fikirlere ihtyacım var

sevalkaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
289
1
26
İstanbul
selam kızlar bi sorum olacak. seneye yılbasında inşallah yeni ev alıp taşınacagım. eşim diyorki mutfak ve salon birleşik olsun istermsn dio. amerikan mutfak deniyor sanırım.sizce böyle yaptırmalımıyım yoksa yaptırmayalımmı ? hç bi fkrm yok. görsel olarak hosuma gidiyo.ama her zmn temiz olmak zorunda bu çok zor oluyomu ?

keşke benimki de öyle olsa. mecburen temiz tutardım:):) şaka bir yana salonu daha çabuk kirletir gibi geliyor bana.. yağ kokusu falan siner

bende öyle düşünmüştüm başta reddettim. ama şimdi acaba mı diyorum. hep klasik evlerde yaşadım bi değişlk olsun mu hayatımızda.ama pişman olmktan korkuyorum.

Amerikan mutfak.Türk mutfağına uymaz :)) Soğan kavurmadan yemek yapmayız.Balık kızartırız ki hele de hamsi 3 gün evden kokusu çıkmaz
Salon deyince biz meraklıyız şatafatlı koltuklar ,perdeler tül üstü kat kat fonlar.Onun için bizim salonla mutfak bir arada olmaz.
Tavsiye etmem ben kullandım çok zor.

öncelikle sağlık ve huzurla alıp oturmak nasip olur inşallah. bence oturma odası ve mutfak bir arada olabilir ama misafir ağırlayacağın salonla mutfa olmaz. arkadaşın da dediği gibi koku dağınıklık vs olur. ayrı bir misafir odası gerekli bence ama bir yanında günlük oturma bölümü bence harika olur

bence amerikan mutfak bize göre degil.. :))
arkadasın da dedigi gibi kizartma kokusu.. sogan kokusu.. yemek kokusu..
bunlar büyük sorun..
ben amerikan mutfaginin konseptini begeniyorum aslinda ama bizim türk yemek kültürüne biraz uygunsuz..
ben önermem kimseye hatta sakın amerikan mutfak secmeyn derim )

Evinizin yaşam alanı neresi önce bunu düşünün..
Mutfak ve oturma odan/salonun..
Amerikan mutfak tanımı bunun birleşmişi,hem mutfaktasın hem oturma odanda..
Yaklaşık 8 yıl mutfak ve salon bir arada olan bir evde kirada oturduktan sonra geçen yıl kendi evime yerleştim
ve evi aynı şekilde amerikan mutfak olarak yaptırdım..
Biz de tipik bir Türk ailesiyiz,evde haftada 1-2 kez balık pişiriyor ve diğer günler de soğanı salçayla kavurarak yemek yapıyorum.
Ev buram buram yemek kokmuyor inan bana..
Açık mutfakta dikkat edilmesi gereken en önemli nokta,güçlü bir davlumbaz bu kadar..
Ben ocakta balık kızartırken,sadece 1 adım ötede duran biri ocakta ne piştiğini anlayamaz,çünkü kokmuyor..

Bence konforumuz için bize öğretilmiş hatta dayatılmış,kalıplaşmış yaşamdan çıkmalıyız.
Annelerimiz,anneannelerimiz,salona misafir odası demiş..
O odaya en şık,en pahalı mobilyaları almış,kristaller dantellerle büfeleri süslemiş ve o odaların kapılarını kapatmış,özel misafir gelirse
açıp göstermek için..
Çocuklarını o odalara girmesini yasaklamış,yaşamadıkları o odaları temizleyip temizleyip yine misafir gelir diye kapılarını kapatmış..
O mobilyaları kullanmaya kendilerine bile LAYIK görmemişler..
Birgün o ''AĞIR'' misafirler gelecek diye..
O salonlar/misafir odaları olmuş MÜZE..
Bu mudur?
İnsanın en mutlu olması gereken,en huzur bulduğu yer EVİ olmalıdır..
En çok mutfak ve koltuklarımızda zaman geçiriyoruz..
Ben herşeyin en güzeline layık değil miyim?
Evimin en güzel koltuğunda ben oturmalıyım önce hatta yayılmalıyım..
Bilmem anlatabildim mi?

çok haklısınız:) dün akşm eşimle konusurken aynı sizin dediğinizi söyledi ' güçlü bi davlumbaz en iyi çözüm' dedi. sanırım en heves ettiğim şeyi gerçekleştireceğim.teşekkürler

Doğru bir karar vermişsin canım bizimde yazlığımız amerikan mutfak ve hiç koku falan sinmedi salona koltuğa tam tersi ferah ve geniş bir odan oluyor arkadaşın dediği gibi kendin oturmadığın koltuğa ayda yılda gelen misafire oturtmak mantıklı değil senden kıymetli değil hiç kimse tamam Tanrı misafiri gelen ama baş köşeye de oturacak değil ya yeni modern mutfakların çoğu artık zaten amerikan tarzına kayıyor eminim çok zevkle döşersin evini güle güle otur şimdiden..

inşallah :) hayatım boyunca hep kirada oturduk.evlendm yıne kiradayım. kendi evimin keyfini çıkarabilecekmyım bakalım.nasipse olacak işte.

çok haklısınız:) dün akşm eşimle konusurken aynı sizin dediğinizi söyledi ' güçlü bi davlumbaz en iyi çözüm' dedi. sanırım en heves ettiğim şeyi gerçekleştireceğim.teşekkürler

Aklın yolu bir demek ki eşinizle hemfikirmişiz.
Twonokta'nın da dediği gibi alan daha ferah ve yaşanılası oluyor.
Taşınma aşamasında mutlaka masraflarınız olur,birçok şeyi yenilemeyi ertelemek durumunda da kalabilirsiniz ama davlumbazdan kısmayın,kaliteli
ve çekiş gücü en güçlü olanını alın yeter ki..
Mutlulukla,sağlıkla,huzurla oturun inşallah..

Allah herkesin gönlüne göre versin.. Evladınla mutlu ve sağlıkla oturun inşallah..Bende yıllarca kiradaydım çok şükür evimiz oldu insanın kendi evi gibi yokmuş..

Şık olacağına eminim ama düşünsenize mutfaklarımız diğer yerlere göre ne kadar çabuk batıyor, hele ki kokular.. Balık, kızartma vs. Bunlara bir önleminiz varsa güzel fikir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…