ferrum damla

marmellata

Che sarà, sarà
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
3.339
78
163
Bu vitamini kullanan varmı?
Bebeğin kilosuna göre mi kullanılıyor?
yada siz kaçıncı ayda kaç damla kullandınız?

evet canım bebeğinin kilosuna göre veriyosun damlayı mesela 9 kilo ise 9 damla veriyosun
ben tam olarak ne zaman başladık hatırlamıyorum ama doktorumuz 24 aya kadar verilmesi gerektiğini söylemişti

benimki ferro sanol ama ben 9 damla veriyorum öyle dedi ebe nedir bu ya herkes ayrı bişey söylüyorr soracam bu gidişteee

benimki ferro sanol ama ben 9 damla veriyorum öyle dedi ebe nedir bu ya herkes ayrı bişey söylüyorr soracam bu gidişteee

benimde kafam karıştı
doktor damla damla arttır dedi her hafta
ama bu gidişle kilosuna uygun damlaya yetişmek için 2 ay geçecek

biz 4 aylıkken sağlıkocağından vermişlerdi demir ilacını. kilo başına bir damla demişti hemşire ama şuanki doktorumuz sabah 5 akşam 5 damla ver dedi. bebeğim 8,5 kilo.bizim bebiş ferro sanolun tadını hiç sevmedi içtikçe öğürdü bende ferrum aldım. onu içiyo tadı daha güzel.ferro sanolun lekesi çıkmıyodu zaten.

bizde kilosuna göre 8 damla kullanıyoruz dr tavsiyesiyle
.ama ben kan tahlili yaptırcam öyle devam etcem şu anda vermiyorum. demirin fazlası da zararlı çünkü..

Bende oğlusuma ferro sanol verıyorum ilk verdiğimde yavrum nasıl kustu anlatamam ağlaya ağlaya kustu yavrum bende vermedim bi kç gun sonradan tanıdık sağlıkçılara sordum bizim ebe gunde 1 defa 9 damla yazmıştı meğer 1 defa da değilmiş gun içinde toplam 9 damla olacakmış yavrumun bunyesi kaldırmadı tabi tek seferde 9 damlayı bende 3 er 3 er verıyorum damlayı şimdilik sorun yok :))

bizim damla da ferro sanol...bize de ebe 6 damla verin dedi...ben de tek seferde veriyorum...çünkü yavrumun ağız tadı sürekli kötü olmasın diye..ben de tadına baktım da hakikaten tek kelimeyle iğrenç tadı var...lekesi de çıkmıyo.....

bana dr. ferrum daha kuvvetli 4 5 damla versen yeterli olur dedi.hakikaten her biri neden ayrı şey söylüyor

doğru yolu bulmak için acaba kaç doktor gezmek gerekir.
bir doktor su verme biri ver der.
diğer bir doktor devit 5 danla der diğeri 5 damla çok 4 ver der..
anlamadım ben ya..

Biz santafer kullanıyoruz kilosuna göre kilo başına 1 damla, tadı da kötü eğil. Genelde kilo başına bir damla veriyor drlar.

bana dr. ferrum daha kuvvetli 4 5 damla versen yeterli olur dedi.hakikaten her biri neden ayrı şey söylüyor

canım aslında bebeklerde kilo başına 1 damla veriliyor genelde. sen kan tahlili yaptırdın mı belki kanı iyidir oğlunun..bizimde kanımız çok az çıktığı için 16 damla..3 aysonra kontrol olucak artmışsa kan oranı inş. azaltılıcak...

doğru yolu bulmak için acaba kaç doktor gezmek gerekir.
bir doktor su verme biri ver der.
diğer bir doktor devit 5 danla der diğeri 5 damla çok 4 ver der..
anlamadım ben ya..

valla canı doğru hepsi başka diyo..ama benim gittiğim 3 ayrı dt.rda bıngıldağı kontrol edip 3 damla ver diyodu..şimdilerde de 3 günde bir veriyorum

yok canım ya tahlil fln olmadı geçen ay 2 ayrı dr.a gittim biri kilo başına ver dedi diğeride 4 5 damla ver dedi hangisine inancağımı şaşırdım bende

bide 4 ay boyunca multıtabs kullandık
en son gittiğimizde onu bıraktırdı bebm 6,5 kıloydu 6 damla verdı ama tadı çok kötü bu gidişimde ferrumun tadı daha ıyıyse onu yazdırıyım barı yazık yavrumaaaa

Back
X