Fetal dna Trizomi 18 çıktı ama ultrason her şey normal

Sseda4488

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2025
8
0
1
32
Kızlar merhaba,
11. haftamda fetal dna yaptırdım Trizomi 18 çıktı ama ultrasonda her şey normal en ufak bir anomali yok amniyosentez için 16. haftamı beklemek zorundayım allak bullak oldum bekleme süreci çok zor başına böyle bir şey gelen var mı

Merhaba, testi güvenilir bir merkezde mi yaptırdınız? Umarım hata payına denk gelmiştir, gerçekte sağlıklıdır. Bu sitede birkaç konuda fetal DNA da hatalı sonuç işlenmişti, umarım sizinki de öyledir ve sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Benim fetal dna'da trizomi 3 pozitif çıktı, amniyosentez yaptırdım. İlk iki sonuç temiz geldi, şimdi son mikroarray sonucunu bekliyorum. Trizomi 13, 18 ve 21'de doğruluk oranı daha yüksek diğerlerinde düşük diyorlar ama yine de yanılma payı var. Biliyorum çok zor, ben de çok ağladım ama ultrason bulguları da iyiyse hemen kendinizi harap etmeyin bekleyin. İnşallah amniyosentez sonuçları temiz gelir 🙏 o zamana kadar 1-2 kez ultrasona girer iyi olduğunu görürseniz daha rahat geçer bekleme süreci🌸

Gerçekten zorlu bir süreçmiş insan başına gelince anlıyor beklemek çok zor aklımdan çıkmıyor acaba mı diye uykularım kaçıyor amniyosentezim temiz çıksın diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden tek umudum ultrasonun temiz çıkması şu an

Back
X