Fetal DNA ikili tarama

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.244
148
45
merhaba herkese
38 yaşındayım
Tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım
5. Güne giden ,pgt li embriyo transferim yapıldı
Bugun ikili tarama testi verdim ama dr fetal DNA önerdi
Pgt li embriyoya fetal DNA gereği var mıdır
Ense kalınlığı 1.3 çıktı

Merhaba bende tup bebek ngs ile hamıleyım. Bana gorustugum tum uzmanlar. Detaylı usg gırıp burun ve ense normalse asla önermedıler. Zaten en basta tarama yapılmıs önlem alınmıs dedıler. Ki bencede oyle. Bızım yaptırdıgımız genetık tarama kadar guvenırlılıgı olmayan bır testı neden önersınlerkı..

Merhaba bende tup bebek ngs ile hamıleyım. Bana gorustugum tum uzmanlar. Detaylı usg gırıp burun ve ense normalse asla önermedıler. Zaten en basta tarama yapılmıs önlem alınmıs dedıler. Ki bencede oyle. Bızım yaptırdıgımız genetık tarama kadar guvenırlılıgı olmayan bır testı neden önersınlerkı..
Detaylı usg girmedim
Normal ultrasonda bakıldı bugun burunla ilgili birsey demedi
Ense kalınlığı güzel DEDİ
Peki ikili tarama yaptırdın mı
Yasın kac bu arada
Doktor yastan dolayı da yapılması gerekli DEDİ

Detaylı usg girmedim
Normal ultrasonda bakıldı bugun burunla ilgili birsey demedi
Ense kalınlığı güzel DEDİ
Peki ikili tarama yaptırdın mı
Yasın kac bu arada
Doktor yastan dolayı da yapılması gerekli DEDİ
31.. ıkılı tarama once detaylı usg ve gerrk olursa ıkılı ıcın kan vereceksın.. ama ense kalınlıgı vs iyi cıktı.. dolayısıyla bnce senın içinde gerek yok.. o zaman neden pgt yapıldı kı cvs yaptırırdın.. cok sacma geldı!!!
Zaten duruma gore bır sorun varsa usgde cvs yonlendırırler. Ikılı vs cok net sonuclar vermıyor. Baska bır hekıme danıs lutfen hatta .. detaylı usg için bır perınatologa gıt.. o senı yonlendırır.. bana ısrarla soylenen bunlardı..

31.. ıkılı tarama once detaylı usg ve gerrk olursa ıkılı ıcın kan vereceksın.. ama ense kalınlıgı vs iyi cıktı.. dolayısıyla bnce senın içinde gerek yok.. o zaman neden pgt yapıldı kı cvs yaptırırdın.. cok sacma geldı!!!
Zaten duruma gore bır sorun varsa usgde cvs yonlendırırler. Ikılı vs cok net sonuclar vermıyor. Baska bır hekıme danıs lutfen hatta .. detaylı usg için bır perınatologa gıt.. o senı yonlendırır.. bana ısrarla soylenen bunlardı..
Teşekkür ederim

kimse yok mu fikri olan
çoğul gebelik mi sizin çoğul gebeliklerde ikili tarama çok net sonuç vermiyor diye fetal dna ya yönlendiriyorlar, benim tekil gebelik ama ikili test kan sonucum yüksek riskli çıktı o yüzden fetal dna yaptırdım, sizin de yaştan dolayı riskiniz yüksek çıkabilir diye önermiş olabilir doktorunuz

çoğul gebelik mi sizin çoğul gebeliklerde ikili tarama çok net sonuç vermiyor diye fetal dna ya yönlendiriyorlar, benim tekil gebelik ama ikili test kan sonucum yüksek riskli çıktı o yüzden fetal dna yaptırdım, sizin de yaştan dolayı riskiniz yüksek çıkabilir diye önermiş olabilir doktorunuz
Sonucunuz iyi mi çıktı
ben çok endişe ediyorum
çoğul gebelik değil,yaştan dolayı dedi zaten ama içimi endişe sardı

senin de inşallah temiz cıkar sonucun
yaşın kaç , ücret olarak ne kadar ödedin peki
bizden 2300 tl istediler
bursadayım

inşallah hepimiz iyi sonuçlar alalım ,31 yaşındayım , 2400 tl dediler ama sonra Dr umun adıyla gidince 1900 e yaptırdım, ben ankaradayım illere göre fiyat fark edebilir belki

İnşallah güzel sonuçlanır, ikili test yapıldı ama olmadı derken neyi kast ettiniz kötü mü çıktı yoksa

kan testi verdim ama sonuc cıkmadı henüz
sonuc belli oldu mu demişsin ya olmadı yazdım ben de:)

Hmm, ben de bir an olmadı deyince bambaşka bir şey anladım saçma bir şekilde. Bence sonuç iyi gelecek çünkü seçilmiş embriyoymuş sizinki, bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca seçilmiş embriyo olmayanlarda ve ikili testi yüksek riskli çıkarlarda bile sonuçlar çoğunlukla temiz geliyor. Doktorunuz yaş riski çıkacağı için istemiştir, benden de istediler yaş riskim çıktığı için ama yaptırmadım.

Hmm, ben de bir an olmadı deyince bambaşka bir şey anladım saçma bir şekilde. Bence sonuç iyi gelecek çünkü seçilmiş embriyoymuş sizinki, bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca seçilmiş embriyo olmayanlarda ve ikili testi yüksek riskli çıkarlarda bile sonuçlar çoğunlukla temiz geliyor. Doktorunuz yaş riski çıkacağı için istemiştir, benden de istediler yaş riskim çıktığı için ama yaptırmadım.
Belki de para tuzagı bılemıyorum
ikilinin sonucu için benı aramayın dedim zaetn:)
madem fetal dna için kan verdım bır de ikili riskine giremem

benım eşimde xyy diye bir kromozom bozuklugu cıkmıstı
embrıyoları o bakımdan pgt ye yolladık işte ancak dr sımdı de pgt de bakılmayan seylere de fetal dna da bakılıyor dedi
hep kafa karısıklıgı umarım guzel cıkar sonuc, sağolun

merhaba herkese
38 yaşındayım
Tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım
5. Güne giden ,pgt li embriyo transferim yapıldı
Bugun ikili tarama testi verdim ama dr fetal DNA önerdi
Pgt li embriyoya fetal DNA gereği var mıdır
Ense kalınlığı 1.3 çıktı
Merhaba..
Aynı durumdayız
Ben de 38 yaşında tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. Embriyolara kromozom testi de yaptırdık. Doğum doktorum ikili taramada bize direkt dna testini önerdi . Ikilide muhtemelen yaştan dolayı risk çıkacak ve moralin bozulacak. Eğer yaptırabilirsen direkt dna testini yaptir. Tedavi surecinde yaptirdiginiz testte kromozomlara sadece sayı olarak bakılıyor. Dna testinde daha detayli hastalıklar da bakılıyor.
O yuzden ben ikili üçlü hiçbirini yaptırmadım. Şükür dna testimiz de sağlıklı çıktı. Kızımız şu an 43 günlük . Sağlıkla kavuştuk kızımıza binlerce şükür.
Darısı tüm isteyenlerin başına..
Sizin de testiniz umarım sağlıklı sonic verir ve bebeğinize saglikla kavuşursunuz..

Merhaba..
Aynı durumdayız
Ben de 38 yaşında tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. Embriyolara kromozom testi de yaptırdık. Doğum doktorum ikili taramada bize direkt dna testini önerdi . Ikilide muhtemelen yaştan dolayı risk çıkacak ve moralin bozulacak. Eğer yaptırabilirsen direkt dna testini yaptir. Tedavi surecinde yaptirdiginiz testte kromozomlara sadece sayı olarak bakılıyor. Dna testinde daha detayli hastalıklar da bakılıyor.
O yuzden ben ikili üçlü hiçbirini yaptırmadım. Şükür dna testimiz de sağlıklı çıktı. Kızımız şu an 43 günlük . Sağlıkla kavuştuk kızımıza binlerce şükür.
Darısı tüm isteyenlerin başına..
Sizin de testiniz umarım sağlıklı sonic verir ve bebeğinize saglikla kavuşursunuz..
ben de ikili taramayı yaptırdım ama sonucu soylemeyın deyıp sonra fetal dna da karar verdım
şükür bız de dun sonucu aldık temız cıktı
kızınıza sağlıklı uuzn ömür dılerım ,allah bagıslasın
bu fetal dna da cınsıyet bellı oluyor mu
bize dr bırsey demedı ama burada bazı kısıler bellı oluyor dedı .

Back
X