Köfteler Fellah köfte müthiş bir tat :))

aylinesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
127
3
26
Ankara
MALZEMELER:
2 Su bardağı ince bulgur
ıslamak için kaynamış su
1 yemek kaşığı karışık salça(biber+domates)
1er çay kaşığı kimyon,karabiber ,tuz
yarım su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
SOSU İÇİN:
5 Domates rendesi
yarım demet maydanoz
5 diş sarmısak
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
İnce bulguru derin bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyin.Bulgur şişince içine un irmik ve yumurtayı ekleyin.İyice özleşene kadar yoğurun.1 kaşık salça ekleyip yoğurmaya devam edin. Arasıra elinizi ıslayarak fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp ortasına parmağınızla bastırın. (Ben bastırmadan yaptım). Kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın ve pişince fazla suyunu süzün 1 çay bardağı su kalacak şekilde su bırakın".Ben sulu sevdiğim için bu şeilkde yaptım".Sosunu hazırlamak için sıvıyağa domatesi rendeleyim.Sarımsağı ezip onuda sosa katın.Yarım yemek kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.aAltını kapatın.Maydonozu ekleyin. Sosu köftelerin üzerine ekleyin ve servis edin. $PICT0068.webp

tarifini mutlaka deneyeceğm ben bayılıyorum buna tam benim damagıma göre yapmışsn domtes soslu cok güzel oluyor
yemiş kadar oldum canım tarifi yapınca yazıcam

Canım buna biz yumurta koymayız,yedi göbekten fellahımdır şahsen:)
haşlarken suyuna biraz limon tuzu ve tuz ekliyoruz,limon tuzu diri kalmasını sağlıyor.
Bir de mutlaka ekşili servis ediyoruz,limon suyu veya nar ekşisi.ekşisiz asla düşünemiyorum.
Bir de pişmeyen sosla yapılıyor,o daha da güzel oluyor,ben artık hep öyle yapıyorum çok ta pratik.geniş bir kapta sosu hazırlıyorsun,biber salçası,ince doğranmış maydanoz,bolca dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,sıvıyağ.bunları güzelce eziyorsun sonra haşladığın köfteleri süzüp sosa ekliyorsun.hiçbirşekilde çiğ salça kokusu gelmiyor.mükemmel oluyor mutlaka deneyin.

tarifin denedim ama hiç tutmadı tutturana kadar canım cıktı cok sinir oldum gerçi sonunda amacıma ulaştm ama birşey eksk malzemede

offf bayılırım bu köfteye ne zamandır canım istiyor ama tek başıma yapıp yesem keyfi çıkmaz diye uğraşmıyorum.

Bu tarifi çok duydum ama yapmak bi türlü kısmet olmadı :S

bende bu tarifi uyguluyorum aynısını ama olmadı bir türlü ikidir çöpe gitti:(
bir türlü içi pişmiyor nerede yanlış yapıyorum sizce

Son düzenleme:
Back
X