fazla para üstü aldım :(((

Geçen yaz memleketten dönerken yol üstündeki tesislerde yemek istemedik, otobana yakın ilçelerden birine girip bir yerde yedik. Tekrar yola çıkınca yemeklerden konuşuyorduk ki oğlumun içtiği çorbanın hesaplanmadığını farkettik. Otobanda gittiğimiz için dönmek çok zordu ve bayağı yol gitmiştik. Ne yapabiliriz diye düşünürken o sokaktan aldığımız bir şeyin poşetinde teli bulduk, durumu anlatıp lokantayı tarif ettik ve telini almalarını rica ettik, sağolsun onlar da yardımcı oldu. Lokantayı aradık helallik istedik, kısmet olursa bu sene uğrayıp borcu da ödemek isterim.

Çok uzun oldu ama ben buna önem veririm. Kaldıki sizin mağazaya ulaşmanız çok daha kolay. Ihmal etmeyin.

Arkadaslar bugün devamlı alışveriş yaptığım bebek mağazasından bebeğime epey bi alışveriş yaptım lakin kasada hesap öderken kasiyer önce 3.5tl lik bölümden aldığım şortları 6tl hesaplıyordu ki düzelttim o ara 6tl lik şortuda 3.5tl den hesaplamış ben ödemeyi yaptım snr farkettim bu mübarek günde hak yemiş oldum oruçlu bebeğimle tekrar mağazaya gtmeye üşeniyrm aman 2.5tl değilmi bir dilenciye veririm yada bir fakire bir pide alıveririm dyrm diğer yandan bile bile fazla para aldın diyorum offfff

Ben gidip duzeltirdim. Baskasina vermek cozum değil :/

Bence gitmeniz lazım o parayı kasiyerden keserler, belki durumu çok kötüdür.Allah'u Teala kul hakkını affetmeyeceğini söylüyor.

Belki indirime girdi o kıyafet etiket değişmedi olabilir yani. Sonuçta kasa hesaplıyor.

Fazla para aldığınız da mutlaka o gün içinde geri götürün.Yarını falan yok bunun.
Günlük limitleri var 5 tl vs.
Herkes 1-2 fazla alsan yarın öbür gün dese yazık o gün o kasiyere eksi 3 lira 5 lira diye diye yazılıyor ay sonu kesiliyor aynı şey değil dilenciye vermekle

Fazla para aldığınız da mutlaka o gün içinde geri götürün.Yarını falan yok bunun.
Günlük limitleri var 5 tl vs.
Herkes 1-2 fazla alsan yarın öbür gün dese yazık o gün o kasiyere eksi 3 lira 5 lira diye diye yazılıyor ay sonu kesiliyor aynı şey değil dilenciye vermekle

Ben tam emin degilim ama bir fakire versen onun hakkini ödiyemezsin sanirim. O parayi o magazaya geri ver en iyisi hemen yarin

Mağazaya eşimi gönderdim hesapta yanlışlık olmuş demiş vermek istemiş ama almamışlar helal edin demeyi unutmuş ederler heralde bu arada kasada mağaza sahibi çalışıyor farklı bir çalışan değil yani benim yinede içime sinmedi o parayı vereceğim dilenciye yada bi çocuğa fln
:KK9:
Helal olsun.

bütün yorumlar aynı ama ben farklı düşünürüm bu durumda. demekki o sizin hakkınızmış, sonuçta bilerek almamışsınız. belkide başka bir yerde sizin hakkınız geçmişti birine. o döndü dolaştı geri size geldi.
mesela bir örnek vereyim. birgün eşimde 100 lira vardı ama bozduramamıştı. bende 20 lira vermiştim ona. akşam yolda yürürken 20 lira buldum yerde.

Kesinlikle geri götürün. O kasiyer belki daha önce de bu tarz bir hata yaptı ve bu sefer işinden kovulabilir. Olay 2,5 lira değil...

Parayı vermişsiniz ama almamislar ne güzel vicdanınız var :)
Bende bi mağazada kasiyerken Nasıl yoğun bayram üstüydü..
Birde hafta sonu.
200 tl lik ayakkabıyı 2 tl olarak çekmiştim.. :(
Gün sonu farkettik..
Ama kadının numarası felan yok mağaza kayıtlarında. Bazen fatura keserken numara alıyorduk almamışım.
198 tl bana yazıldı.. Birde o kadar muhtacım ki paraya.. Napıcam napıcam diye düşünürken 118 80'i aradim. Kart slibinde yazan ismi söyleyip İstanbul'daki tüm numaralari aradim. Hepsine tek tek sordum siz İstanbul'da falanca avm den, şu mağazadan alışveriş yAptınız mı diye. En sonunda buldum :)) kadında Sağolsun sizin hatanız deyip geçmedi 2 gün sonra gelicem dedi ve geldi getirdi parayı :)

sizin gibi böyle şeylri dert eden insanların var olması ne kadar güzel birşey.insanlar sokakta buldugu şeyi alıp kullanıyor.ne kadar olursa olsun vermenız en dogrusu .)

Esinize verin o götürsün benim basima o kadar cok geldi ki 10 kurus 20 lira 1 lira neden hep basima gelir anlamam 10 kurus icin bile en az 3 4 lira benzin yakip gidip vermisimdir ondan mi bilmem ama bu!tarz olaylar yadadigim yerdeki insanlarin bana hurmetide artmistir hem bu dunya dakazanmis hem de öteki tarafta kazanmis gibi iyi hissetiriyor bu bana tavsiye ederim sakin az para deme hak bu.

Ben farketmezdim ya siz yine farketmissiniz .Geri iade edin mutlaka ama yarın ama baska bir gun .Elli kurusta olsa haktır.Bir baskasina milyarda verseniz o hakkı vermis sayılmazsınız.

Back
X