Evinizin yaşam alanı neresi önce bunu düşünün..
Mutfak ve oturma odan/salonun..
Amerikan mutfak tanımı bunun birleşmişi,hem mutfaktasın hem oturma odanda..
Yaklaşık 8 yıl mutfak ve salon bir arada olan bir evde kirada oturduktan sonra geçen yıl kendi evime yerleştim
ve evi aynı şekilde amerikan mutfak olarak yaptırdım..
Biz de tipik bir Türk ailesiyiz,evde haftada 1-2 kez balık pişiriyor ve diğer günler de soğanı salçayla kavurarak yemek yapıyorum.
Ev buram buram yemek kokmuyor inan bana..
Açık mutfakta dikkat edilmesi gereken en önemli nokta,güçlü bir davlumbaz bu kadar..
Ben ocakta balık kızartırken,sadece 1 adım ötede duran biri ocakta ne piştiğini anlayamaz,çünkü kokmuyor..
Bence konforumuz için bize öğretilmiş hatta dayatılmış,kalıplaşmış yaşamdan çıkmalıyız.
Annelerimiz,anneannelerimiz,salona misafir odası demiş..
O odaya en şık,en pahalı mobilyaları almış,kristaller dantellerle büfeleri süslemiş ve o odaların kapılarını kapatmış,özel misafir gelirse
açıp göstermek için..
Çocuklarını o odalara girmesini yasaklamış,yaşamadıkları o odaları temizleyip temizleyip yine misafir gelir diye kapılarını kapatmış..
O mobilyaları kullanmaya kendilerine bile LAYIK görmemişler..
Birgün o ''AĞIR'' misafirler gelecek diye..
O salonlar/misafir odaları olmuş MÜZE..
Bu mudur?
İnsanın en mutlu olması gereken,en huzur bulduğu yer EVİ olmalıdır..
En çok mutfak ve koltuklarımızda zaman geçiriyoruz..
Ben herşeyin en güzeline layık değil miyim?
Evimin en güzel koltuğunda ben oturmalıyım öncehatta yayılmalıyım..
Bilmem anlatabildim mi?
Doğru bir karar vermişsin canım bizimde yazlığımız amerikan mutfak ve hiç koku falan sinmedi salona koltuğa tam tersi ferah ve geniş bir odan oluyor arkadaşın dediği gibi kendin oturmadığın koltuğa ayda yılda gelen misafire oturtmak mantıklı değil senden kıymetli değil hiç kimse tamam Tanrı misafiri gelen ama baş köşeye de oturacak değil yayeni modern mutfakların çoğu artık zaten amerikan tarzına kayıyor eminim çok zevkle döşersin evini güle güle otur şimdiden..
çok haklısınız:) dün akşm eşimle konusurken aynı sizin dediğinizi söyledi ' güçlü bi davlumbaz en iyi çözüm' dedi. sanırım en heves ettiğim şeyi gerçekleştireceğim.teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?