fikir istiyorum

mafeles

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2014
48
29
98
Merhaba ara ara girer buyuk bir merakla yazilanlari okurum bugun ben de yazma ihtiyaci hissettim 20 yasimdayim universite ogrencisiyim mezun olunca hemen meslek sahibi olabilecegim bi bolum okuyorum iki yillik iyi bi iliskim var erkek arkadasim 23 yasinda beni gercekten sevdigine eminim o bi yerde garson olarak calisiyor ve hayallerimiz var o benim icin universite okumak istiyor para biriktirmeye cabaliyor biraz zorlansa da hatta hayallerimizi gerceklestiremezsek olmayiz diyo ailemin karsisina cikamayacagini soyluyor caliskan bi insan benimle ilgili hic kotu dusunmez fakat hep calismak zorunda universite olursa bile calismak zorunda kalacak. Benim merak ettigim ve kimseye bu sekilde derdimi dokemedigim bu durum hakkinda fikirleriniz ve eger varsa bu tarz sorunlari yasayip mutlu ya da mutsuz sona ulasanlarinizin hikayelerini dinlemel vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim ilk defa yaziyorum hatalarim var ise affola

Son düzenleme:
Benim bildiğim işi olmayana kız vermezler.
Nice üni. Mezunları var ki işsiz.
Ekmeğini taştan cikariyorsa helal olsun. Okumak zor bir şey değil. Her türlü okur.
Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah :KK66:

Benim bildiğim işi olmayana kız vermezler.
Nice üni. Mezunları var ki işsiz.
Ekmeğini taştan cikariyorsa helal olsun. Okumak zor bir şey değil. Her türlü okur.
Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah :KK66:
Tesekkur ederim zaten su yastan sonra okuyacagi bolum yine is bulma yetisine sahip olabilecegi bisey olmali fakat benimki ya yapamazsa ve yillar sonra bu yuzden ayrilmak zorunda kaliriz korkusu

Tesekkur ederim zaten su yastan sonra okuyacagi bolum yine is bulma yetisine sahip olabilecegi bisey olmali fakat benimki ya yapamazsa ve yillar sonra bu yuzden ayrilmak zorunda kaliriz korkusu

Garsonlukta bir meslektir. Isini iyi yaparsa ilerde şef garson da olabilir. Maaslari da calistigi yere göre iyi ya da kötüdür.
Maddi acidan sorun yasayip yasamayacaginiza bir sey diyemem ama sirf bu yuzden de ayrilmak cok gereksiz..

Garsonlukta bir meslektir. Isini iyi yaparsa ilerde şef garson da olabilir. Maaslari da calistigi yere göre iyi ya da kötüdür.
Maddi acidan sorun yasayip yasamayacaginiza bir sey diyemem ama sirf bu yuzden de ayrilmak cok gereksiz..
Durum benim icin de oyle fakat kendisi boyle dusunuyor malesef ki:(

Sanirim erkek arkadasinizin kompleksleri var. Kendinden üstün biriyle evlilik istemiyor gibi. Yaşı o kadar büyük değil. Benim ablam 26 yasinda uniye basladi. 30unda bitirdi simdi yüksek lisans yapiyor ve ayda 4bine yakin maaş aldığı bir işi var.
Yapilmaz diye bir sey yok. Insan isterse her seyi yapar. Yeter ki azim olsun.
Durum benim icin de oyle fakat kendisi boyle dusunuyor malesef ki:KK43:

Sanirim erkek arkadasinizin kompleksleri var. Kendinden üstün biriyle evlilik istemiyor gibi. Yaşı o kadar büyük değil. Benim ablam 26 yasinda uniye basladi. 30unda bitirdi simdi yüksek lisans yapiyor ve ayda 4bine yakin maaş aldığı bir işi var.
Yapilmaz diye bir sey yok. Insan isterse her seyi yapar. Yeter ki azim olsun.
Super gercekten bi mesaja bu kadar mutlu olamazdim tesekkur ederim ilginiz icin :)

Bence bu yüzden de ayrılma hayat bazen insanları ole yerlere ole fırsatlarıa çıkarır kı sasar kalırız şu akar yolunu bulur zaten sen istesem istemesende

Takılma bole şeylere bir bakışın ki hersey bambaşka sen seviyorsan güveniyorsan sorun yok oda tabı

İlişkinizi yaşayın doya doya.Herkese hayat altın tepside sunulmuyor, eğer buna niyetliyse yapsın .Hem çalışsın hem okusun.Yıl dediğin nedir ki ....Geçer gitmiş bitmiş.

Eğer sevgiliniz bunu kompleks haline dönüştürdüyse işiniz zor.
Ben şimdi size aşk sınır tanımaz vs demicem çünkü bu ancak va ancak karşınızdaki erkek çok kompleksiz ,sizin tahsilinizi kendine dert etmiycek kadar sağlam bir erkekse söz konusu olur.Ama eğer bunu kendine dert ederse bu kompleks zamanla artar ve ilişkiniz çıkmaza girer.

benim kız kardeşim öğretmen sevdiği ise lise mezunu.
senelerce ailemizi ikna etmeye uğraştılar.
aile çok gönlü olmasa da kız çok istediği için izin verildi evlendiler.
fakat evlendikten sonra büyü bozuldu.
kardeşim gerçekleri gördü ama evlenmişti artık.
eşinin yaptığı işi soruyormuş okuldakiler, sorulmasından dahi hoşlanmıyor.
ev deseniz ona göre bir yerden tutuldu orayı da sevmiyor.
yani diyeceğim uyum sağlamak zor oluyor böyle durumlarda.

okumak için çabalaması güzel bişey
yaşı da geç değil üniversite için.

Kompleks degil de sana ailenin baktigi gibi guzel nasil bakarim korkusu bi yandan dusunmesi hosuma gidiyir bi yandan yillarca s3vgili olup ayrilmak korkutuyor ne bileyim iste tesekkhr ederjm yorumlariniz icin

okumak için çabalaması güzel bişey
yaşı da geç değil üniversite için.
Kompleks degil de sana ailenin baktigi gibi guzel nasil bakarim korkusu bir yandan dusunmesi hosuma gidiyorbj yandn yollarca sevgili olup ayrilmak korkutuyor ne bileyim iste tesekkur ederim yorumlariniz icin

Kompleks degil de sana ailenin baktigi gibi guzel nasil bakarim korkusu bir yandan dusunmesi hosuma gidiyorbj yandn yollarca sevgili olup ayrilmak korkutuyor ne bileyim iste tesekkur ederim yorumlariniz icin

Üniversite okması gerekmiyor bence eger okumak varsa icinde okusun. Adım bası üniversite zaten...Ama is yok..
Bu sürecte yanında ol, yası gec degil ayrıca okumak istiyorsa...
Cok güzel bir ilişkiniz varsa korkularının seni yıpratmasına izin verme, sonuna kadar yanında ol...İp üstünden ilişki yasanmıyor.
Ama sana sunu söyleyim; bir abla nasihati olsun. Erkeklerin biti kanlanınca baska bir sekle bürünüyorlar. Ben bunu yasadım.
Yani bir bakarsın ailen yüzünden degil de; onun karaktersizligi yüzünden ayrılmıs olursunuz. : )
O yüzden temkinli de olmanda fayda var. Kendinden, zamanından, geleceginden vermemeye dikkat et fazla.

Universiteyi sorun haline getirmek bana cok sacma geliyor. Ben uni mezunuyum esim lise ama aramizda bir problem yok ailemde bunu sorun etmiyor. Para kazanma durumuna gelince evet bende calisirken ondan fazla maas kazandigim zamanlar oluyordu ama bunu hic dert haline getirmiyordu. Suanda ben bebek bakiyorum eve o parayi getiriyor bir sikinti da yok. Onemli olan huzur olmasi ve senin parasiz kaldiginiz durumlarda bunu sevgiline dert etmemen dert edersen o zaman o da kendine sikinti yapar. Yine de uni okumak istiyorsa okusun okurken evlenebilirsinizde oylelerini duyuypruz. Ama seninde sevgiline maddi konuda manevi olarak ic rahatlatici cumleler kurup yaninda olman gerekiyor brnce tabii benim icin maddiyat onemli degil diyorsan.

Üniversite okması gerekmiyor bence eger okumak varsa icinde okusun. Adım bası üniversite zaten...Ama is yok..
Bu sürecte yanında ol, yası gec degil ayrıca okumak istiyorsa...
Cok güzel bir ilişkiniz varsa korkularının seni yıpratmasına izin verme, sonuna kadar yanında ol...İp üstünden ilişki yasanmıyor.
Ama sana sunu söyleyim; bir abla nasihati olsun. Erkeklerin biti kanlanınca baska bir sekle bürünüyorlar. Ben bunu yasadım.
Yani bir bakarsın ailen yüzünden degil de; onun karaktersizligi yüzünden ayrılmıs olursunuz. : )
O yüzden temkinli de olmanda fayda var. Kendinden, zamanından, geleceginden vermemeye dikkat et fazla.
Evet tabiki zamanin ne gosterecegi belli olmaz bu surec icerisinde aramiza baska sorunlar girebilir ya da girmez ama belli bi yere gelse bile bana karsi simdi nasil olursa oyle olacagi kanaatindeyim basini kaldirip da benim disimda biseyle ilgilenmez insallah hersey guzel oljr tesekkur ederim yorumunuz icin

Universiteyi sorun haline getirmek bana cok sacma geliyor. Ben uni mezunuyum esim lise ama aramizda bir problem yok ailemde bunu sorun etmiyor. Para kazanma durumuna gelince evet bende calisirken ondan fazla maas kazandigim zamanlar oluyordu ama bunu hic dert haline getirmiyordu. Suanda ben bebek bakiyorum eve o parayi getiriyor bir sikinti da yok. Onemli olan huzur olmasi ve senin parasiz kaldiginiz durumlarda bunu sevgiline dert etmemen dert edersen o zaman o da kendine sikinti yapar. Yine de uni okumak istiyorsa okusun okurken evlenebilirsinizde oylelerini duyuypruz. Ama seninde sevgiline maddi konuda manevi olarak ic rahatlatici cumleler kurup yaninda olman gerekiyor brnce tabii benim icin maddiyat onemli degil diyorsan.
Kendisinin de istedigi biseycok sukur universite okuyanlardan ne eksigim var diyor gercekten de oyle bakiyorum okuluma okjmayi haketmeyen bi cok insan var haddinden fazla.maas aciisindan bakilirsa ileride ben daha cok kazanacagim gibi ve bu bi erkek olarak onu rahatsiz eder benim maddiyatla bi derdim yok olmadi da cok sukur huzur olsun tek istegim

Back
X