Fi TARiHiNDE YAPILACAK DÜĞÜNE HAZIRLIKLAR :))

yenGEnC

Nirvana
Pro Üye
17 Ağustos 2011
25.647
163.328
798
Merhaba hanımlar
Ortada düğünü geç evlilik düşüncesi bile olmamasına rağmen ben de çeyiz hazırlıklarına ufaktan başlayayım dedim
nedenimse çok komik ve herkesinkinden biraz farklı...
Ablamın yakın planda evlilik düşündüğü bir ilişkisi var,annem de heveslendi ve tenceresinden çaydanlığına,örtüsüne,yatak takımına kadar derin bir çalışmanın içine girdi.
(Tabiiki tamamen iyi niyetiyle) karşı tarafın düşüncesini sormadan yaptığı örtüler,harcadığı paralar,duyduğu "anne ben bunu sevmem ki" itirazlarına "fikrin değişir,herkes böyle söyler düğünden önce tutuşur-karışma sen" savunmaları falan,açıkçası beni biraz korkuttu
İleride yaşayacağım evime gereksiz yere dünyaa para harcayarak güll dallı - hatır için evimde tutacağım şeyler almasına gönlüm razı olmadığı için hazır o ablamın hazırlıklarıyla uğraşırken bende kabataslak alacaklarımı alayım diye düşündüm.
Hem en azından ilk kızının hazırlıkları bitip bana döndüğünde ortada olan şeylerden tarzımı anlar ve "heves seninki-kedili mutfak takımı mı olurmuş" cümlelerini falan tarihe gömer diye düşünüyorum :)

Açılış amacımı yazdığıma göre dekorasyon anlayışıma gelebiliriz
benim istediğim mesela yaz ayında bütün banyomu kaldırıp deniz motifli paspasları-bibloları-seramikleri çıkartıp o yazı o temada geçirmek,kış gelince mesela perdeyi halıları kaldırıp kırmızı temalı eşyaları tabloları sermek..
yani yaşayan bir ev istiyorum.
çiçeklerden haz etmem-böcekleri severim :)
yani mesela şu fareli sosluğa bayıldım
:)) bilmem anlatabildim mi?

kedilere aşığım,bisikletsiz asla derim,çocuksu bir anlayışım var...Bu ikisinden dövme yaptırmayı bile düşünüyorum,o derece...
Evimde de şirin bir kedi objesi görsem mutlu olurum.Çünkü gittiğim iş görüşmesini soranlara bile "bahçesinde hamile kedi var-molalarda bebiş severim" diyen bir insanım,sokakta başkasının bisikletini görsem bile mutlu oluyorum.Kendi evimde de böyle şeyler isterim :)
Ayrıca kendim yapacağım şeylere para vermek istemem,el emeğim olsun kargacık burgacık olsun,daha şirin..
üniversitedeyken yapışkanlı folyolardan yatak başlığı yapmıştım mesela,yetenekli sayılırım yani :)
herneyse,işte size çeyizime ilk alacağım şeyler...
olumsuz bir yorum gelmezse yarın sabah alacağım,hem fiyatı bana uygun geldi hem çok beğendiğim bir stil...
katı sabunluk: 10
diş fırçalık: 10
diş macunluk: 10
sıvı sabunluk: 17 tl
evmanya sitesinden LİMBO HOME KUŞ serisinden...

Biz hevesten ziyade ekonomik durumdan evlenmeden önce bir kampanyayla beyaz eşyalarımızı almıştık. Sonrasında tuttuğumuz evin içinde beyaz eşyalar dahil olduğundan çalışma odasını beyaz eşyacı Showroomu gibi kullanmıştık :) Aynı şekilde evin duvarları içinden çıkan aplikler ve duvarlara monteli banyo takımları olduğundan bir çok şeyimiz kutularda kalmıştı, kullanamamıştık.

Ben 4 yıllık evli olmama rağmen hala eşyaydı, alışverişti beni cinnete sürüklüyor :) Size köstek gibi olacağım ama daha aday adayı bile yokken sabunluk alıp onu kutularda saklamak, tozlandırmak, belki kırıp dökmek ihtimali bile varken ben olsam her ay belirli bir miktar parayı banka hesabına koyardım, altın alırdım , ne bileyim değerlendirirdim. Nasılsa kedili (ki ben de kedi aşığı birisiyim) bisikletli, kuşlu şeyler nesli tükenen şeyler değil, hatta gün be gün daha da çeşitlenip, şahane şeyler üretiliyor, karşıma evleneceğim adam 3 sene sonra mı çıktı, 5 sene sonra mı çıktı, işte o zamana kadar x lira mı biriktirdim gider onla önce evimize karar verir, her yerini inceler, ondan sonra keyfimce, zevkimce, hayallerimce alışveriş yapardım. O zamana kadar da hayatın ve çeyiz kaosunun geriliminden kendimi uzak tutar, daha çok çok kitaplara, kedilere ve diğer hayvanlara, dostlarıma, doğaya kendimi atar, elime kahvemi alıp, kitabımı alıp, iki ağaç altı bulup keyif yapar, "banyo takımını da benimle evlenecek zat-ı muhterem düşünsün azıcık hıh" diye saçımı savurur keyif yapardım :) (Bekar hayatına iç geçiren winstonlight Kadıköy'den çemkirdi :) )

ilk yorumun "eşinize ilk ne zaman rezil oldunuz" topiğinden hayran olduğum kişiden gelmesi sevindirdi benii
Çok haklısın, zaten bana göre evlilik bir endüstri.
gerçekten ihtiyaç olmayan dünya kadar şeyi almakla mükellef hissediyorsun kendini.Evliliğin ilk yılları boyunca kendin ödeyeceğin,seni sıkıntıya sokacak borçlara girip düğününde olmasa da olacak pekçok ayrıntıya para veriyorsun..
prenseslere layık düğünle evlenip ,bütün maaşı taksitlere verdiğin için külkedisi gibi yaşıyorsun
eleştirecek çok yanı var ama annem zaten başladı bunları almaya
daha tanışma dışına çıkılmadı damat adayıyla ama dün üçüncü çaydanlık alındı:)
tabak takımı -çatal bıçak-misafir çatal bıçaklığı(?) falan herşey alındı.
Aslında kendisi otuzuna yaklaşırken evlenmiş,bizi de göndermeye pek niyetli değil ama neden bilmiyorum çeyiz konusunda bi takıntı sahibi.Mefruşat kursuna falan da gitti devamlı yatak örtüleri-allı güllü seccadeler işliyo-ki ben deistim =)
yani böyle bir ahval ve şerait içinde yaşıyorum,kaçışım yok ^^
O alacağına ben alayım modundayım...
ayrıca ben dekorasyonla uğraşmayı çok seviyorum,her ay mutlaka evim dergisi alırım...

bu arada küçük bir itiraf,çalıştığım işle ilgili bazı şeyler düşündüğüm gibi giderse seneye İzmir'e gidebilirim.Çeyizimi güle güle eskitirim orada

3. çaydanlık mı
Anneler hep aynı sanırım annemde 3 takım tencere seti aldı Anne bunlar ne dediğim zaman ''Aaaa sen bilmezsin mutlunun şu tenceresi yok dedirtmem ben'' diye cevap alıyorum
bide ben tek kızım annem tüm hevesini acısını benden çıkarcak kaçış yok
Bu arada banyo setine ve düşüncelerine bayıldım ilk alışverişin şimdiden hayırlı olsun

Canımm şimdiden hayırlı olsun iyi gunlerde kullan :)
Bu kuşlu takımı ben yerınde gidip görmüştüm çk guzel burda gorundugunden daha kaliteli duruyo annem bile begendıyse iş tamamdır
Bana sorarsan bence kesın almalısın evet zamanla neler cıkıyo ama zamanla zevklerımız cok fazla degısmıyo onceden begendıgın bıseyı snra bulamadıgında almadıgın ıcın pısman oluysun gecen sene begendıgım almadıgım sımdı araypta bulamadıgım ck sey var paran cebınde kalsın snra alırsın dıyolarda zamanla tarzlar degısıyo 3 sene snra kuslu seylerın out olup tek bı sabunluk bıle uretlmıcegının bı garantısı yok evet belkı daha guzelı cıkablr ama eldekı kusmu daldakı kusmu :)))

Ck begendım ben kesınlıkle almalısınnnn

kadınlar kulübünden aldığım gaza dayanarak alayım o zaman ben
zaten indirime girmiş,aynı seriyi nette aradım daha ucuzunu bulamadım : )
gelince resmini atar yorumlarımı paylaşırım o zaman ^^

kadınlar kulübünden aldığım gaza dayanarak alayım o zaman ben
zaten indirime girmiş,aynı seriyi nette aradım daha ucuzunu bulamadım : )
gelince resmini atar yorumlarımı paylaşırım o zaman ^^
al canım al hatta alabılıyosan çöp kvasını tuvalet fırcasını ve havlu kuvetını deal :)

ben de winstonlight arkadaşa tamamen katılıyorum benim evlendiğim sene ki bu 5 yıl önce oluyor tüm gelin evleri venge rengi deri taşlı tuşlu şeylerdi (tabiki ben onlardan almadım) şimdi hepsi kapitoneli pembiş çiçekli böcekli , herşey değişiyor sen paranı at kenara o zaman gelince herşeyin en güzelini alırsın, neyse heveslenmişsin birkaç parça şey al tabi ama fazla abartma bence sonra seninle aynı yıl evli olanların evinde uzaydan gelmiş gibi duran (mesela o sene onlar modaymış) sabunluklar kullanılıyoken sen kuşlarınla baş başa kalırsın işin şakası bu tabi, Allahım hayırlı bir eş nasip etsin herşey gönlüne göre olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…