Fikir verin lutfen!

umutlardunyasi

sydney
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
288
7
96
- Yurtdışı
Slm kizlar. Iki gun once kontrole gittim. 36 haftalik hamileyim. Bebegimin kafasi 32 haftadan beri asagidayken bizim yaramaz 36 haftada kafasi yukari ayaklari asagiya indirdi. Eger haftaya kadar basini asagiya indirmes ise, dedilerki bebegin basini asagi indirmeye calisiyorlarmis. Elle masaj seklinde karnima bastirip bebegi ceviriyorlar. Bilmiyorum bu yontem turkiyede varmi. Yada dediler eger istemessen sezeryan olman gerekir normal yapamassin dediler. Sorum su sizce cevirme yontemini kabul edeyimmi yoksa direk sezeryan tarihi alayimmi? Cevirme yontemmi uzman kisi tarafindan bebegi her an kontrol altina tutarak yapilirmis. Agri hissetmemem icin epudural verceklermis. Rahim gevsetici ile birlikte. Haftada iki kere yapilacakmis 10 ar dakikadan. basari orani da %60mis.

ben ilk defa duydum bence vardır bunda bi hayır doğum pozisyonunu değiştirdiğine göre karar senin fikrim olmadığı için bişey diyemiyorum ama 40 .haftada bile dönebiliyorlar.benım bebek de doğum pozisyonunu almış durumda bakalım hayırlısı olur işallah

Türkiye de doktorlar değilde bazı kocakarılar yapıyormuş bunu :)) benim oğlumda sürekli dönüyor şuandada ters doktorum son haftaya kadar bekliycez dönebilir dedi..Banada elle döndürüyorlar diye söyleyenler oldu ama ben düşünmüyorum onu veren isterse son gün bile döndürebilir,hayrlısı neyse o olsun diyerek ben günümü bekliycem..

canim bosver ne gerek var boyle bir seye sezeryan ol bebegini de strese sokmasinlar simdi cevirmeye calisrken ben senin yerinde olsam kesinlikle dusunmezdim bu yontemi, hemde gevsetici epidurel vs ne gerek var. yaa kusura bakma ama sen anlatiken bile icim gitti, sezeryan tamam sonrasinda agrin olucak ama yavrunu strese sokmadan kolay yoldan kavusucaksiniz Allah'in izniyle.

canım bencede boşver...ben senin yerinde olsam hiç düşünmeden sezeryana gün alırdım
senin anlattığın yöntemi bende duydum ama bebeği zorla döndürme esnasında bebek kordon dolanması yaşayabiliyormuş. bence ne bebeği ne de kendini riske attığına değmez...önemli olan nasıl doğum yaptığın değil ona sağlıkla kavuşup kavuşamadığındır...şimdiden sağlıklı doğumlar dilerim

Hepinizin fikri icin tesekkur ederim arkadaslar. Evet kararimi verdim zaten esimle de gorustum karar verdik eger donmez ise sezeryan isteyecegim. Bebek sikintiya girebilirmis, hoslanmazmis. Bakalim hayirlisi arkadaslar sali kontrolum var tekrar sizi haberdar ederim. Bana dediler 37. haftaya kadar donmezse hareketleri zorlastigi icin donmesi zor gibiymis.

benim de ters dönmüştü şimdi baş aşağı pozisyon aldı
ama son günde bile dönebilir
en iyisi beklemek bence

canım benimde 37. haftada tersti 38.hafta da gittim aşağıya dönmüştü
bencede b eklemek en doğrusu karar yine sizin...........

doğuma bir gün kala bile dönebiliyor..eğer döndürme uzman kişiler tarafından yapılmazsa çok tehlikeli ..bence de bekle nasipde ne varsa o olur doğum esnasına kadar dönmezse sezaryana alırlar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…