 yaslarinda bir cocuk bunu yapsa hos karsilayabilirim ama 13 yasinda bir kizin bunu yapmasi hic normal degil. Kizin obsesif bozuklugu var diye düsünüyorum. Annesinin de bunlari görüp rahatsiz olup kizini uyarmamasi da ayri sikintili bir durum.
Annesiyle bu konuyu konusabilirsiniz. Sonucta sizin eviniz ve evinize giren cikanin yaptiklarindan rahatsiz oluyorsaniz bunu dile getirme hakkina sahipsiniz. Insanlarin birbirleriyle acik ve net konusmalari gerektigini düsünüyorum. Bir taraf kirilir diye susmayi dogru bulmuyorum. Ilk etapta kapilari kilitleyin sonra da konusun derim. bol sans!

Evet sürekli oyuncakla oynayıp çizgi film izliyor. Büyümek istemiyor büyüdüğünü kabul etmiyor. Bu kısım beni ilgilendirmez ama çok tuhaf geliyor. Annesiyle yeni oyuncaklar alıyor bana güzel mi diye gösteriyorlar
Off ben ilkokula giderken komşumuzun öyle bi kızı vardı, kapımızın önünde bebeklerimizle oynarken koca kız gelip bizim bebeklerle oynardı bi gün diğer komşu teyze balkondan bağırdı buna, kızım senin memelerin çıktı artık, dogur da kendi bebeğine bak madem bıraksana çocukları diye:olamaz: o günden sonra bi daha gelmemişti. Çok cahilce evet ama büyüdüğünü hatirlatti belki daha kibar bi yolla sen artık büyüdün saclarini yapalim mi? Kıyafet alalım mı gibi bi yolla ilgisini değiştirmesi gerek annesinin.. O zaman davranışları da değişir bence. Seviyorum aslında dediginiz için söylüyorum yoksa size ne tabi.

Back
X