• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Feminen isimli erkek çocuk daha agresif.!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
208
İstanbul
agresif-buyuk.jpg

Amerikalı uzmanların yaptığı araştırmaya göre “unisex” ya da feminen (kadınları çağrıştıran) isimler verilen erkek çocuklarının normal çocuklara oranla daha agresif oluyorlar.

Shippensburg Üniversitesi’nin 15 bin kişiyle yaptığı araştırmaya göre bu tür isimlere sahip çocuklar genelde sosyo-ekonomik seviyesi düşük ailelerden geliyorlar.

İsimleri yüzünden okulda dalga konusu oluyorlar ve ileriki yaşlarında önyargılı ve agresif bir karaktere sahip oluyorlar. İş ortamlarında zaman zaman ayrımcılığa maruz kalan bu tür isimlere sahip kişiler diğerlerine göre suça daha fazla eğilim gösteriyorlar.

İsmin tek başına suç kaynağı olamayacağını dikkat çeken sosyolog Jay Corzine, “Bazı çocuklar isimleri yüzünden alaya alındıkları ya da rahatsız edildikleri için insanlara karşı agresif olabiliyorlar” dedi.

asabi.jpg

benim de gözlemlediğim sosyo-ekonomik seviyesi düşük olan aileler daha maskülen isimler koyarlar ki çocuk zaten parasızlıktan bir eziklik yaşayacak diye düşünülür
bunun için sosyolog olmaya gerek yok

benim de gözlemlediğim sosyo-ekonomik seviyesi düşük olan aileler daha maskülen isimler koyarlar ki çocuk zaten parasızlıktan bir eziklik yaşayacak diye düşünülür
bunun için sosyolog olmaya gerek yok

gözlemlerinizi anlatan yazılarınızı bekliyoruz...faydalanalıma.s.

tabii neden olmasın memnuniyetle
2009-2010 eğitim dönemi başlasın istediğiniz araştırmayı yapmaya çalışırım, hem daha reel sonuçlara ulaşılmış olur..
umarım zamanım elverir
faydalanmanızı ben de isterim
şunu da ekleyeyim
tanıdığım birçok insanın bu bulgulara ters düşecek bir yaşantısı var
ister sosyo-ekonomik durumu iyi olsun ister kötü olsun
mesela yüksek lisansımı yaptığım üniversitede reha adında bir bayan prof.umuz reyhan adında erkek bir doçentimiz var
en yakın arkadaşlarımdan birinin adı suat (bayan)
diğerinin adı burçin(bay)
akrabalarımdan birinin adı tülin (bay)
birinin adı uğur (bayan)
bu liste böyle uzar...
ve hiçbiri de bahsettiğiniz kötü muamelelere maruz kalmamışlar
tabii ki sonuçta bu bir araştırma ama bunu okuyan bir insanın da tercihini etkilediğinizi düşünüyorum
kimbilir belki çocuğuna koymayı çok istediği isimden bu yazıyı okuyunca vazgeçebilir
yeni konularda yeni araştırma sonuçları bekliyoruz sizden
kolay gelsin...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben buna katılmıyorum çünkü 2 isimli olup özellikle ünisex ismini kullanan erkekler tanıyorum mesela adı mehmet deniz, mehmet i değil denizi kullanıyor
ama yazıdaki gibi erkeklerde vardır tabii

tabii neden olmasın memnuniyetle
2009-2010 eğitim dönemi başlasın istediğiniz araştırmayı yapmaya çalışırım, hem daha reel sonuçlara ulaşılmış olur..
umarım zamanım elverir
faydalanmanızı ben de isterim
şunu da ekleyeyim
tanıdığım birçok insanın bu bulgulara ters düşecek bir yaşantısı var
ister sosyo-ekonomik durumu iyi olsun ister kötü olsun
mesela yüksek lisansımı yaptığım üniversitede reha adında bir bayan prof.umuz reyhan adında erkek bir doçentimiz var
en yakın arkadaşlarımdan birinin adı suat (bayan)
diğerinin adı burçin(bay)
akrabalarımdan birinin adı tülin (bay)
birinin adı uğur (bayan)
bu liste böyle uzar...
ve hiçbiri de bahsettiğiniz kötü muamelelere maruz kalmamışlar
tabii ki sonuçta bu bir araştırma ama bunu okuyan bir insanın da tercihini etkilediğinizi düşünüyorum
kimbilir belki çocuğuna koymayı çok istediği isimden bu yazıyı okuyunca vazgeçebilir
yeni konularda yeni araştırma sonuçları bekliyoruz sizden
kolay gelsin...

çok teşekkürler ...

bence vazgeçsinler....

benim de uzaktan tanıdığım gülçin adında kelli felli bir tanıdığım erkek varkaydirigubbakcemile3

tabiki bu kadar absürt derece de farklı isimler koymaları onları ezik garip tuhaf yapmaz ama erkeğe erkek ismi konması da son derece yakışık alır.

Son düzenleme:
ben buna katılmıyorum çünkü 2 isimli olup özellikle ünisex ismini kullanan erkekler tanıyorum mesela adı mehmet deniz, mehmet i değil denizi kullanıyor
ama yazıdaki gibi erkeklerde vardır tabii

forgacım "uğur" "deniz" bunlar unisex isimlerdir ve hem erkeğe hem kadına son derece yakışıyor...

fakat ne yazık ki absürt duracak kadın isimlerini erkek çocuklarına veren aileler var..

yazık o çocuklara...sen oğluna gülçin adını verirmisin? ya da arzuhan yerimseniben

Aaaa ne ılgınc bı arastırma kutlarım senı alkisalkisalkis

Demek Yüksel Bey o yuden bu kadar herseyde parlayan bı ınsan CADIARZU

Daha ıyı anladım sımdı onu kaydirigubbakcemile5

Saol tatlım... :1hug:​

çok teşekkürler ...

bence vazgeçsinler....

benim de uzaktan tanıdığım gülçin adında kelli felli bir tanıdığım erkek varkaydirigubbakcemile3

tabiki bu kadar absürt derece de farklı isimler koymaları onları ezik garip tuhaf yapmaz ama erkeğe erkek ismi konması da son derece yakışık alır.

alkisalkisalkiskessinlikle katiliyorum melegim
mesela ben kuafför salonumu sattiktan sonra eski iscim yeni sahibiyyle kisisel sorunlarim olmusdu ve baska kuafför arayisi icindeydim sedef diye birini tavsiye ettiler terminim ayarlandi gittim karsimda bi bey bende dedim pardon sedefde terminim var oda buyrun benim demisdi sasirmisdim ama caktirmadim
son derece cok yakisikli ve adam gibi adam ama ismini yakistiramiyorum fakat hic demedim
unisex gene neysse mesela ugur bana göre erkege denizde kadina daha cok yakisir tabii benim fikrim
ama tuanaya hamileyken kiz ismi olarak kayrayida cok düsünmüsdüm fakat kk da ogluslarina koyanlar cok burda sahit oldum erkegede konuldugunu bilmiyodum ve saygi duyuyorum koyanlarida fakat ben kiza daha cok yakistiriyodum bu yüzdende o ismi sevmeme ragmen tamamen sildim aklimdan
isim koyarken gercekten cok düsünülmeli
tabii herkezin kendi fikri kendi karari saygi duyarim yadirgamam büyükte konusmak istemem asla
bizim burda bile isim koyarken cok düsünülmeli mesela buse ismini cok severim ama almancada gögüs olarak geciyo düsünsene o ismi koydugunu nekadar dalga gecen olur
alkisalkisalkistskler yine güzel bir konuya deyinmissin melegimalkisalkisalkis

ılkokuldayken sınıfımızda Ceren isminde bir çocuk vardı.
Agresifliğin doruklarındaydı her zaman.
Saldırgan ve zarar verme eğilimliydi.
Ceren koca adam oldu ama öğrenmiştir şimdi nedenini.

İlkokuldayken sınıfımızda Ceren isminde bir çocuk vardı.
Agresifliğin doruklarındaydı her zaman.
Saldırgan ve zarar verme eğilimliydi.
Ceren koca adam oldu ama öğrenmiştir şimdi nedenini.

ay çok üzüldüm:çok üzgünüm: bir anne baba oğluna ceren adını nasıl ve neden verir ki:kızgın:

ay çok üzüldüm:çok üzgünüm: bir anne baba oğluna ceren adını nasıl ve neden verir ki:kızgın:

Yani ben bir yanlışlık sonucu olduğunu düşünmüşümdür hep.
Koca koca insanlar bilmiyorlar mı acaba evlatlarının ileride çok zorluk çekeceğini?
Küçükken zorluk,büyü yine zorluk.Vallahi yazık ediyorlar bu kadar uç nokta isimlerle.

Yani ben bir yanlışlık sonucu olduğunu düşünmüşümdür hep.
Koca koca insanlar bilmiyorlar mı acaba evlatlarının ileride çok zorluk çekeceğini?
Küçükken zorluk,büyü yine zorluk.Vallahi yazık ediyorlar bu kadar uç nokta isimlerle.

sana soruyorum ama böyle bu kadar absürt isimleri olan tanıdıklarım da var...

gülçin, arzuhan,

hele bu gülçin bey ile iş yüzünden sık sık telefonda görüşmemiz gerekirdi...nasıl hitap edeceğimi şaşar kalırdım...
dilim bir türlü varmazdı "gülçin bey" demeyekaydirigubbakcemile3

cidden çok düşüncesiz insanlar varkötükedihüso

bende aslı elif aysima isimlerini çok seviyorum ne yani oğluma aslı adını mı vereydimkaydirigubbakcemile3

tuana illa kardesi kiz olsun ve sude naz olsun istiyo
bende diyorum kizim ya erkek olursa hayir kiz olcak sude naz olcak
ozaman bu ismimi koyayim yani :) töbe töbe

Ahh ah.. Erkek arkadaşımın Ceren isimli erkek bir sınıf arkadaşı vardı..3 ay boyunca gizli gizli Cerenle mesajlaşmalarını takip ettim.. Aldatıldığımdan emin olduğum an da önce erkek arkadaşıma çemkirdim, açıklama yapmasına fırsat vermeden de Ceren'i aradım.. Karşıma erkek çıkınca öyle bir afalladım ki.. İlk defa duydum erkekte Ceren ismini.. Sonra Ceren beni sakinleştirdi ve ilk defa başına gelmediğini, daha önce de böyle bir durumla karşılaştığını anlattı.. Ben de erkek arkadaşıma kendimi affettirene kadar akla karayı seçtim :))

Benim de aklım almıyor böyle isimler koyan insanları.. İlk okulda ismi Oral olan bir arkadaşım vardı.. Soy isimleri Yapar dı.. O zamanlar aklımız ermiyordu ama eminim büyüyünce çok sıkıntı çekmiştir.. Çocuklarımıza sim koyarken çok dikkat etmeliyiz.. Hayatları boyunca taşıyacaklar bunu çünkü.. Her türlü olasılığı düşünmeliyiz..

Ahh ah.. Erkek arkadaşımın Ceren isimli erkek bir sınıf arkadaşı vardı..3 ay boyunca gizli gizli Cerenle mesajlaşmalarını takip ettim.. Aldatıldığımdan emin olduğum an da önce erkek arkadaşıma çemkirdim, açıklama yapmasına fırsat vermeden de Ceren'i aradım.. Karşıma erkek çıkınca öyle bir afalladım ki.. İlk defa duydum erkekte Ceren ismini.. Sonra Ceren beni sakinleştirdi ve ilk defa başına gelmediğini, daha önce de böyle bir durumla karşılaştığını anlattı.. Ben de erkek arkadaşıma kendimi affettirene kadar akla karayı seçtim :))

Benim de aklım almıyor böyle isimler koyan insanları.. İlk okulda ismi Oral olan bir arkadaşım vardı.. Soy isimleri Yapar dı.. O zamanlar aklımız ermiyordu ama eminim büyüyünce çok sıkıntı çekmiştir.. Çocuklarımıza sim koyarken çok dikkat etmeliyiz.. Hayatları boyunca taşıyacaklar bunu çünkü.. Her türlü olasılığı düşünmeliyiz..

oral yapar :1shok:dumur oldumkafamçokkarıştı sadece koca bir "YUH" diyorum:1ninca:

"ceren beni sakinleştirdi" attığım kahkahanın sesi ordan duyuldu mu:roflol:

oral ismi bizim burdada var
cidden cok düsünmek lazim isim konusunda
ama bu oral bide yapar isim soyisim cuk oturmus yani ne denirki bilemedim

oral yapar :1shok:dumur oldumkafamçokkarıştı sadece koca bir "YUH" diyorum:1ninca:

Biz pek küçüktük o zaman aklımız ermezdi ama hocalarımız sorardı evladım başka ismin var mı onu kullanalım diye.. Yüzlerinde anlamsız bir gülümseme.. Hey gidi çocukluk pek safmışız kaydirigubbakcemile3

"ceren beni sakinleştirdi" attığım kahkahanın sesi ordan duyuldu mu:roflol:

Ama gerçekten Ceren beni sakinleştirdi :roflol:

Back
X